Cryptosteel kapszula

cryptsteel kapszula áttekintés

Kíváncsi, hogy érdemes-e használni a Cryptosteel kapszulát?

Úgy tűnik, hogy a rövid válasz nem.

Kár mondani, de az új „kapszula” kialakítás jelentős visszalépés.

Hová tűntek olyan rosszul a dolgok?

Ebben a kimerítő áttekintésben feltárjuk a Cryptosteel második generációs biztonsági termékének jót, rosszat és nagyon sok csúnyát..

A csalódások hosszú listája, és úgy tűnik, még mindig nem felel meg a Billfodl (korai versenyző és a legjobb választás mindenkinek, akinek biztonsági másolatot kell készítenie a pénztárcájáról).

Előnyök

 • A tálcáról könnyű lapokat szerezni
 • Életre szóló elégedettségi garancia visszatérítéssel (bár a Cryptosteel a rossz ügyfélszolgálatról híres)

Hátrányok

 • Zárt forrás (szabadalom függőben van)
 • A csempék könnyen kieshetnek, elveszítve a biztonsági másolatot
 • A tálca könnyen kiömlött
 • Nyilvánvalóan titkosított biztonsági másolat – vonzza az eleveneket
 • Nem nyújt további előnyt az eredetihez képest
 • Nagyon drága

Előnyök

Hátrányok

 • A tálcáról könnyű lapokat szerezni
 • Zárt forrás (szabadalom függőben van)
 • Életre szóló elégedettségi garancia visszatérítéssel (bár a Cryptosteel a rossz ügyfélszolgálatról híres)
 • A csempék könnyen kieshetnek, elveszítve a biztonsági másolatot
 • A tálca könnyen kiömlött
 • Nyilvánvalóan titkosított biztonsági másolat – vonzza az eleveneket
 • Nem nyújt további előnyt az eredetihez képest
 • Nagyon drága

Mielőtt azonban túl mélyen lennénk a kapszulában, nézzük meg, kinek kell beszereznie egy rozsdamentes acél tartalék eszközt.

Ki vásároljon Seed Backup eszközt

 • Crypto befektetők bármelyikkel a bitcoin jelentős összege
 • Kripto befektetők, akik szeretnék hűtőtároló és pénztárca helyreállítása
 • Kripto befektetők, akik ellenőrzést akarnak saját pénzügyeik felett

Miért vásároljon Seed Backup-ot?

A kettős kiadási probléma megoldásával a bitcoin bevezette a világba a digitális hiányt. Az egyedülálló, megismételhetetlen digitális eszköz létrehozásának képessége a maga nemében első.

A kezelés és biztonság biztonságának szükségessége biztonsági mentés ilyen érzékeny elemeket végül a BIP 39 módszerben találtak meg.

Ezek a 12 vagy 24 szavas kombinációk jelentik az egyedüli forrást a bitcoin pénztárca és ezáltal jelentős védelmet igényel.

De ezek digitális tárolása újra és újra túl veszélyesnek bizonyult.

A kezdőszavak védelme kötelező mindenkinek, aki néhány napnál hosszabb időtartamra jelentős mennyiségű bitcoin tartását tervezi.

Annak biztosítása, hogy pénztárcája helyreállhasson egy katasztrófa, például otthoni tűz, földrengés vagy akár atomrobbantás után, nagyfokú kényelmet nyújt a súlyos HODLer.

Végül a vállalatok létrejöttek ennek az igénynek a kielégítése érdekében, és elkészítették a napjainkban használt különféle valós magfázis-mentési eszközöket.

Ezeket az eszközöket úgy fejlesztették ki, hogy növeljék a magfázis hosszú élettartamát és biztonságát, messze felülmúlva azt, ami a papír pénztárca képes arra.

Számos ismétlés történt ezen a megközelítésen, mivel a vetőmag-kifejezés biztonságos és megvesztegethetetlen módon történő rögzítésének és tárolásának legjobb módját tesztelték és fokozatosan fejlesztették.

Ezek között van a népszerű nyílás és csempe, kazettával rögzített módszer, külön-külön maratott vagy bélyegzett karakterek alkalmazásával, a Cryptosteel és mások által használt nyílt forráskódú tervezés.

A közelmúltban a korábbi kazettás modell új iterációját vezették be a Cryptosteel kapszulával.

A kezdőszavak védelme kötelező mindenkinek, aki néhány napnál hosszabb időtartamra jelentős mennyiségű bitcoin tartását tervezi.

Annak biztosítása, hogy pénztárcája helyreállhasson egy katasztrófa, például otthoni tűz, földrengés vagy akár atomrobbantás után, nagyfokú kényelmet nyújt a súlyos HODLer számára.

Cryptosteel alapjai

Az Egyesült Királyságban tervezett és gyártott Cryptosteel első termékére épít: az acél biztonsági eszköz kazetta és cserép változatának nyílt forráskódú megvalósítására..

A Capsule megszakítja ezt az örökséget az előddel egy új, szabadalmaztatott formatervezés bevezetésével.

