IP-címének elrejtése – VPN vs Tor (2021-es frissítés)

Bevezetés

Elrejti IP-címét

Korai éveiben az internet globális, semleges és egyetemes hálózatként működött.

Nem számított, hogy hol található egy felhasználó, vagy milyen internetes szolgáltatóval rendelkezik.

Minden felhasználó ugyanazokat a weboldalakat tapasztalta önkényes korlátozások nélkül.

A kormányok és a transznacionális vállalatok azonban rontották az internet semlegességét és szabadságát.

Az, ahogyan a hálózatot most tapasztalja, az internetszolgáltatójától és joghatóságától függ.

Miért rejti el az IP-címét?

Amióta az USA hatályon kívül helyezte nettó semlegesség, bizonyos webhelyek lassabban töltődnek be, vagy kiszűrődnek. Mindez az internetszolgáltató politikájától és érdeklődésétől függ.

Az interneten látottak nagy része földrajzi helyzetéből adódik.

Néhány példa:

 • Ha Kínában tartózkodik, akkor a nagy tűzfal mögött áll. Az egyetlen módja annak, hogy szűretlen híreket szerezzen a nyugati médiából, ha elrejti IP-címét.
 • Kubában csak weblapokhoz férhet hozzá a kormány kurátora.
 • Venezuelában a kormány rendszeresen tilt közösségi média tartalom.
 • Újságírók Oroszországban öncenzúrázza a tartalmukat hogy elkerüljék a bebörtönzést.

Mindez rossz hír a szólásszabadság számára. Tehát IP-címének elrejtése szükséges az alapvető emberi jogok védelme érdekében.

Ne tiltsa le, használjon VPN-t

Az IP-cím elrejtésének azonban más okai is vannak.

Néha a magánvállalkozások gondozzák, hogy mit láthat és mit nem.


A Netflix exkluzív sorozatokat és filmeket kínál, amelyek csak bizonyos országokban érhetők el. Előfordul, hogy az Ön anyanyelvén sem elérhetőek feliratok vagy szinkronok. De ha a Netflix úgy véli, hogy egy másik helyen tartózkodik, akkor feloldja ezt a tartalmat.

Végül itt van a magánélet kérdése.

Az internetszolgáltatók sok országban tárolják a böngészési előzményeket, és jogukban áll eladni a legmagasabb ajánlatot tevőnek. Számos online kiskereskedő, akinél vásárol, gyűjti az Ön adatait is.

Ha nem szeretné, hogy adatait eladja, akkor rajtad áll, hogy megakadályozza-e az internetszolgáltatóját abban, hogy eleve megszerezze adatait.

Használjon VPN-t, hogy megakadályozza az internetszolgáltatót a dátum gyűjtésében

A nap végén el akarjuk rejteni identitásunkat és tevékenységünket, valamint hozzáférést szeretnénk szerezni a korlátozott tartalmakhoz. Ennek eléréséhez a VPN vagy Tor kapcsolat.

Az IP-cím elrejtése Mac és Windows 10 rendszereken

Apple logó

Windows logó

Az IP-cím elrejtésének két népszerű módja van MacOS és Windows 10 rendszereken. Az első egy virtuális magánhálózatot (VPN), a második pedig a hagymás útválasztót (Tor) használja..

A VPN-ek lehetővé teszik az internethez való hozzáférést egy harmadik fél általános célú szerverén keresztül. A szerver titkosítja az adatait, és összekeveri más felhasználók adataival a nagyobb magánélet érdekében.

Mivel nehéz megmondani, melyik felhasználó melyik adathoz tartozik, bármely felhasználó tagadhatja, hogy az adat az övé.

Tor egy peer to peer hálózat, mint a Napster. Amikor belép a Tor hálózatba, legalább három hálózati társhoz (ún. „Csomópont”) csatlakozik.

Ezek a csomópontok ezt követően irányítják az internet-hozzáférést a katonai szintű magánélet és biztonság érdekében.

Szerencsére mind a VPN szolgáltatások, mind a Tor böngészők széles körben elérhetőek mind Mac OS, mind Windows 10 rendszeren.

Az IP-cím elrejtése VPN használatával

Sok VPN közül lehet választani százszor. Egyesek jobbak, mint mások, és a jó reklámok nem feltétlenül azonos minőségűek. De a VPN-ekkel általában megkapja, amit fizet. Ez azt jelenti, hogy az ingyenes VPN-eket ritkán érdemes használni, és egyiket sem javasoljuk.

