ExpressVPN

Contents

Brzi detalji:

Ime: ExpressVPN
Sa sjedištem u: Britanski Djevičanski otoci
Dnevnici: ExpressVPN ne pohranjuje nikakve zapisnike aktivnosti na svoje korisnike
Najbolja cijena: posebna ponuda 6,67 USD mjesečno + 3 mjeseca besplatno
Podrška: 24/7 značajka chata uživo, podrška putem e-pošte
Trajanje povrata: 30-dnevno jamstvo povrata novca
Web stranica: ExpressVPN

Pregled ExpressVPN-a

ExpressVPN postoji već 11 godina, a u ovo vrijeme ovo VPN davatelj usluga napravio je prilično ime za sebe. Poznat je po svojoj brzoj brzini, pouzdanoj usluzi, privatnoj vezi i gotovo nenadmašnoj korisničkoj podršci s 24/7 značajkom chata uživo.

Web stranica ExpressVPN ima podršku na 16 jezika, a njihov centar za pomoć je na sedam jezika.

Značajke ExpressVPN izvrsne su od onoga što sam mogao vidjeti. Imaju 3000+ poslužitelja na 160 lokacija poslužitelja na 94 mjesta.

Snimka zaslona expressvpn.com Početna stranica ExpressVPN-a

To korisnicima omogućuje pristup sadržaju s bilo kojeg mjesta s maskiranim IP-om za zajamčeno anonimno pregledavanje.

Značajke ExpressVPN rade na svim uređajima. Postoje neke vrlo dobre napredne značajke poput proširenja preglednika, podijeljenog tuneliranja, prekidača za ukidanje mrežne brave, DNS-a bez znanja i bez aktivnosti i sakupljanja dnevnika veza.

Za i protiv

Pros

 • Brza, sigurna, pouzdana veza
 • Nema ograničenja širine pojasa
 • 27/7 podrška za chat uživo
 • Izvrsne mogućnosti streaminga
 • Samo poslužitelji s RAM-om
 • Prekidač za zaključavanje mreže
 • Privatno mjesto na Britanskim Djevičanskim otocima
 • 30-dnevna politika povrata

Protiv

 • Članovi tvrtke se ne otkrivaju
 • Skuplje od konkurencije

Pros

Protiv

 • Brza, sigurna, pouzdana veza
 • Članovi tvrtke se ne otkrivaju
 • Nema ograničenja širine pojasa
 • Skuplje od konkurencije
 • 27/7 podrška za chat uživo
 • Izvrsne mogućnosti streaminga
 • Samo poslužitelji s RAM-om
 • Prekidač za zaključavanje mreže
 • Privatno mjesto na Britanskim Djevičanskim otocima
 • 30-dnevna politika povrata

Informacije o brzim cijenama

1-mjesečni plan: 12,95 USD
1 – 6-mjesečni plan: 9,99 USD mjesečno
15-mjesečni plan: 6,67 USD mjesečno (12 + 3 mjeseca besplatno)

Što ExpressVPN uključuje

Brzi poslužitelji u 94 zemlje omogućuju vam brzu, pouzdanu, privatnu vezu putem jednostavnih aplikacija za sve uređaje na svim platformama.

Snimka zaslona expressvpn.com Početna stranica ExpressVPN-a

Ova usluga ima vrlo lijepe značajke i izvrsna pravila o privatnosti, jer poštuju privatnost svojih korisnika i pružaju način da se zaštitite od trećih strana. Da bi povećali razinu privatnosti, korisnici mogu plaćati putem Bitcoin.

Lokalno ispitivanje brzine

S obzirom da se moje mjesto nalazi u Europi, odabrao sam nekoliko različitih lokacija, testirao sam opciju sakrivanja IP adrese i proveo test brzine Ookla kroz svoj preglednik. Evo mojih saznanja:

Ovo je test brzine bez spajanja na ExpressVPN.


test brzine bez spajanja na ExpressVPN

Evo rezultata testa koje sam dobio prilikom povezivanja na mjesto poslužitelja u Sjevernoj Makedoniji:

Express Vpn koristeći lokaciju poslužitelja u sjevernoj Makedoniji Express VPN povežite se sa sjevernom Makedonijom

Odabrao sam povezivanje s poslužiteljem sa sjedištem u Nizozemskoj i iste testove.

Express VPN povežite se s nizozemskim poslužiteljem Express VPN povežite se s nizozemskim poslužiteljem

Švicarska je bliže mjestu gdje živim, pa sam se povezao s serverom u Švicarskoj i ponovno proveo testove. Evo rezultata:

Express VPN pomoću švicarskog poslužitelja IP adresa s lokacijom u Švicarskoj pomoću Express VPN-a

Ispitivanje brzine na daljinu

Povezao sam se s nekoliko poslužitelja daleko od svog mjesta i proveo iste testove kao gore. Prvo sam se povezao s američkim poslužiteljem u New Jerseyu. Vrijeme pinga bilo je malo duže, inače su brzine preuzimanja i prijenosa gotovo u istom rasponu.

