Hogyan hozzunk létre digitális befektetési portfóliót

befektetési portfólió

A kriptorendszerek világában a digitális eszközök egyre értékesebbek. Az olyan eszközök, mint a bitcoinok és más digitális devizák, kezdik látni, hogy értékük jelentősen megnő a befektetők megnövekedett likviditása miatt. Ennek eredményeként a befektetők szakemberekhez fordulnak, hogy segítsék őket ezen eszközök létrehozásában és kezelésében. Ha digitális pénznemekbe kíván befektetni, akkor még mindig van némi ötlete a befektetési portfólió létrehozásáról.

Mik azok a digitális befektetések?

digitális befektetés

Az internet megnyitotta az utat a különféle befektetési trendek létezése előtt. Az emberek most befektethetnek abba, amit digitális devizának neveznének, például a bitcoinokba és más blokklánc technológiákba.

A digitális pénz megértéséhez a digitális valuták értékét befolyásoló három fő tényező alapos ismerete szükséges: a kínálat, a kereslet és a kockázat.

  • Kínálat: Ez a tranzakcióról a másikra létrehozott vagy átvett pénznem mennyiségére vonatkozik.
  • Igény: Ez egy adott időszakban elköltött dollár teljes összege, amely a valuta vásárlóerejét képviseli.
  • Kockázat: Ez az a lehetőség, hogy az online közösségekben tartott digitális pénznemek értéke csökken spekulációs hibák vagy rosszindulatú tevékenységek miatt.

A digitális pénznemek népszerűsége azon a tényen alapul, hogy csökkentik a tranzakciós költségek kockázatát és hozzáférést biztosítanak a globális pénzügyi piachoz anélkül, hogy magas előzetes költségekre lenne szükség..

Számos előnye és hátránya van az ilyen kriptorendszerekbe történő befektetésnek. Az egyik előny a kereskedés és a vásárlás alacsony költsége, mivel nem kell jutalékot vagy árfolyamot fizetni. További előny a szabályozás szerte a világon történő végrehajtásának képessége. Vannak azonban hátrányai az ilyen típusú kriptorendszerekbe történő befektetésnek, mivel ezek a valuták némelyike ​​instabil és nehéz eladni, amikor a piac megköveteli őket.

Sok olyan ember, aki olyan digitális befektetésekbe kezd, mint a kriptovaluta, igénybe veszi az olyan kriptográfiai platformokat, amelyeket az ajánlott Érmeformáló. Ezek a platformok lehetővé teszik az egyik típusú digitális eszköz cseréjét egy másikra az eszközei piaci értéke alapján. Ezek a kriptovaluta-csere platformok egy digitális befektetési portfólió létrehozásában is segítenek, amelyet az alábbiakban tárgyalunk.

Mi a digitális befektetési portfólió? 

A befektetési portfólió általában két vagy több eszközosztályt tartalmaz. Ennek ellenére a komponensek pontos keveréke változhat a portfólió típusától, a portfólió létrehozásához használt stratégiáktól, a befektetők létrehozásában részt vevő preferenciáktól és a piac általános körülményeitől függően..

Ugyanebben az értelemben a digitális világban a digitális eszközállomány olyan digitális eszközökből áll, amelyeket különböző magánszemélyek vagy vállalkozások használhatnak. A digitális eszközportfólió lényeges része annak irányítási struktúrája. Az irányítási rendszer lehetővé teszi a befektetők számára, hogy szabályozzák az érmék forgalmazását a portfólióban azáltal, hogy szabályokat állapítanak meg az érmék számára vonatkozóan, hol lehet kereskedni, hogyan lehet felhasználni, és ki férhet hozzájuk.

Ami a digitális eszközöket illeti, a legtöbb befektető inkább azokat választja, amelyeket könnyű tárolni és átruházni. Ez magában foglalja a különböző digitális valutatípusokat, például a bitcoinokat és az étereket. Más típusú eszközök, amelyeket gyakran választanak, a tokenek, amelyek valós árukat vagy szolgáltatásokat képviselnek. A szolgáltatások közé tartoznak például a platformos játékok és az online kaszinók. Általában, amikor ezeket a szolgáltatási tokeneket eladják, azok is forgalmazhatók, és kereskedésüknek általában van piaca.