Mivel a kapszula kialakítása el van zárva a versenytől vagy a fejlesztéstől, a Cryptosteel hirtelen arcot csinált és elárulta eredeti etoszát, amely szorosan illeszkedik a bitcoin.

A kapszula lehetővé teszi összesen 123 csempe (nemcsak betűk és számok, hanem speciális karakterek) tárolását is.

Két Hierarchikus determinisztikus 12 szó kezdő mondatok vagy egy 24 szó (96 karakter szükséges) elférnek a kapszulában, valamint egyéb adatok, például egy magánkulcs.

Ár

A Cryptosteel a kiszállítás után szemet gyönyörködtető ~ 100 USD.

Kicsomagolás & Benyomások

Az áttekintésre megrendelt Cryptosteel kapszulát a DHL-en keresztül sima, barna csomagolásban szállították az Egyesült Államokba. Maga a termék csomagolása sima és erős márkájú.

Cryptosteel kapszula

A dobozban egy pár öntött műanyag tálca található, amelyek a csempéket és a kapszulát helyezik el.

Cryptosteel kapszula

A külső doboz egy belső diagramként tárul fel, amely segíti az egyes betűk vagy számok összeszerelését és azonosítását.

Cryptosteel kapszula diagram Cryptosteel kapszula diagram

A csomagolásban található egy kis darab hitelkártyán nem dombornyomott, köszönöm mű, amely valószínűleg Rafael Akahira munkája..

A mű kiemelkedően kiemeli a „nyílt forráskódú” szavakat, és nyilvánvalóan nem a kapszulára vonatkozik, hanem a korábbi kazettás termékükre.

A mű nem felel meg a termék márkanevének, és általában nem vonzó.

A tényszerű információkkal való rossz illeszkedés, a félszeg támogatás (a weboldalon nincs kimenő link a művészhez) és a harsány esztétika miatt a művészet véleményem szerint jobb lenne kihagyni a Cryptosteel kapszula csomagolásából.

Az online marketing szokatlan egy ilyen eszköz esetében is, mivel az egyik fő képen az látható, hogy egy meztelen férfi modell nyakába húzódik (meglepő módon nem egy jól felruházott női modell hasításán fészkelődik)..

Úgy tűnik, hogy ez pusztán valamiféle szexuális vonzerő, vagy arra utal, hogy a potenciális vásárlók (túlnyomó többségük férfi) arra törekszik, hogy alfa harcos típusnak szánják magukat a termék kiválasztására.

Kapszula leírása

A Cryptosteel kapszula egy rozsdamentes acél henger lekerekített sarkokkal és enyhén recézett külső felülettel. Mérete 102 mm (4 ”), átmérője 16 mm (.63”). A kapszula falai körülbelül 1,5 mm vastagok.

Cryptosteel ciklinder vértes

A Cryptosteel minden része szilárd rozsdamentes acél.

Egy kis téglalap alakú mag (amelyre a karaktercsempék kerülnek) kiemelkedik a kupakból, és menetes kupakkal van rögzítve a hosszabb szakaszhoz.

Ez a sapka tartalmaz egy kis merőleges lyukat az eszköz fém léchez történő csatlakoztatásához.

Cryptosteel sapka

A szálak kissé rendben vannak, de még mindig engednek egy kis lazaságot, ami problémákat okoz nyitáskor vagy záráskor.

Cryptosteel szálak

A csempék előlapja domború, homorú fordított és kisbetűs karakterek két ponttal vannak ellátva.

Cryptosteel csempék

Jellemzők

A Cryptosteel megismétli a magánkulcsok, jelszavak és pénztárca-helyreállítási magok offline tárolását harmadik fél bevonása nélkül.

Ez a legújabb (bár nem a legjobb) iteráció a különféle termékekről, amelyek az alfanumerikus információk katasztrófabiztosítását tették elérhetővé a bitcoinosok vagy más biztonságtudatos emberek számára.

Tárolható információs formátumok

 • BIP39 (rövidítetlen 12 szavas helyreállító magvak)
 • BIP39 (a 24 szavas helyreállító magok 4 betűs rövidítései)
 • Shamir Backup SLIP0039 (20 betűs helyreállító magok 4 betűs rövidítései)
 • BIP32 gyökérkulcsokWIF privát kulcsok
 • Monero emlékeztető magok (25 szóból álló magok)
 • Véletlenszerű ASCII jelszavak
 • PIN-kódok
 • Biztosítási számlaszámok
 • Mester jelszavakat a jelszókezelőhöz
 • Bankszámla információk és jelszavak
 • GPS koordináták
 • Szivárvány kódok
 • Az elliptikus görbe koordinátái

Eszközbeállítás

A kapszula közvetlenül a dobozból állítható fel, egyszerűen lecsavarva a kupakot és csempékkel.

Egy kis szövetszalag a mag végén lévő nyílásban emlékeztet arra, hogy rögzítsen rögzítőt, miután a cserepei a helyére kerültek.

Az adatok hozzáadása után a sapka visszahelyezésre kerül.