Express VPN pomoću New Jersey poslužitelja IP lokacija pomoću New Jersey poslužitelja u Express VPN-u

Odabrao sam Sydney u Australiji za svoj sljedeći test i dobio slične rezultate, s puno duljim vremenom pinga, ali gotovo istim brzinama prenosa i prijenosa.

Express VPN pomoću poslužitelja u Sydneyu, Australija

Sljedeći je bio Hong Kong. Opet, prilično duže vrijeme pinga, ali pristojne brzine preuzimanja i prijenosa.

Express VPN pomoću hongkonškog poslužitelja

Mogao bih to učiniti još nekoliko puta i mislim da bi rezultati bili slični. Budući da su nominalne brzine preuzimanja i prijenosa koje pruža moj IPS slične, samo uz brže vrijeme pinga, ExpressVPN tvrdi da su istinite brze i pouzdane veze istinite.

Savjeti za postizanje najbržih brzina kada koristite ovaj VPN

ExpressVPN svojim korisnicima omogućuje pristup najbržim brzinama preuzimanja s nekoliko opcija. Prvo što trebate pokrenuti Test brzine koji je dostupan u aplikaciji ExpressVPN i povezati se s prvim poslužiteljem na popisu koji će vam pružiti najbrže dostupne brzine.

postizanje najbržih brzina pomoću VPN-a

Na ovaj način dobivate funkciju Smart Location koja vam omogućuje upotrebu optimalnog poslužitelja za vaše mjesto. Sve što trebate je odabrati VPN poslužitelj koji vam je najbliži. Ne mora nužno biti u istoj zemlji kao i vi, jer to često nije odlučujući faktor.

Kvaliteta strujanja

ExpressVPN izvrsno funkcionira s internetskim streaming uslugama poput Netflix. Ne postoji određena ruta kojom trebate ići, već jednostavno pokrenite ExpressVPN aplikaciju na računalu / drugim uređajima, povežite se s željenom uslugom i koristite Netflix kao i obično.

Snimka zaslona expressvpn.com Usluge ExpressVPN-a

Ako postoji problem s pogreškama proxyja, možete se jednostavno povezati s drugim poslužiteljem i krenuti na ugodnu večer. Ako se problem nastavi, kanal za podršku ExpressVPN radi 24/7 i oni će vam odmah pomoći u rješavanju bilo kojeg problema.

Povezao sam se s poslužiteljem u Švicarskoj i koristio Netflix bez problema i kašnjenja. Također sam se povezao s poslužiteljem sa sjedištem u New Yorku i postigao iste sjajne rezultate gledajući Netflix.

Netflix

Kvaliteta bujica

ExpressVPN ne postavlja ograničenja niti ograničenja za svoje korisnike za bujice. Iako mnogi drugi VPN-ovi imaju određena ograničenja, ExpressVPN svojim korisnicima slobodno dopušta anonimnu bujicu.

ExpressVPN pruža poslužiteljsku mrežu visokih performansi s preko 3000 VPN poslužitelja na 160 lokacija VPN poslužitelja u 94 zemlje. To znači brzu brzinu i pouzdanu vezu. Nema ograničenja propusnosti za promet; ExpressVPN omogućuje svojim korisnicima upotrebu ovog VPN-a onoliko koliko žele prenijeti onoliko podataka koliko im je potrebno.

Značajka koja mi se posebno svidjela je njihov Instant Kill Switch, koji se aktivira u slučaju da vam VPN veza padne. U tom će slučaju ExpressVPN automatski zaključati vaš promet i spriječiti curenje IP-a i podataka.

Kvaliteta igara

Budući da internetsko igranje zahtijeva brzu brzinu za podršku niske latencije i brzih pingova, VPN koji može omogućiti brze brzine za igre čini stvari ispravnim.

Na temelju adekvatnih testova poput igranja internetske igre koja zahtijeva puno resursa poput League of Legends ili World of Warcraft, pokazalo se da ExpressVPN doista nudi sve potrebne potrebe za strastveni mrežni igrač bez ikakvog zaostajanja.

Snimka zaslona expressvpn.com Usluge ExpressVPN-a

Kako ni sam nisam igrač, zamolio sam prijatelja da testira ExpressVPN umjesto mene. Izjavio je da nije vidio razliku kada je koristio ExpressVPN za igranje LoL-a i bez upotrebe ExpressVPN-a.

