Hogyan lehet a Bitcoin-t készpénzre váltani

hogyan lehet a bitcoinból készpénzt csinálni

A Bitcoin nagyon népszerűvé vált olyan eszközként, amely mindenki rendelkezésére áll. Sokféle módon lehet megszerezni ezt a titkosítást, de a legtöbb ember nem tudja, hogyan lehet készpénzre váltani a Bitcoin-ot. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet önerőből elkölteni. Valójában világszerte több ezer üzlet fogadja el a BTC-t fizetésként. Azonban még mindig nem fogadják el elég széles körben, ezért egyesek inkább készpénzre váltanák.

Ebben az útmutatóban részletes útmutatásokat adunk arról, hogyan lehet valóban elkölthető fiat készpénzre váltani. Ennek többféle módja van, de csak a legáltalánosabbakat fedjük le, amelyeket könnyedén elvégezhet.

Hogyan lehet a Bitcoin-t készpénzre váltani tőzsdék segítségével

A kriptovaluta-tőzsdék a hagyományos rendeltetési helyek a kriptovaluták fiat pénzzel történő adásvételére, valamint az egyik cseréjére is. Ahhoz, hogy a Bitcoin készpénzré váljon, bármelyik kriptovaluta tőzsdéhez fordulhat, és létrehozhat egy fiókot. Lehetetlen, hogy a legjobb kriptovaluta-tőzsdének tartott platformon ne szerepeljen a Bitcoin.

Fiók létrehozása a tőzsdén általában olyan egyszerű, mint egy e-mail és egy jelszó használata. Egyesek megkövetelhetik, hogy a KYC-n keresztül menjen át, míg mások nem, de mindenképpen megbízható cserét válasszon. Ilyen cserék például a Binance, Coinbase, Ikrek, és Bitstamp.

Miután létrehozott egy fiókot, átviheti Bitcoinját egy magán pénztárcából a csere pénztárca címére. Innentől kezdve adhat csere megbízást USD, EUR, AUD vagy bármi más megszerzéséhez. Ha ez megvan a pénzváltótárcájában, akkor kezdeményezheti a kifizetést, és bejuthat a fiat bankszámlájára. Ne feledje, hogy a készpénz felvétele előtt szükség lehet további ellenőrzésre.

Forrás: Freepik.com

Peer-to-Peer (P2P) kereskedelem

Ha azt keresi, hogyan lehet készpénzre váltani a Bitcoin-t, akkor ez egy másik módszer, amely egyre népszerűbbé válik – a P2P kereskedés. Számos kriptovaluta-tulajdonos azt állítja, hogy ez sokkal kényelmesebb, mint a tőzsde hagyományos használata a Bitcoin készpénzre váltására. Érdekes módon néhány kriptográfia megkönnyíti ezt a kereskedelmet azáltal, hogy közvetítőként szolgál, hogy senki ne csaljon meg.

Vannak ilyen kereskedelemre szánt P2P piacok is, mint például a LocalBitcoins, a Localcrypto, a Paxful stb. Előfordulhat, hogy nagyon egyszerű módon létre kell hoznia egy fiókot, és akkor belép a piacra. Ott az eladási lehetőségek közül választhat, majd kiválaszt egy jegyzett vevőt. Miután elfogadta a vásárlást, a platform lezárja a Bitcoin-ját, és értesíti a vevőt, hogy a megbeszélt készpénzösszeget (az Ön által megadott bankszámlaszámra) egy meghatározott időn belül elküldi. A BTC-t a fizetés kézhezvételének megerősítését követően küldjük el a vevőnek.

Hogyan lehet a Bitcoin-t készpénzre váltani BTC betéti kártyák használatával

A Bitcoin betéti kártyák használata egyre népszerűbb. Ez azért van, mert nagyobb rugalmasságot kínál az eszköz felhasználására és felhasználására. Az egyik legfontosabb dolog, amit tehet ezekkel a betéti kártyákkal, az, hogy a Bitcoin-t készpénzre változtatja.

