Blockchain trendek: mire számítsunk 2021-től?

blokklánc

A blockchain technológia hosszú utat tett meg a kriptopénz 12 évvel ezelőtti megjelenése óta. Noha a technológiát először a decentralizált kriptovalutákra alkalmazták, szélesebb körű felhasználási esetekben alkalmazható, nemcsak a pénznemeknél. Valójában a technológiát számos más célra alkalmazták, és ez az alkalmazás még mindig növekszik. Ez a cikk áttekinti, hogyan nőtt a blockchain piac az idők során, és miért valószínű, hogy 2021-ben még nagyobbra nő.

A Blockchain piac jelentősen megnőtt

unsplash.comunsplash.com

Amióta a kriptovaluták a blockchain technológia első alkalmazásaként érkeztek, sok más szektor is elfogadta. Ez magában foglalja azokat, akik azzal érvelnek, hogy a kriptovaluták nem jogosak, és nem szabad őket ösztönözni. A technológia ugyanis számos olyan előnyt hoz az asztalra, amely a mai üzleti világ szempontjából releváns.

Ezek az előnyök magukban foglalják a sebességet, az egyszerűséget, a költségcsökkentést és az átláthatóságot. A blockchain technológia ezen jellemzői egyszerre számos iparágban relevánsak. Például a fizetéshez, például kriptovalutával, sebesség és alacsony díjak vannak, különösen altcoinokkal. Dollármilliókat lehet másodpercek alatt elküldeni, és ez csak néhány centbe fog kerülni. Ez nagy eltérés a régi fizetési módoktól, amelyek az összeg százalékát számítják fel, és napokba telhet.

A mai vállalkozások arra törekednek, hogy költségeket és időt takarítsanak meg, miközben maximalizálják a profitot, ami a technológiához ösztönzi őket. A blockchain trendek azt sugallják, hogy a vállalkozások ez a vonzereje nem lassul, és 2021 olyan év lehet, amelyben sokkal szélesebb körű elfogadásra lehet számítani.

Azok az ágazatok, amelyek beléptek a Blockchain piacra

Fizetés

Az egyik szektor, amely valóban letelepedett a blockchain piacon, a fizetési ágazat. Eddig a blockchain alapú fizetés nagyon elterjedt a digitális pénznemeknél, mint például a Bitcoin, az Ethereum és még sok más. A relatív stabilitású kriptovaluták csoportjának, a stabil tableteknek az alkalmazása még egyre gyakoribb. Ezek a kriptovaluták a blokklánc által nyújtott sebességet és hozzáférhetőséget, valamint alacsony volatilitást kínálják a felhasználóknak, mivel fiat devizákhoz, például USD-hez vannak kötve..

blockchain fizetésunsplash.com

Ellátási lánc menedzsment

A világgazdaság egy másik ágazata, amely szintén belépett erre a piacra, az ellátási lánc menedzsment. Egy tipikus blockchain projekt, amely ezt a szolgáltatást kínálja, a VeChain. VET és VTHO tokenjeivel a projekt megzavarja a hagyományos ellátási lánc modelleket, és átláthatóságot, költségcsökkentést és gyorsaságot eredményez az ellátási lánc menedzsmentben. A VeChain a teljes folyamat irányítását az egyének kezébe adja, nem pedig a központi irányítást.

Az ellátási lánc ilyen alkalmazását a mezőgazdaságban, sőt az ékszeriparban is tapasztalják. 2020-ban egy blokklánc-meghajtású ékszermárka, a KIM Diamond indította el zászlóshajóüzletét és ékszer-sorozatát. A márka a blokklánc segítségével szabályozza a laza gyémánt ásványi erőforrások integrációját. A lényeg az átláthatóság biztosítása és a csalások megelőzése az integráció folyamatában.

A mezőgazdaságban ennek a technológiának az alkalmazása biztosítja az átláthatóságot és megakadályozza a termékek pazarlását, mivel az ellátási lánc gyorsabbá válik. Ez növeli a mezőgazdasági termékek forgalmazásának hatékonyságát és csökkenti az élelmiszer-hiányt az elosztás során felesleges pazarlás miatt. Ez csak néhány alkalmazás, amely ma már elérhető a blockchain piacon.

Pénzügy

A decentralizált pénzügyek vagy a DeFi már nem új keletű. Nagy az érdeklődés az ökoszisztéma iránt, és a befektetők folyamatosan futnak hozzá. A DeFi-tokenek és -cserék decentralizált módon, központi hatóságok nélkül működnek. Ez hatalmat ad az egyéneknek az ökoszisztéma működtetésére, és ez az egyik dolog vezetett az Ethereum hálózat fenomenális növekedéséhez 2020-ban.

Ágazatok még kihasználhatók

blokkláncunsplash.com

Bár a blockchain technológiát egyes felhasználási eseteknél átvették, még mindig sok teret kell lefedni. Néhány olyan ágazat, amely még mindig potenciális területe a technológiának:

Szavazás

A választási csalás kérdése a fejlődő országokban, és néhány fejlett országban is jelentős. Ennek egyik megoldásaként javasolt módja a blokklánc használata a szavazás során. Még ha történtek is néhány kísérlet, még mindig nem nagyon fogadják el, mivel még mindig van néhány kiigazítás. Ez azonban az egyik kulcsfontosságú terület, amelyet ez a technológia forradalmasíthat.

Kormányzás

A blockchain felhasználható a kormányzásban is. Ez egyszerű módszer lesz a csalás ellenőrzésére és az alapok felhasználásának átláthatóságának biztosítására, mivel a blokklánc-rekordok letörölhetetlenek és könnyen nyomon követhetők. Ha a világ komolyan gondolja a kormányzás átláthatóságát, akkor a blokklánc használatát erre a célra terjeszteni kell, és végül valósággá válhat.

Mi várható 2020-ban

2020, bár kihívásokkal teli év volt, ugyanakkor olyan év is tele volt, mint a blokklánc. 2021-ben ez az elfogadás valószínűleg nagyobb magasságokba fog emelkedni, mivel több vállalkozás folytatja a költségek csökkentésének, az időmegtakarításnak és a hatékonyság növelésének lehetőségeit. A COVID-19 járvány 2020-ban is nagyon megterhelte a vállalkozásokat, ami arra kényszerítheti a vállalkozásokat, hogy még ebben az évben keressenek ilyen technológiai megoldásokat. Amint minden digitalizálódik, hogy lépést tudjon tartani a digitális korszak átalakulásaival, a blokklánc-technológia az élen jár, és elfogadása valószínűleg csak növekszik.

Következtetés

A blockchain technológia hosszú utat tett meg csupán a kriptopénzektől a többi szektorig, például az ellátási lánc menedzsmentjéhez, a pénzügyekhez és a fizetésekhez. Ugyanakkor több ágazatnak el kell fogadnia, hogy globálisan meghatározó technológiává váljon. 2021 olyan év lehet, amikor az örökbefogadás jelentős mértékű kiterjesztésére kerülhet sor. Több vállalkozás, sőt a kormányok is lépéseket tesznek átláthatóságuk, hatékonyságuk és költségcsökkentésük javítása érdekében.

Kiemelt kép: unsplash.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map