USPOREDBA

PureVPN logotip

Čisti VPN

 • Izvrsna cijena
 • Pristojni poslužitelji
 • Nije najprivatniji

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU Atlas VPN logotip

Atlas VPN

 • Noviji VPN, dakle, nije dobro testiran
 • Jeftina plaćena usluga
 • Nema ograničenja podataka

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU NordVPN logotip

Nord VPN

 • Najbrži VPN
 • Puno poslužitelja
 • U prošlosti je procurilo jedno DNS

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU Logotip Surfshark

Surfshark VPN

 • Velike brzine
 • Izvrsna sigurnosna evidencija
 • Novi VPN

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU

Zaobilaženje geo-ograde

Mnoge internetske stranice imaju aktivne značajke geozoniranja. To znači da korisnici s određenih lokacija ne mogu pristupiti nekim značajkama zbog zemljopisnog položaja korisnika.

ExpressVPN ima specifičnu značajku koja svojim korisnicima omogućuje zavaravanje HTML5 geolokacije značajkom Spoof Your Location u proširenju preglednika ExpressVPN i pregledavanje web stranice kojoj bi im obično bio uskraćen pristup.

Express VPN pomoću New York poslužitelja za Netflix

ExpressVPN omogućuje svojim korisnicima da ručno odaberu poslužitelj koji je najbliži web mjestu kojem pokušavaju pristupiti. Na primjer, da bi mogli gledati američki Netflix, korisnici će se morati povezati s američkim poslužiteljem. Na taj će način američki Netflix prepoznati lokaciju korisnika kao američku, pružajući pristup njegovom sadržaju.

Sažetak politike bilježenja

Prema službenom web mjestu ExpressVPN, oni ne bilježe i nikada neće evidentirati povijest pregledavanja, IP adresa, prometna odredišta i DNS upite.

Snimka zaslona expressvpn.com ExpressVPN – Stranica s pravilima o privatnosti za prijavu

Izjavili su da su ExpressVPN aplikacije i VPN poslužitelji dizajnirani na takav način da uklanjaju osjetljive podatke tako da nikada ne pružaju podatke o kupcima koji ne postoje.

Da bi mogao ponuditi poboljšane usluge, ExpressVPN vodi evidenciju pitanja, upita, žalbi i komplimenata koje korisnici dijele s e-poštom usluge ili chatom uživo..

Oni također imaju transparentan odnos s klijentima i unaprijed pitaju pristaju li klijenti dijeliti izvješća o padovima, testovima brzine i žele li pomoći u poboljšanju ExpressVPN-a, ali njihova Pravila o privatnosti jasno navode da se podaci ne prikupljaju ako ih korisnici ne daju dragovoljno.

Brisanje podataka

ExpressVPN ima uspostavljen standard visoke sigurnosti jer koriste tehnologiju TrustedServer. Svi ExpressVPN poslužitelji rade samo na RAM-u, što znači da se svi podaci brišu pri svakom ponovnom pokretanju sustava. Nemaju kapacitet za pohranu podataka i zato su među najboljima u poslu.

Snimka zaslona expressvpn.com ExpressVPN – "Što je VPN" Odjeljak

Pokretanje poslužitelja samo na RAM-u pruža veću razinu zaštite od napada hakiranja, jer se čak i operativni sustav svježe učitava prilikom pokretanja poslužiteljskog sustava.

Lokacije virtualnih poslužitelja

ExpressVPN ima preko 3000 VPN poslužitelja na 160 lokacija VPN poslužitelja u 94 zemlje. Dakle, za većinu korisnika fizički poslužitelj i registrirana IP adresa nalaze se u istoj zemlji. To omogućuje brzu, stabilnu i pouzdanu privatnu vezu.

Snimka zaslona expressvpn.com ExpressVPN-ovi poslužitelji širom svijeta

U nekim slučajevima postoji drugačiji pristup koji se naziva mjesto virtualnog poslužitelja. Postoje slučajevi kada se registrirana IP adresa podudara s odabranom državom, ali fizički poslužitelj nalazi se u drugoj zemlji.

Stranica za podršku ExpressVPN sadrži detaljan popis svih zemalja koje koriste lokacije virtualnih poslužitelja i zemlju za preusmjeravanje. Tu je i detaljan vodič za povezivanje s najboljim mjestom VPN poslužitelja za vaše točno potrebe.

Statičke / namjenske IP adrese

Revizije sigurnosti trećih strana i pridržavanje navedenih pravila

ExpressVPN tvrdi da uzimaju sigurnost i privatnost vrlo ozbiljno. Osim što nikada ne pohranjuju osjetljive podatke, oni također ne prate korisnikove mrežne aktivnosti kada su povezani s njihovim poslužiteljima.

Snimka zaslona expressvpn.com Pravila o privatnosti ExpressVPN-a

Da bi potkrijepili ove tvrdnje, ExpressVPN poslužiteljsku bazu kodova pregledali su stručnjaci iz neovisne revizorske kuće Pricewaterhouse Coopers ili PwC.

