Hogyan lehet az enyém Litecoin (LTC) Beginner’s Guide to Litecoin Mining

hogyan bányásszam a Litecoin-t

A kriptopénz-bányászat egyre népszerűbb, különösen az elmúlt években figyelemre méltó magasságot elért pénznemek körében. Ebben a cikkben megkeressük a piac felső határa szerinti top 10 kriptó egyikét, főleg a Litecoin-t. Megmagyarázzuk Önnek, hogyan kell könnyen érthető módon bányászni a Litecoin-t.

A Litecoinról (LTC)

A Litecoin egy peer-to-peer kriptovaluta, amelyet 2011-ben indítottak el. A kriptotérben ez a bitcoin aranyának ezüstje kíván lenni. A Litecoin-t a Bitcoin korábbi kódja elágazta a Google korábbi mérnöke – Charlie Lee. Így hasonló funkciókkal rendelkezik, mint a Bitcoin, de emellett a Litecoin-t úgy tervezték, hogy gyorsabb feldolgozási idővel rendelkezzen.

Megjelenése óta a Litecoin az egyik legértékeltebb altcoin és az egyik legjobb tranzakciós valuta lett. 2021 januárjától a Litecoin a legelterjedtebb kriptovaluták közé tartozik, több mint 2000 kereskedő fogadta el az LTC-t szerte a világon..

Jelenleg az LTC ára 210,10 dollár, piaci felső határa 14 027 401 440 dollár. A maximális kínálat négyszerese a Bitcoinénak, ami 84 millió, ebből 66 656 740 LTC van forgalomban. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan kell kibányászni a Litecoin-t és az „Ezüst” kriptóval kapcsolatos egyéb szempontokat.

Bányászati ​​előfeltételek

Számos előfeltételt kell figyelembe venni, mielőtt belekezdenénk a bányászatba, és nem minden egyén alkalmas a kriptográfia bányászatára.

A bányászat napjainkban nagy beruházásokat igényel a bányász részéről. Kezdetben bárki bányászhatott csak egy személyi számítógép használatával.

Mivel azonban a bányászati ​​nehézségek az idő múlásával nőnek, és egyre több bányász csatlakozik a blokkjutalmakért, a bányászathoz használt hardver hihetetlenül teljesítővé vált. Akik rendelkeznek előadó eszközökkel, azok mindig felülmúlják azokat az embereket, akik rendes számítógépet használnak a kriptográfia bányászatához.

Annak érdekében, hogy növelje esélyeit arra, hogy a kriptovaluta bányászatból némi hasznot szerezzen, be kell fektetnie egy hatékony bányászati ​​számítógépbe és az azt áramellátó energiába. Az áramköltségek bizonyos régiókban tetemes összegeket tehetnek ki, és ez nem biztos, hogy a bányászatot mindenkor megvalósíthatná.

Figyelembe kell vennie, hogy mekkora napi megtérülést produkál az áramköltségei után. Ezenkívül tudnia kell, mennyi időbe telik, amíg megtérül a hardverre fordított beruházása.

Számos alternatíva áll rendelkezésre azok számára, akik szeretnének bekapcsolódni a bányászatba, de nincs pénzük a saját működésükhöz.

Litecoin bányászatForrás: Pixabay.com

Hogyan lehet kibányászni a Litecoin-t


Mielőtt elkezdené a Litecoin bányászatot, először le kell töltenie és telepítenie kell egy pénztárcát, amelyben a Litecoin tárolnia kell. A bányászat számára a legjobb választás a Litecoin core pénztárca lenne, amelyet a Litecoin fejlesztői csapata hozott létre és támogat.

Ezután meg kell szereznie a hardvert. Vagy önállóan összeállíthat egy bányászati ​​fúrótornyot, vagy megvásárolhat egy speciálisan gyártott kriptográfot. Ez egy fő követelmény, amelyet figyelembe kell venni, ha meg akarja tudni, hogyan kell helyesen bányászni a Litecoin-t.

Bitmain a bányászati ​​berendezések egyik legnagyobb gyártója, amely termékeinek széles skáláját értékesíti a weboldalán. A Bitmain Antminer L3 + egy nagyon erős ASIC bányász, amely a Scrypt segítségével aknázza ki a Litecoin-t.

Az L3 + 2017-ben jelent meg a piacon, és sokáig nagyon nyereséges volt. Kezdetben napi 20-30 dolláros nyereséget sikerült elérnie, a növekvő nehézségek és a hálózati hash arányok ellenére.

Ha rendelkezik valamilyen technikai szakértelemmel, létrehozhat egyet három fő összetevő használatával:

  • Egy vagy több fejlett grafikus processzor (GPU);
  • Hűtőegység vagy ventilátor beállítás (a gépek túlmelegedésének megakadályozása érdekében);
  • A Scrypt bányász szoftver egy típusa.