Ha van ilyen kártyája, amelyen Bitcoin van, akkor könnyen átválthatja Bitcoinját készpénzre egy Értékesítési ponton vagy Bitcoin ATM-ben. Sok olyan cég ad ki bitcoin betéti kártyát, mint a Wirex és a BitPay. Ha rendszeresen be kell kapcsolnia a Bitcoin-t készpénzre, és ez a módszer remekül hangzik az Ön számára, akkor érdemes beszereznie az egyik ilyen kártyát.

Konvertálás és tőzsdén kívüli kereskedés

A konvertálás és a tőzsdén kívüli kereskedés (OTC) a Bitcoin készpénzre váltásának kialakulóban lévő módszere, egyszerűen átváltva bármilyen választott támogatott fiat pénznemre. Ezt a szolgáltatást a tőzsdék is elérhetővé teszik, és ingyenes. Csak annyit kell tennie, hogy áthelyezi a Bitcoins-ját egy online csere pénztárcába, ahol a szolgáltatás támogatott, majd végezze el a kereskedelmet és vonja vissza. Az ezt támogató cserék közé tartozik a Binance és a Poloniex.

Bitcoin ATM-ek

A Bitcoin bankautomaták kezdenek népszerűvé válni, csakúgy, mint a hagyományosak. Céljuk egyszerű, a BTC vásárlása vagy eladása, ezért csak megközelítheti a saját területén a Bitcoin értékesítését támogató egyet. Ne feledje, hogy a legtöbb Bitcoin ATM inkább Bitcoins vásárlására szolgál, mint eladásra, ezért ügyeljen arra, hogy ez lehetővé tegye az értékesítést. Használhatja ezt a hűvös szolgáltatást Érme ATM radar hogy bankautomatákat találjon maga körül.

Miután elindította a folyamatot, világos utasításokat kap a képernyőn, hogy kövesse és könnyen eladhassa a BTC-t, és cserébe készpénzt kapjon.

Emlékezetes dolgok, amikor a Bitcoin készpénzre vált

Forrás: Freepik.com

Ha meg akarja tudni, hogyan lehet a Bitcoin-t készpénzré alakítani a megfelelő módon, akkor tudnia kell, hogy két fő szempontot kell figyelembe venni.

Az első az adók. Például az Egyesült Államokban a kriptográfia szabályozási kerete még mindig kissé homályos, de nagyon egyértelműek a kriptográfia adózásában. Az IRS számos dokumentumot tett közzé a kriptográfiai tranzakciókból származó adóbevallásokról. Az egyik olyan intézkedés, amely egyértelműen vonzza az adózást, a kriptovaluták adás-vétele. Egyes csereprogramok részleteket adnak a kriptográfiai nyereségről és az ügyletekről az adóhatóságoknak, így ezt nem lehet elkerülni, ha ilyen joghatóságban tartózkodik.

A második fontos szempont a díjak. Míg ezek közül a szolgáltatások közül néhány ingyenes, addig mások, például egy tőzsde használata a Bitcoin értékesítéséhez (az első pont) vonzza a díjakat. Még a P2P kereskedése olyan helyeken is, mint a LocalBitcoins, díjat számít fel, ezért erre fel kell készülnie. Vegye figyelembe azt is, hogy a díjak jelentősen változhatnak, különösen a Bitcoin esetében, a piaci viszonyoktól függően.

Következtetés

Befejezésül útmutatónk arról, hogyan lehet készpénzre váltani a Bitcoin-t, mélyedjünk el ismét ezekben a módszerekben. Tehát használhatja a tőzsdét eladásra, P2P kereskedésben való részvételre, Bitcoin betéti kártya használatára, OTC szolgáltatás vagy Bitcoin ATM használatára. Ne feledje, hogy egyes országokban lehet, hogy adót kell fizetnie ezért, míg másokban csak a díjak miatt kell aggódnia. Ennek ellenére reméljük, hogy ezek az információk segítenek abban, hogy a Bitcoin készpénzre váltson.

Kiemelt kép: freepik.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map