Stručnjaci iz PwC-a potvrdili su da je ExpressVPN u skladu s njihovom politikom privatnosti i da je njihova TrutstedServer tehnologija onakva kako je opisana. Cjelovito izvješće o reviziji može se naći na blogu ExpressVPN za sve koje zanimaju detalji revizije.

Da li se VPN temelji na lokaciji koja poštuje privatnost, poput Britanskih Djevičanskih otoka ili Švicarske?

Tko je vlasnik VPN-a i kakva je njihova reputacija?

U jedanaest godina od osnivanja ExpressVPN-a nije bilo službenog imena vlasnika (vlasnika) ove tvrtke. Jedini službeni podatak koji sam uspio pronaći bio je da je ExpressVPN u vlasništvu tvrtke Express VPN International Ltd, registrirane na Britanskim Djevičanskim otocima.

Ne postoje službene informacije o timu ili upravi, već samo da ExpressVPN ima globalno distribuirani tim pojedinaca koji rade na pružanju brze veze korisnicima koji traže privatnost i necenzurirani pristup web mjestima i mrežnim uslugama..

Snimka zaslona expressvpn.com ExpressVPN – Pravila prema stranici dnevnika

ExpressVPN snažni je zagovornik internetske privatnosti i internetske slobode, jer podržavaju mnoge neprofitne organizacije koje rade na zaštiti digitalnih prava.

Povijest curenja ili pristajanje na predaju podataka vladama

Od trenutka pisanja ovog pregleda, nema dokaza u vezi s curenjem informacija povezanih s ExpressVPN-om. Njihova pravila o privatnosti i lokacija tvrtke na Britanskim Djevičanskim otocima takva su da se pridržavaju strogih pravila o otkrivanju podataka.

Veličina mreže

Kao što smo gore naveli, ExpressVPN je vrlo velika mreža. U trenutku pisanja ove recenzije, ExpressVPN ima 3000+ VPN poslužitelja na 160 lokacija VPN poslužitelja raspoređenih u 94 zemlje širom svijeta.

USPOREDBA

PureVPN logotip

Čisti VPN

 • Izvrsna cijena
 • Pristojni poslužitelji
 • Nije najprivatniji

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU Atlas VPN logotip

Atlas VPN

 • Noviji VPN, dakle, nije dobro testiran
 • Jeftina plaćena usluga
 • Nema ograničenja podataka

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU NordVPN logotip

Nord VPN

 • Najbrži VPN
 • Puno poslužitelja
 • U prošlosti je procurilo jedno DNS

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU Logotip Surfshark

Surfshark VPN

 • Velike brzine
 • Izvrsna sigurnosna evidencija
 • Novi VPN

KUPI SADA PROČITAJTE RECENZIJU

Dodatne značajke

Ovdje je detaljan popis svih usluga i značajki koje nudi ExpressVPN i malo više objašnjenja o svima njima.

Snimka zaslona expressvpn.com Odjeljak Osnovne značajke ExpressVPN-a

 • Istovremene veze

  Da, jedna pretplata na ExpressVPN može se koristiti za do pet uređaja, bez obzira na strojeve koji ih pokreću.

 • Provjera IP adresa

  Da, ExpressVPN nudi ovu funkciju. Važno je znati svoju IP adresu ako želite sakriti svoje mjesto.

 • Proširenje preglednika

  Da ExpressVPN nudi proširenje preglednika za Firefox i Chrome. Ova značajka šifrira samo promet koji prolazi kroz preglednik.

Snimka zaslona expressvpn.com Odjeljak Osnovne napredne značajke ExpressVPN-a

 • Split tuneliranje

  Da, ExpressVPN pruža podijeljeno tuneliranje. Ovo je značajka koja omogućuje dijelu prometa da prolazi kroz šifrirani VPN tunel, a ostatku prometa izravan pristup Internetu.

 • Ubojiti prekidač

  Da ExpressVPN ima prekidač za zaključavanje mreže. Ova značajka uključuje i blokira sav promet u slučaju da VPN veza ne uspije zaštititi privatnost.

 • DNS test curenja

  Da, ExpressVPN ima test DNS curenja. Ovaj test provjerava sigurnost i privatnost vaše veze, utvrđuje potencijalne prijetnje i tko može vidjeti i pratiti web stranice koje posjećujete i aplikacije koje upotrebljavate.

ExpressVPN prijava

 • Tor kompatibilnost

  Da, ExpressVPN je kompatibilan s Torom i podržava Tor samo preko VPN-a, a ne izravnim pristupom, dodajući dodatni nivo privatnosti i sigurnosti vašoj mrežnoj aktivnosti.

 • Adblocker

  Ne, ExpressVPN nema značajku adblockera, ali je u skladu s industrijskim liderima uBlock Origin i Adblocker Plus proširenjima preglednika.