A bányász felállítása

Az alábbiakban a követendő lépéseket mutatjuk be:

1. Csatlakoztassa az összes akkordot:

  • 9 PCI-e csatlakozás (2 mind a 4 hasítópanelen, és 1 a vezérlőn);
  • Az Ethernet kábel (az L3 + -tól az útválasztóig);
  • A tápkábel.

2. Nyissa meg a bányász felületét és jelentkezzen be.

3. Töltse le az ingyenes IP szkenner eszközt (Angry IP Scanner).

4. Telepítse és futtassa az Angry IP szkennert.

5. Kattintson a „Start” gombra az eszközök szkenneléséhez és megkereséséhez a helyi hálózaton.

6. Menjen a felső menüsorra, kattintson a „Go to”, majd a „Next alive host” elemre.

7. Kattintson a jobb gombbal az „Antminer” elemre a Gazdanév oszlopban, és válassza az „IP másolása” lehetőséget. Illessze be az IP-címet a böngésző URL-sorába.

8. Jelentkezzen be root névvel, mint felhasználónevét és jelszavát.

jegyzet: Fontos, hogy naprakész legyünk a bányaiparban elért fejleményekről. A kriptográfia, valamint a kriptográfia világa folyamatosan fejlődik és változik, és a bányászoknak is lépést kell tartaniuk velük.

Az új technológia egy bizonyos idő után megjelenik a piacon, és használhatatlanná teszi az idősebb gépeket. Ez lehet a Litecoin hálózat frissítése is, amely megváltoztathatja a bányászati ​​algoritmust és így a bányászati ​​hardver teljesítményét.

Litecoin bányászati ​​medencék

Elmúltak azok az idők, amikor egy kis bányaműveletet tudott létrehozni otthonában, és valóban profitot keresett. Most az egyes bányászoknak meg kell versenyezniük a nagy bányaszervezetekkel vagy a bányaüzemekkel. Szerencsére van néhány alternatíva azok számára, akik nem rendelkeznek erőforrásokkal a kereskedelmi szintű művelet felállításához.

Az egyik lehetőség a Litecoin bányászati ​​medencéhez való csatlakozás. A medence az, ahol a bányászok kollektív számítási erejükkel segítenek a matematikai problémák megoldásában, majd blokkjutalmakra tesznek szert. Annak ellenére, hogy a haszon megoszlik mindkét fél között, így alacsonyabb a megtérülés, ez lehetővé teszi az egyének számára, hogy sokkal alacsonyabb befektetéssel aknázzanak.

Egy másik alternatíva a bányaműveletekbe történő befektetés. Ez lehetővé teszi a bányászati ​​fúrótornyokat üzemeltető vállalatok számára, hogy nagyobb és versenyképesebb létesítményeket építsenek, magasabb megtérülést generálva.

A Litecoin legújabb fejlesztései

LitecoinForrás: Pixabay.com

Eddig a Litecoin továbbra is a 20 legfontosabb kriptovaluta közé tartozik, és a közelmúltban figyelemre méltó pozitív változások vannak. A közelmúltban a PayPal és a Google Finance hozzáadta az LTC-t a kriptovalutákhoz, míg a Grayscale az összes februárban kibányászott Litecoin akár 80% -át is megvásárolta.

A kriptográfiai alapkezelő jelenleg 244 millió dollár értékben birtokolja a Litecoin-t. A Grayscale egyike azon kevés szervezeteknek az Egyesült Államokban, amely lehetővé teszi az akkreditált és intézményi befektetők számára, hogy kriptovalutákat vásároljanak.

Csak februárban a Litecoin bányászai több mint 201 600 LTC-t állítottak elő. De a kínálat növekedésével a szürkeárnyalatos ügyfelek egyaránt elfoglaltak voltak a bányászott érmék nagy részének megvásárlásával.

Bányászati ​​nyomkövető szolgáltatás szerint LitecoinBlockHalf, A Litecoin bányászai 2,5 percenként oldanak meg egyetlen LTC-blokkot. A bányászok azonban a jutalmak többségét a nyílt piacon értékesítik, hogy fedezzék a bányászati ​​költségeket és nyereséget is termeljenek.

Következtetés

Jelenleg a Bitcoin bányászata már nem jövedelmező törekvés, hacsak nem nagyszabású szinten végzi. Még akkor is, ha úgy tűnik, hogy a Litecoin bányászatnak ugyanaz a pályája, sokkal életképesebb a bányászati ​​műveletet egyénileg végrehajtani. Ez az útmutató a Litecoin bányászatához segíthet a megalapozott döntés meghozatalában.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Megjegyzés: Ezt a bejegyzést eredetileg 2018. december 15-én tették közzé, és a tartalom teljessége és valóságtartalma miatt 2021. március 15-én teljesen frissítették..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map