Hogyan készítsünk biztonsági másolatot az Electrum pénztárcáról

hogyan készítsünk biztonsági másolatot az elektrumról

Electrum létrehozása pénztárca egy nagyon egyszerű és intuitív.

Azonban a legtöbb ember, aki létrehozza kriptovaluta pénztárca először nem tudom, mit kezdjünk a magszavakkal.

Bármely pénztárca létrehozásakor a felhasználó 12 véletlenszerű szót jelenít meg, amelyek a kezdőszavak. A mag a tényleges „jelszó” az érmék más eszközökön történő feloldásához és visszaszerzéséhez, ha valami történik a fő eszközzel. Rendkívül fontos, hogy a vetőmagot biztonságos helyen mentse, célszerű nem elektronikus eszközön, hanem valami tartós és offline eszközön, például egy Billfodl-on..

Amire szüksége lesz

  1. Az Electrum Wallet számítógépre telepítve
  2. A Billfodl helyreállítási vetőmag-biztonsági eszköz

A mag biztonsági mentése

Amikor létrehozta a pénztárcáját az Electrumban, a szoftver már valóban létrehozott egy tartalék kifejezést (más néven „helyreállítási mag”, „helyreállítási kifejezés” vagy „kezdő kifejezés”).

12 szót mutattak neked, és kénytelen volt megerősíteni őket, mielőtt a pénztárca létrejöhetett volna.

Ha azonban nem tudta, mire szolgálnak ezek a szavak a pénztárca felállításakor, vagy nem biztos abban, hogy mit kezdjen velük, akkor ez az útmutató lépésről lépésre ismerteti ezt a folyamatot..

1. Első lépésként nyissa meg az Electrumot a számítógépén.

2. Miután kinyitotta, válassza aPénztárca’A bal felső menüben, majd válassza aMag’.

Mag opció az Electrum Wallet-ban

3. Az Electrum most megmutatja gyógyulási magját. Így fog kinézni:

Billfodl vs Cryptosteel Ár-összehasonlítás

4. Helyezze be a vetőmagot a Billfodl-ba. Az alábbi videó megmutatja, hogyan kell ezt megtenni.

4. Rejtje el a Billfodl-t valahol, mások valószínűleg nem találják meg. Ne feledje: úgy kell kezelnie ezt a 24 szóból álló készletet, mintha maguk az érmék lennének. Ha másnak van, akkor az érméi is megvannak.

Opcionális lépések

Maghosszabbítás

Tedd még biztonságosabbá az Electrum pénztárcádat egy „maghosszabbítással”, más néven „jelszóvédelem” vagy „13. szóvédelem” (vagy „25 szóvédelem” a 24 szóhosszú kifejezéseknél).

A vetőmag-bővítmény hozzáadásának célja egy extra, teljesen testreszabott szó hozzáadása a tartalék kifejezéshez, így ha valaki valaha megtalálja a vetőmagját, akkor sem fogja tudni elvinni az érméit.

Javasoljuk, hogy ezt a szót ne támogassa sehol, kivéve az agy belsejét.

Ha már rendelkezik pénztárcával maghosszabbítás nélkül, akkor létre kell hoznia egy újat a funkció hozzáadásához, majd az érméket át kell helyeznie erre az új pénztárcára.

Ehhez válassza a bal felső sarokban található „Fájl” lehetőséget, majd a legördülő menüből válassza az „Új / visszaállítás” lehetőséget.

Új mag az Electrum Wallet-től

Adjon nevet pénztárcájának, és válassza a „Tovább” lehetőséget.

Új Wallet elnevezése az Electrumban

Válassza a „Normál pénztárca” lehetőséget, majd a „Tovább” lehetőséget..

A Normál pénztárca opció kiválasztása az Electrum Wallet menüben

Válassza az „Új vetőmag létrehozása” lehetőséget, majd a „Tovább” lehetőséget..

Új mag kiválasztása az Electrum Wallet alkalmazásban

Válassza a „Segwit” lehetőséget, majd válassza a „Next” lehetőséget.