 • Sigurnost TrustedServer Ovo je glavni čimbenik koji je zaslužan za izvrsnu razinu sigurnosti ExpressVPN-a, jer radi na poslužiteljima s RAM-om, bez spremanja podataka na tvrdom disku, ponovne instalacije softvera nakon ponovnog pokretanja poslužitelja i minimiziranja potencijalnih rizika.

Snimka zaslona expessvpn.com Odjeljak Osnovne značajke ExpressVPN-a

 • Generator slučajnih lozinki

  Na web mjestu ExpressVPN postoji uslužni alat koji generira jake slučajne lozinke koje možete koristiti za bilo koju aplikaciju. Web mjesto navodi da se svaka lozinka generira na uređaju i da se ne dijeli na mreži.

Hardverska podrška

ExpressVPN ima izvorne aplikacije, podršku za uređaje i proširenja preglednika koji korisnicima omogućuju upotrebu njihovih usluga na nekoliko platformi:

iOS Da
Android Da
Mac Da
Windows Da
Linux Da
Zapaliti Da
PlayStation 3 Da
PlayStation 4 Da
Xbox One Da
Xbox 360 Da
Nintendo prekidač Da
Roku Da
Samsung Smart TV Da
Apple TV Da
Amazon Fire TV i Fire Stick Da
Google Chromecast Da
Android Smart TV Da

ExpressVPN pruža VPN za vaš Wi-Fi usmjerivač. Na ovaj način možete zaštititi cijelu svoju Wi-Fi mrežu. ExpressVPN savjetuje svojim korisnicima da kupe jedan od preporučenih Wi-Fi usmjerivača koji su unaprijed konfigurirani s ExpressVPN:

 • Asus RT-AC56 (U / R / S)
 • Asus RT-AC68U
 • Asus RT-AC87U
 • Linksys EA6200
 • Linksys WRT1200AC
 • Linksys WRT1900AC (S)
 • Linksys WRT3200ACM
 • Netgear R6300v2
 • Netgear R6700v3
 • Netgear Nighthawk R7000
 • Netgear Nighthawk R7000P

Ostale vrste usmjerivača treba ručno postaviti na ExpressVPN, a to uključuje:

 • Asusovi modeli
 • D-Link
 • DD-WRT
 • Netduma
 • Sabai
 • Rajčica
 • TR-Link
 • Xiaomi

Pregled korisničke podrške

Kakvu podršku možete dobiti i na kojim razinama pretplate?

ExpressVPN nudi tri vrste pretplata: jednomjesečnu, šestomjesečnu i 12-mjesečnu pretplatu s različitim cijenama.

Međutim, svi oni imaju istu podršku, jer samo trajanje pretplate varira, sve ostale usluge su iste kao podrška za chat 24/7, brzi poslužitelji, najbolja sigurnost i šifriranje u klasi i više.

Snimka zaslona expressvpn.com Odjeljak za šifriranje ExpressVPN-a

Je li podrška dobra?

Centar za podršku i odjeljak s čestim pitanjima ExpressVPN-a sadrže odgovore na samo osnovna pitanja u vezi s postavljanjem i rješavanjem problema. Međutim, postoji opcija chata uživo koja je dostupna 24/7, bez obzira jeste li već korisnik ExpressVPN-a ili ne.

Snimka zaslona express.com Odjeljak za podršku ExpressVPN-a

Međutim, chat agenti pokušat će vam prodati svoju uslugu, tako da ćete uz odgovor koji tražite dobiti i prodajnu poruku.

Koliko brzo reagiraju?

Kako se čini da internet općenito osjeća njihovu podršku?

Ljudi širom weba naglasili su učinkovitost ExpressVPN chata uživo. To se često navodi kao jedno od najboljih u poslu. Žao mi je što je trenutno u padu, ali nadam se da će se vratiti u svoje najbolje rezultate kad završi kriza Covid-19.

Pregled pravila povrata

ExpressVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca. To znači da ako bilo koji korisnik nije zadovoljan ExpressVPN uslugama poput brzine, privatnosti ili sigurnosti, ima točno 30 dana da zatraži puni povrat novca. To se može učiniti putem opcije chata uživo ili putem e-pošte.

Snimka zaslona expressvpn.com Odjeljak za narudžbe ExpressVPN-a

Bilo koja uplata koju ste izvršili bit će vraćena na vaš račun u zakonom predviđenom vremenu, obično u roku od 7 radnih dana. Sve kupnje pokrivene su 30-dnevnim jamstvom za povrat novca, ali povrat se vrši samo u USD, pa imajte na umu da ste odabrali plaćanje u drugim valutama ili Bitcoinu.

