Electroneum Review: Bevezetés az ETN-be

Electroneum

Nem tagadható, hogy a kriptoszféra egyedülálló és érdekes közeg, rengeteg figyelmet és fantáziát megragadó projektekkel.

Olyan projektek által uralt szférában, amelyek vagy megpróbálják legyőzni a Bitcoint vagy az Ethereumot, vagy megoldják a legsürgetőbb kérdéseket, például a méretezhetőséget és az adatvédelmet, van egy projekt, amelynek teljesen más küldetése van, és a neve a következő: Electroneum.

A projekt célja, hogy a kriptovalutát a mainstreambe hozza azáltal, hogy az első digitális valuta lesz, amelyet a napi fogyasztói kereskedelemhez és kiadásokhoz használnak, amit Satoshi Nakamoto maga képzelt el, amikor létrehozta a Bitcoin-t. Ennek elérése érdekében a projektek a mindennapi életünk egyik legfontosabb eszközét hozzák az egyenletbe, az okostelefonokat. A csapat másik érdekes célja, hogy a legtöbb játékon belüli valutát felváltja az ETN.

Mi az Electroneum?

Röviden, az Electroneum egy mobil-első kriptovaluta, amelynek célja, hogy sokkal több legyen, mint egy spekulatív eszköz. Célja, hogy a kriptográfiai eszközök megvásárlása minden eddiginél egyszerűbb legyen. A projekt leginnovatívabb aspektusát az képviseli, hogy a felhasználók a világ minden tájáról közvetlenül okostelefonjaikról bányászhatják az Electroneum jelzőjét, az ETN.

Az Electroneum blokklánca

Alapvetően az Electroneum blokklánc az alapja egy új korú mobil fizetési rendszernek. Az Electroneum alkalmazás bányászati ​​képességei lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a világ minden tájáról kriptoval fizessenek. A blokklánc a Monero blokklánc tetejére épül, és amint az várható volt, érdekes biztonsági funkciókkal rendelkezik.

Akárcsak Monero, az Electroneum blokkláncában is vannak lopakodó címek. A rendszer egyszeri nyilvános kulcsot használ, amely megakadályozza a címzett pénzeszközeinek közvetlen összekapcsolását a pénztárcájukkal. Mivel a címet egy harmadik fél ellenőrizheti, hogy igazolja létezését, a címzett a pénztárca privát nézet kulcsán keresztül kapja meg az alapokat, amely valójában “beolvassa” a blokkláncot. Létrejön egy egyszer használatos magánkulcs, amely megfelel a feladó nyilvános kulcsának.

Ez hihetetlenül biztonságossá teszi a blokkláncot, mivel a címzett egyszerűen elköltheti az alapokat, csak egy privát költéskulcs felhasználásával. Ez az egész folyamat nem tartalmaz közvetlen kapcsolatokat sem a feladóval, sem a címzettel. Az eredmény egy gyors és meglehetősen olcsó rendszer. Az Electroneum tranzakcióinak átlagos költsége valahol 0,2 ETN körül mozog.

Az Electroneum mobilalkalmazása

Amint a felülvizsgálat elején említettük, a mobil alkalmazás az Electroneum ökoszisztémájának nagy részét képezi. Kezdetben csak Android, az alkalmazás már telepíthető iOS eszközöket is.

Az alkalmazás nagyon felhasználóbarát és használható a digitális pénztárca elérésére. Lehetővé teszi a felhasználók számára az ETN küldését és fogadását, offline papír pénztárcák létrehozását is. Egy másik figyelemre méltó szempont az a tény, hogy aki öt barátot hív meg a hálózatba, automatikusan bekerül egy 5000 ETN nyerési versenyre..

Mobil bányászat

Jelének széles körű elfogadásának biztosítása a projekt egyik fő célja. Ezért a bányászati ​​folyamatnak minél több ember számára elérhetőnek kell lennie. Ennek egyik nagy része annak biztosítása, hogy a Bitcoin és az Ethereum bányászatban uralkodó nagy konzorcium itt ne legyen releváns.


Az Electroneum asztali alkalmazásokat kínál Windows, macOS és Linux rendszerekhez, valamint számos bányászati ​​készlet és virtuális szerver támogatását nyújtja. Azonban messze a legérdekesebb szempont az a tény, hogy a felhasználók mobil bányászatot végezhetnek. Az alkalmazást okosan úgy tervezték, hogy a telefon CPU-ja szimulált bányászatba kezdjen.

A bányászati ​​folyamat abban az értelemben nagyon hatékony, hogy nem használ nagy mennyiségű internetes adatot, és nem okozza a telefon felmelegedését vagy az akkumulátor jelentős élettartamának elvesztését. Annak ellenére, hogy a folyamat még mindig virtuális (nem erősíti meg az új blokkokat a blokkláncon), a felhasználók továbbra is jutalmat kapnak. Ez inkább marketing lépés. Ez a fajta tevékenység tulajdonképpen biztosítja, hogy az Electroneum elérje a vírusnövekedést.

Az átlagos blokkjutalom valahol 9500 ETN körül van, és a bányászati ​​algoritmus ASIC-rezisztens jellegének köszönhetően továbbra is megvalósítható az érmék bányászata alapprocesszorral (vagy okostelefon-CPU-val)..

Bányászati

Az ETN fontos szempontjai

Az ETN teljes kínálata 21 milliárd érme lesz. A 2017. szeptember közepén indított ICO-nak köszönhetően összesen 6,3 milliárd ETN került kiosztásra. Az ICO során 4,4 milliárd ETN-t tartottak fenn a befektetők számára. Húszmillió ETN-t kapott a projekt mögött álló 12 fős csapat. Az írás idején valamivel több mint 9 millió ETN van forgalomban.

Jelenleg az ETN nem tartozik a világ legnépszerűbb jelzői közé. Ennélfogva csak néhány olyan tőzsdéből vásárolható meg, mint pl Cryptopia, KuCoin, Folyékony, TradeOgre, CoinBene, és Cryptomate.

Az ETN tárolásának egyetlen biztonságos módja az online pénztárca a platform hivatalos alkalmazásából. A pénztárca-kezelőn keresztül a felhasználók beállíthatnak online és offline pénztárcákat. A pénztárcák ugyanazokkal a bejelentkezési adatokkal érhetők el, mint a platform elérésekor.

Pénztárca

Következtetés

Az Electroneum hosszú utat mutat maga előtt, és bármilyen tiszta is a küldetése, mindenképpen nagyon nehéz lesz. Dicséretes a projekt kifejezett szándéka, hogy tömegesen fogadja el az ETN tokent mobiltelefon-közönség és okostelefon-felhasználók megcélzásával, de sikere kevésbé függhet az érintett technológiától, és inkább a projekt csapatától a jó partnerség biztosítása érdekében..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map