Hogyan készítse el portfólióját

Vannak a bitcoinon kívüli kriptovaluták. Amikor online kutatást végez, és megtalálja azt a pénznemet, amelybe befektetni szeretne, hogy gazdagabbá tegye eszközeit, akkor ez a legjobb alkalom digitális eszközportfólió létrehozására.

Ha nem biztos benne, hogyan kezdje, íme néhány lépés, amelyet meg kell tennie:


1. lépés: Válasszon olyan fiókot, amely megfelel a befektetési céljainak 

A digitális befektetési portfólió létrehozásához rendelkeznie kell digitális befektetési számlával. Számos digitális alkusz működik online. Ezek a brókerek különböző szolgáltatásokat kínálnak, attól függően, hogy mi a célja. A brókerszolgáltatás kiválasztásakor az alábbiakat kell figyelembe vennie:

  • Szilárd pénzügyi támogatás
  • Felhasználóbarát kereskedési platform
  • Hitelesség és megbízhatóság
  • Pozitív ügyfélszolgálati tapasztalat
  • Hosszú élet
  • Technikai támogatás

Miután létrehozta a fiókját, kezdheti a második lépéssel.

2. lépés: Határozza meg kockázattűrését

Az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni a befektetési portfólió kiépítésekor, a kockázattűrés. Ezt az összeget hajlandó elveszíteni cserébe a jövőben magasabb hozam megszerzésének lehetőségéért.

Kockázati toleranciája a befektetési céljaival függ össze. Ez segít abban, hogy kezelje a piac felfelé és lefelé mutató trendjeit. Ha tervei hosszú távú befektetések, akkor a piac volatilitása nem fogja annyira zavarni. Ha azonban rövidebb feltételeket vizsgál, akkor figyelnie kell a piaci trendeket, hogy rövid időn belül jelentősebb nyereséget érjen el.

Sok befektető tévesen ugrik be egy eszközosztályba anélkül, hogy először figyelembe venné általános kockázati toleranciáját vagy hosszú távú befektetési céljait. Gondolkodnia kell azon is, hogy hajlandó-e elveszíteni ezeket a kockázatokat, és a pénzügyi tanácsadó által az eszközosztályra vonatkozóan javasolt kockázattűrési szinten belül dolgozni-e vagy sem. A pénzügyi tanácsadó általában segít meghatározni, hogyan lehet olyan eszközallokációs portfóliót felépíteni, amely megfelel az Ön egyedi igényeinek és céljainak.

3. lépés: Határozza meg a legjobb eszközallokációt, amely megfelel a céljainak 

A különböző típusú digitális pénznemek ma el kell döntenie, hogy mennyi minden eszközre van szüksége a portfóliójában. Például úgy dönt, hogy 70% -a bitcoinból származik, és a fennmaradó 30% eloszlik más devizák között, mint például az Ethereum vagy a Ripple. Az eszközallokáció továbbra is függ a céljaitól és a kockázattűréstől.

4. lépés: Újraszintezze ki portfólióját, amikor arra szükség van

Eljöhet az idő, amikor az eszközallokáció eltérhet a céljaitól. Egy eszköz értéke növekedhet, és ez megzavarhatja portfóliójának egyensúlyát. Ez az oka annak, hogy kulcsfontosságú, hogy újra és újra értékelje portfólióját, így visszaállíthatja eredeti sminkjét. Egyes szakértői tanácsadók azt javasolják, hogy hat-tizenkét havonta állítsák át a portfóliót, vagy ha az egyik eszköz elosztása előre meghatározott értéknél nagyobb mértékben mozog.

Összegzés

A befektetés meghatározása az idők során megváltozott. Történelmileg a beruházások tárgyi eszközöket vagy eszközöket jelentettek. Az „eszköz” definíciója azonban tovább fejlődött, tágabb értelmet kapva, amely magában foglalja az összes pénzügyi terméket, beleértve a digitális eszközöket vagy pénznemeket.

A digitális valutákba történő befektetés továbbra is kockázatot jelent, ezért a befektetési portfólió kiépítése kritikus fontosságú, így figyelemmel kísérheti befektetéseit, és megnézheti, hogy az érték még mindig belül van-e a céljaiban. A fenti lépések végrehajtásával elkezdhet befektetni különböző digitális pénznemekbe, és felépítheti befektetési portfólióját. Ha még mindig bizonytalan a portfólió indításában és fenntartásában, akkor jobb, ha pénzügyi tanácsadó segítségét kéri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map