Pregled cijena

Cijene ExpressVPN usluga su jednostavne:

 • 12,95 dolara mjesečno za 1 mjesec
 • 9,99 dolara mjesečno tijekom 6 mjeseci
 • 6,67 USD mjesečno tijekom 12 mjeseci + 3 mjeseca besplatno

ExpressVPN cijene

Bez obzira koju opciju plaćanja odabrali, dobit ćete kompletnu verziju ExpressVPN-a dostupnu za upotrebu na svim vašim uređajima. Dobivate i neograničenu propusnost, 24-satnu korisničku podršku i možete odabrati bilo koje dostupno mjesto poslužitelja.

Načini plačanja

Kako bi prihvatio širok spektar korisnika, ExpressVPN omogućuje plaćanje različitim načinima. Korisnici mogu plaćati kreditnim / debitnim karticama poput Visa, MasterCard, American Express, Discover, JCB, Visa Electron i Diners Club International.

Ljudi također mogu plaćati putem PayPala ili drugih načina plaćanja poput AliPaya, UnionPaya, iDeala, WebMoneyja, GiroPaya, SoForta, Yandex Moneya i drugih načina plaćanja.

ExpressVPN način plaćanja

Za uistinu privatnu vezu, ExpressVPN prihvaća plaćanja u Bitcoinu. Da biste platili Bitcoinom (ili bilo kojom drugom vrstom plaćanja), morate unijeti samo svoju adresu e-pošte i odabrati način plaćanja.

Brze specifikacije

Klijentske softverske platforme: Windows, Mac, Linux, iOS, Android
Izvorne podržane platforme: Linux, usmjerivači, pametni TV sustavi, Apple TV, Fire TV, igraće konzole
Podržani protokoli: OpenVPN, PPTP, L2TP / IPsec
Broj poslužitelja: 573
Broj zemalja: 3000+ VPN poslužitelja na 160 mjesta VPN poslužitelja
Zemlja registracije: Britanski djevičanski otoci
Načini plačanja: Kreditna / debitna kartica, PayPal, Sve glavne platforme za internetsko plaćanje, Bitcoin
Potrebno pravo ime: Ne
Protokol šifriranja: AES-256
Ograničenje upotrebe podataka: Ne
Ograničenje upotrebe propusnosti: Ne
Maks. Ne. istovremeno povezanih uređaja: 5
Korisnička podrška: 24/7 chat uživo
Pravila o privatnosti: Izvrsno, bez trupaca

Upute za instaliranje

Za ovaj pregled objasnit ću vam osnovno postavljanje i upotrebu ExpressVPN-a u sustavu Windows 10. Trebalo mi je samo nekoliko minuta i bio sam spreman za upotrebu ExpressVPN-a.

 • Prvo postavite plan plaćanja koji je najbolji za vas
 • Nakon plaćanja, e-poštom ćete dobiti obavijest o postavljanju lozinke za vaš račun.
 • Dalje ćete morati preuzeti aplikaciju, odabrati opciju za svoj operativni sustav i uređaj, u ovom slučaju trebate odabrati Preuzmi za Windows
 • Nakon uspješnog preuzimanja vidjet ćete svoj aktivacijski kôd. Kopirajte ga.
 • Da biste instalirali aplikaciju, potrebno je samo dvaput kliknuti i slijediti upute za instalaciju
 • Nakon instalacije, od vas će se zatražiti da se prijavite e-poštom i lozinkom i unesete aktivacijski kod. Skoro ste gotovi
 • Možete postaviti ovu aplikaciju da se pokreće prilikom pokretanja i odgovoriti na pitanje o slanju izvješća o padu, testovima brzine i uspješnim pokušajima VPN-a natrag na ExpressVPN. Možete odabrati bilo koju opciju jer ne prikuplja nikakve osobne podatke o vama
 • Sve ste spremni. Da biste koristili aplikaciju, pokrenite je i vidjet ćete prijedloge za najbolje lokacije za vas. To se naziva Pametna lokacija. To možete postaviti i ručno kako biste ručno odabrali poslužitelj koji želite i anonimno pregledavali.

Ili, videozapis u nastavku možete pogledati na temu “Kako postaviti i koristiti ExpressVPN na sustavu Windows”

Otkazivanje upada

U jednom ili drugom trenutku, došlo bi vrijeme da trebate izgubiti pretplatu. Razloga za otkazivanje vašeg računa može biti puno. Može biti, napokon služi svrsi i više vam ne treba VPN, ili uopće niste bili zadovoljni uslugom. Stoga nema potrebe da nastavite s pretplatničkim planom.

ExpressVPN je usluga virtualne privatne mreže koja se prodaje kao alat za privatnost i sigurnost koji šifrira web-promet korisnika i maskira njihove IP adrese. Nažalost, nema nijedno besplatno probno razdoblje. Ipak, nudi povrat novca u roku od 30 dana. Kroz to bi vam omogućilo da testirate njihove usluge bez ograničenja.