Válassza ki a vetőmag típusát az Electrum Wallet alkalmazásban

Jegyezze fel a magmondatot a Billfodl, és válassza az „Opciók” lehetőséget. Ez az a rész, ahol beállítottuk a vetőmag-bővítményünket.

Vetőmag-bővítmény beállítása az Electrum Wallet-ban

Megjelenik egy felugró ablak, amely megkérdezi, hogy szeretné-e kibővíteni ezt a magot egyedi szavakkal. Jelölje be a jelölőnégyzetet, és kattintson az „OK” gombra.

Bővítse ezt a magot egyedi szavakkal az Electrum Wallet Setup alkalmazásban

Írja be a kívánt 13. szót a mezőbe. Ne feledje: tegye ezt a szót olyan biztosra, hogy emlékezni fog, mert nem fogja támogatni ezt a szót. A bevitel befejezése után válassza a „Tovább” lehetőséget.

Írja be a kívánt 13. szót

Itt megerősíti a 12 szóból álló kifejezést azzal, hogy beírja ebbe a mezőbe. Megjelenik egy legördülő menü, amely gépelés közben dinamikusan szűri a szavakat, és kiválaszthatja a kívánt szót, vagy csak továbbírhatja a szót.

Ha elkészült, kattintson a „Tovább” gombra.

12 Szavas kifejezés megerősítés

Végül megerősíti a mag kiterjesztését. Miután elkészült, válassza a „Tovább” lehetőséget.

Erősítse meg a mag meghosszabbítását az Electrum Wallet segítségével

Végül hozzáadhat egy jelszót a pénztárca helyi titkosításához, így bárkinek, aki megpróbálja elérni az aktuális eszközén, szüksége lesz a jelszóra. Hagyhatja ezt üresen, ha figyelmen kívül akarja hagyni a jelszó hozzáadását.

Akár jelszó hozzáadását választja, akár nem, a folyamatot a „Tovább” kiválasztásával még egyszer elvégzi.

Adjon meg egy jelszót

Most sikeresen hozzáadta a mag kiterjesztését az Electrum pénztárcájához. Gratulálunk! Csak győződjön meg arról, hogy minden érmét áthelyez a másik pénztárcájából az újba, hogy kihasználja a mag meghosszabbított pénztárcájának előnyeit..

Wallet Meta-adatok biztonsági mentése

Vannak, akik nem csak a pénztárca kulcsát akarják visszaszerezni, hanem a pénztárcájukban tárolt címkéket, névjegyeket és leírásokat. Ebben az esetben a pénztárca felhasználóinak rendszeresen biztonsági másolatot kell készíteniük pénztárcájukról. Ez manuálisan és automatikusan is elvégezhető.

Az Electrum pénztárca kézi biztonsági mentéséhez egyszerűen keresse meg az eszköztáron a „Fájl” elemet, majd kattintson a „Másolat mentése” gombra..

Wallet Meta-adatok biztonsági mentése

Innen kiválaszthat egy helyet a számítógépén a metaadatok mentéséhez.

A folyamat automatizálható úgy is, hogy a biztonsági mentési program időnként elviszi a pénztárca fájlokat az Electrum pénztárca könyvtárából, és máshová menti őket. Ezeket a pénztárca példányokat titkosítani kell, hogy a pénztárca biztonságban lehessen. A maximális biztonság érdekében célszerű a biztonsági másolatokat a felhő helyett inkább cserélhető meghajtón tárolni.

Szerezz sajátot Billfodl

A Billfodl tökéletes módja a helyreállítási kifejezés tárolásának, mivel megvédi a biztonsági másolatot a tűztől és az áradástól; fenyegetéseket, amelyeket a puszta papírmentés nem fog tudni ellenállni. Megvásárolhatja egyet az alábbi gombra kattintva vagy tudjon meg többet a Billfodl-ról. Akárhogy is, boldog ficánkolás!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map