Opcionális további lépések: manipulációra utaló pecsét hozzáadása vagy az eszköz eltakarása valamilyen más elemben vagy helyen; jó gyakorlat minden fizikai biztonsági eszközhöz.

Bár a lapok betöltése kissé gyorsabb, az eszközről való helyreállítás sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint egy kazetta stílusú biztonsági másolatból, tehát ha valaha gyorsan helyre kell állnia, ez nem az Ön számára készült biztonsági másolat.

Cryptosteel ne feledje, hogy tegye a rögzítőt

Sajnos van egy végzetes hiba, amely akkor vár, ha helytelenül rögzíti a rögzítőelemet. Ha a mag vége körül nincsenek teljesen lezárva, akkor a lapok leeshetnek, amikor kinyitják, hogy helyreállítsák a pénztárcát.

Ebben az esetben érméinek teljes elvesztését tapasztalhatja – ennek eredményeként a helyreállítási vetőmag-biztonsági mentéseket kifejezetten megakadályozzák.

Ezt a lapot helytelenül rögzítette a folyamat végén az ellenőr, önkéntelenül, és tovább kellett hajlítani, hogy valóban rögzítse.

A lapok leestek volna, ha a sapkát fejjel lefelé tartanák, ebben az esetben csak a szerencse mentette meg a biztonsági másolatot.

Összegzés

A Cryptosteel kapszula gyengén kiegészíti a vetőmag-helyreállító szavak biztonsági másolatának sokféle lehetőségét.

A rögzítő csempe helytelen elhelyezése esetén katasztrofális adatvesztés következtében nem tudjuk támogatni ezt a terméket, és javasoljuk, hogy keressen olyan alternatívákat, amelyek szem előtt tartják ezt a veszélyt.

A szabadalmaztatás alatt álló termék furcsa, „nyílt forráskódú” alkotása, a bonyolult eszközbeállítás és a csempézés által biztosított valódi további biztonság hiánya elgondolkodtatja az embert, miért vásárolnák egyáltalán a kapszulát.

Tekintettel arra, hogy a kapszula ára még magasabb, mint a kazettás modellé, ez tovább kíváncsiak arra, hogy mi volt ennek a terméknek az értelme a készpénzfelvétel mellett.

Előnyök

 • A tálcáról könnyű lapokat szerezni
 • Életre szóló elégedettségi garancia visszatérítéssel (bár a Cryptosteel a rossz ügyfélszolgálatról híres)

Hátrányok

 • Zárt forrás (szabadalom függőben van)
 • A csempék könnyen kieshetnek, elveszítve a biztonsági másolatot
 • A tálca könnyen kiömlött
 • Nyilvánvalóan titkosított biztonsági másolat – vonzza az eleveneket
 • Nem nyújt további előnyt az eredetihez képest
 • Nagyon drága

Előnyök

Hátrányok

 • A tálcáról könnyű lapokat szerezni
 • Zárt forrás (szabadalom függőben van)
 • Életre szóló elégedettségi garancia visszatérítéssel (bár a Cryptosteel a rossz ügyfélszolgálatról híres)
 • A csempék könnyen kieshetnek, elveszítve a biztonsági másolatot
 • A tálca könnyen kiömlött
 • Nyilvánvalóan titkosított biztonsági másolat – vonzza az eleveneket
 • Nem nyújt további előnyt az eredetihez képest
 • Nagyon drága

Értékelés: 3,5 / 10

Nehéz túlbecsülni, hogy ez a kialakítás milyen visszalépés az eredeti nyílt forráskódú tervhez képest. A helyzetet tovább rontja, hogy a Cryptosteel a szabadalmazás útját választotta, amely teljesen anti-tétikus a nyílt forráskódú eredeti küldetésükkel szemben. Nyílt forráskódú érték számukra csak akkor, ha nincs verseny, és pénzre van szükségük a kickstarterektől. Nagyon kár igazán.

A Cryptosteel kapszulának 3,5 pontot adunk a 10-ből!

Tegyen magának egy szívességet, és vegye fel a Billfodl helyette. Évről évre folyamatosan a legjobb választás a pénztárca biztonsági mentési termékei számára!

GYIK

Biztonságos a Cryptosteel kapszula?

A Cryptosteel kapszula ismert hibákat tartalmaz a magszavak tárolásában. Sok felhasználó panaszkodott, hogy amikor elmentek megnézni a vetőmagot, az összes csempe ömlött ki, és elvesztették az összes érmét.

Milyen acélt használ a Cryptosteel?

A Cryptosteel 304 rozsdamentes acélt használ. A 304-et széles körben úgy tekintik, hogy alacsonyabb a 316-nál, olyan felhasználási esetekben, mint a kriptográfiai biztonsági másolatok, és így más termékek, például a Billfodl, független tesztelés során általában felülmúlják a kriptoszellát.

Ami a legjobb – cryptosteel, billfodl vagy cryptotag?

A kriptotag olvadáspontja a legmagasabb, mivel titánból készült, azonban még nem tesztelték függetlenül, mint a Billfodl, így nehéz megmondani, hogyan állna fel egy igazi teszt során.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map