Snimka zaslona expressvpn.com Otkažite pretplatu na ExpressVPN

Postoje dva načina za otkazivanje pretplate. Ili kontaktirajte korisničku podršku ili možete slijediti ove korake u nastavku:

1. Posjetite Lastpass.com

Idite na LastPassovu web stranicu s vašim omiljenim web preglednikom.

2. Prijavite se na račun

Prijavite se na svoj ExpressVPN račun. Unesite svoje podatke.

Snimak zaslona express vpn.com Odjeljak za prijavu ExpressVPN-a

3. Idite na Postavke pretplate

4. U odjeljku Pretplata kliknite Upravljanje postavkama

Kako otkazati pretplatu na Express VPN?

5. Potvrdite klikom na redak koji kaže Isključi automatsku obnovu

Imajte na umu da morate još jednom potvrditi svoj izbor, zajedno s informacijama da želite izvršiti plaćanje prije određenog datuma da biste nastavili s pretplatom. Ponovno pritisnite Isključi automatsku obnovu.

Kako otkazati pretplatu na Express VPN? Kako otkazati pretplatu na Express VPN? Kako otkazati pretplatu na Express VPN?

6. Primljena poruka potvrde

Poruka potvrde na vašoj nadzornoj ploči koja potvrđuje da je automatska obnova isključena.

Ako ste platili putem Paypala, na vaš e-mail bit će poslana poruka s Paypala koja potvrđuje obustavu pretplate.

Kako otkazati pretplatu na Express VPN?

Drugi način za otkazivanje pretplate je kontaktiranje njihove korisničke podrške putem LiveChata. Preporučljivo je kontaktirati njihov CS tim ako se suočavate s tehničkim problemima s vašim VPN-om.

Klikni na ‘Trebate pomoć? Kontaktirajte nas’ zeleni gumb na desnom uglu.

Snimka zaslona gumba ExpressVPN LiveChat ExpressVPN – Stranica za podršku

Unesite adresu e-pošte koju ste koristili za svoj VPN račun. Morate spomenuti svoj operativni sustav, verziju aplikacije ExpressVPN i državu. Ako ih kontaktirate putem LiveChata, pružate manje transakcija, posebno ako želite povrat novca.

Povrat novca obično traje pet do sedam dana. U međuvremenu možete koristiti uslugu ExpressVPN.

Zaključni sažetak

ExpressVPN jedan je od najpouzdanijih pružatelja VPN usluga na svijetu danas. Imaju preko 3000 poslužitelja na 160 poslužiteljskih mjesta u 94 zemlje širom svijeta. To im omogućuje da nude izvrsne usluge.

Njihovo mjesto na Britanskim Djevičanskim otocima omogućuje im poštivanje strogih pravila o prikupljanju podataka i zakonima o privatnosti, što im zauzvrat omogućuje prijateljskiji pristup privatnosti korisnika.

VPN poslužitelji ExpressVPN rade samo na RAM-u, što znači da ne pohranjuju nikakve podatke na vaš mrežna aktivnost. Ovo je dokazana činjenica, jer ih je revidirao PwC, jedna od najpouzdanijih revizorskih kuća ove vrste.

Jedino što traže jest da ljudi prijave bilo kakve izvještaje o padovima kako bi mogli poboljšati svoje usluge i spremaju e-poštu kupaca kako bi joj slali marketinške e-mailove.

Da bi omogućio bolju uslugu, ExpressVPN ima izvrsne značajke poput prolivene mogućnosti tuneliranja, proširenja preglednika, opcije Kill Switch i najbolje šifriranje u klasi.

Ovo je izvrsna, iako skuplja opcija od konkurencije ako želite anonimno pregledavati, strujati ili premještati neograničene količine podataka i koristiti web stranice koje bi inače bile blokirane.

Iz istraživanja tvrtke ExpressVPN i njihovih usluga mogu slobodno reći da su mi se svidjele njihove zanimljive značajke poput lokacija virtualnih poslužitelja, neograničenog streaminga i mogućnosti korištenja ove usluge na svim platformama i uređajima.

Nije mi se svidjela viša cijena koja iznosi 100 USD za cijelu godinu, ali svidjela su mi se dodatna tri mjeseca za besplatnu opciju. I ono što me zapanjilo je obilje recenzija s pet zvjezdica zadovoljnih korisnika iz cijelog svijeta.

Ocjena

Konačna presuda

Naša ocjena

9.5

Posjetite web mjesto

Pitanja

Je li ExpressVPN brz i pouzdan?

Da, ExpressVPN je vrlo brz i vrlo pouzdan. Ova VPN usluga omogućuje korisnicima streaming HD videozapisa, bujica i igranje internetskih igara s malo vremena, bez odgađanja ili međuspremnika.

Hoće li ExpressVPN pomoći u smanjenju propusnosti?

Trebao bi zaustaviti smanjenje propusnosti, jer vaš IPS ne može prepoznati količinu prometa koji prolazi kroz VPN mrežu jer je promet šifriran. U nekim slučajevima upotreba VPN-a ubrzava vezu, jer koristi izravniji put kroz VPN.

Koji su ExpressVPN poslužitelji najbolji za Netflix?

ExpressVPN omogućuje svim svojim korisnicima uživanje u Netflixu bez muke. Ovo je jedan od rijetkih pružatelja VPN usluga koji ima ekskluzivnu značajku Netflix, a sadrži detaljne upute kako se povezati s najboljim poslužiteljima za izvrsno Netflix iskustvo. Za najbolje rezultate trebate se povezati s američkim mjestom poslužitelja i prijaviti se na svoj Netflix račun.

Nudi li ExpressVPN besplatnu verziju?

ExpressVPN ne nudi besplatnu verziju svojih usluga. Smatram da je to velika prednost jer imaju izvrsne planove plaćanja i relativno pristupačne cijene, zajedno s 30-dnevnim jamstvom povrata novca. Oni pružaju pristup cjelovitim uslugama i korisnici mogu odlučiti je li to nešto što im se sviđa i nastaviti koristiti, umjesto da samo pokažu isječak mogućnosti s besplatnom verzijom.

Zašto mi je ponekad onemogućen Netflix kada koristim ExpressVPN?

Ako imate problema prilikom korištenja ExpressVPN-a za gledanje Netflixa, možete se pokušati povezati s drugim poslužiteljem, po mogućnosti sa sjedištem u SAD-u. Ako ovo ne riješi problem, trebali biste se obratiti podršci za chat uživo dostupnoj 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu na web mjestu ExpressVPN.

Koliko dobro funkcioniraju ExpressVPN značajke i postavke zaštite od curenja?

ExpressVPN usluge i značajke rade vrlo dobro. Visoka razina šifriranja i sigurnosne mjere koje su na snazi ​​čine ovu izuzetno sigurnu platformu brzim brzinama, pouzdanom uslugom i mjerama nepropusnim za curenje.

Jesu li ExpressVPN aplikacije sigurne i jednostavne za upotrebu?

Aplikacije ExpressVPN imaju intuitivan dizajn, što ih čini vrlo jednostavnim za upotrebu. Za sve loše postoji stranica za podršku i pomoć u chatu uživo. Ove su vrlo sigurne za upotrebu, jer anonimiziraju vaše mrežne aktivnosti, omogućujući vam slobodan pristup ograničenim web lokacijama i torrentima.

Može li ExpressVPN deblokirati Netflix i druge streaming usluge?

Da, ExpressVPN deblokira pristup Netflixu i drugim streaming uslugama. Da biste to koristili, morat ćete se povezati sa svojim VPN-om, povezati se s odgovarajućim poslužiteljem i prijaviti se na svoj Netflix račun. ExpressVPN možete koristiti za bolji pristup drugim uslugama streaminga pod uvjetom da se povežete s najprikladnijim poslužiteljem. Pogledajte Prime Video, Disney +, BBC iPlayer, HBO, Hulu, YouTube, ESPN i još mnogo toga.

Je li ExpressVPN stvarno vrijedan cijene?

Ne možemo procijeniti vrijednost ove usluge za svakog određenog korisnika. Možemo podijeliti samo svoje iskustvo, koje je bilo nevjerojatno, jer su ExpressVPN usluge dobro organizirane i pružaju brzu, pouzdanu, sigurnu i privatnu vezu s Internetom. No, na kraju, to ovisi o vašim željama i tome što možete platiti za svoju internetsku privatnost.

Možete li koristiti ExpressVPN za bujice?

ExpressVPN je među najboljim VPN uslugama za bujice. Nudi neograničenu propusnost i nema ograničenja podataka o prometu. Također nema nikakvih ograničenja za podatke i ne vodi zapisnike aktivnosti i veza. Svi su podaci zaštićeni AES-256 enkripcijom, tu su Network Lock Kill Switch i VPN Split tuneliranje. Smatram da je ova značajka korisna za privatno buđenje putem ExpressVPN-a i koristim svoj preglednik za normalno surfanje mrežom.

Možete li koristiti ExpressVPN u Kini?

Iznenađujuće, ExpressVPN radi u Kini. Ovo je jedan od rijetkih davatelja usluga VPN-a koji je sposoban nadvladati Veliki kineski vatrozid, omogućavajući korisnicima pristup raznim web mjestima koja su u Kini inače zabranjena.

Koliko simultanih veza podržava ExpressVPN?

Jedna pretplata na ExpressVPN podržava do pet istodobnih veza. Postoje dva načina za povećanje ovog broja – jedan je postizanje većeg pretplatničkog plana, a drugi je instaliranje usmjerivača VPN i njegovo korištenje za zaštitu svih uređaja povezanih s njim.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map