Tehát melyek a legjobb VPN-ek? Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen funkciókat kell keresnie egy VPN-ben. Ezután a legkedvezőbb árakat kínáljuk Önnek egy sor áron, hogy eldönthesse, melyik VPN a legjobb az Ön számára.

Mit kell keresni egy VPN-ben

Szerverek és országok száma

A VPN-t tartalmazó kiszolgálók száma

Hány szerver áll rendelkezésre a VPN-en? Ez azért fontos, mert ezeket a szervereket más felhasználókkal osztja meg. Ha túl sok felhasználó van ugyanazon a szerveren, ez befolyásolhatja a sebességét. A szerverek teljes számán kívül ugyanolyan fontos a szerverek globális elterjedése.

Sebesség

Sebesség inticator ikonra

Milyen gyors a feltöltés és a letöltés sebessége? Bizonyos esetekben a VPN használata lassabbá teszi a böngészést. Ez még a legjobb VPN-ekre is igaz.

Ez azért van, mert amikor VPN-t használ, a keresett tartalomnak máshová kell eljutnia, mielőtt hozzád kerülne. Ha a VPN használata közben streamelni vagy torrentezni próbálja a videót, a letöltési sebesség nagyon fontos lesz.

Adatvédelmi nyilvántartás

Pajzs lakattal

Van-e története a VPN-nek adatok kiszivárogtatásáról vagy hamis állításokról az általuk kínált adatvédelemről? Ha egy VPN nem átlátható a korábbi jogsértésekkel vagy azzal kapcsolatban, hogy miként védi a magánéletét, hogyan lehet biztos abban, hogy működik?

Fizetési lehetőségek

Hitelkártya

Milyen különböző lehetőségeket kell fizetnem a VPN-ért? Ez különösen fontos, ha nem akarja, hogy bárki is tudja, hogy Ön vásárolta a VPN-t. Ebben az esetben nagyon kívánatos a Bitcoin-val történő fizetés lehetősége.

Érték

Kezében zsák pénzt ikonra

Sok értéket kapsz azért, amit fizetsz? Ez nem azt jelenti, hogy “keresse meg a legolcsóbb VPN-t”. Az olcsó vagy ingyenes VPN-ek gyakran a legalacsonyabb értékű opciók közé tartoznak. Vegye figyelembe a fent felsorolt ​​összes funkciót, és hasonlítsa össze az árral. Ez a legegyszerűbb módja annak megállapítására, hogy a VPN jó-e

A legjobb VPN választásaink

A következő VPN-szolgáltatások mind Mac-en, mind Windowson elérhetőek. Néhányuk még a Linux disztribúciókat, mobiltelefonokat és játékkonzolokat is támogatja.

PureVPN: A legjobb VPN a játékkonzolokhoz

A játékhoz a PureVPN a legjobb

PureVPN csúcsminőségű és nagyon megfizethető. Kétéves terv esetén csak 3,33 dollárba kerül havonta, és más terveket is kínál.

A tisztességes sebesség, a több mint 2000 szerver 140 országban elterjedt kiszolgálójának és a kiváló kompatibilitás ígéretével jár. Ez azt jelenti, hogy bármikor válthat 300 000 különböző IP-cím között.

Ha pedig ki akarja terjeszteni az adatvédelmet és a biztonságot iPhone és Play Play 4 állomásaira, dedikált alkalmazásokat kaphat azok számára is.

Van azonban néhány dokumentált hátrány.

Például több szerveren észleltünk lassú sebességet. Továbbá van néhány minimális hálózati naplót vezetett, így nehéz azt mondani, hogy a „Zero Logging” politikájuk teljesen pontos.

Itt található a PureVPN illusztrációja arról, hogyan kezelik a naplókat.

A játékhoz a PureVPN a legjobb

Ez azt jelenti, hogy DNS- vagy IP-szivárgás fordulhat elő minden alkalommal, amikor csatlakozik PureVPN szerverek. És ha ez a helyzet, akkor a biztonság szempontjából érzékeny műveletek nem ajánlottak.

ennek ellenére, PureVPN nagyszerű a megfizethető ár és a kiterjesztett kompatibilitás szempontjából.

Továbbá érdekes látni, hogy a szolgáltatásért a Bitcoin, a Litecoin és az Ether szolgáltatással lehet fizetni. Online fizetés hitelkártya nélkül nagyban befolyásolja a magánéletét.

Mint cég, PureVPN központja Hongkongban van. Ez előnyt jelenthet a kínai internetezők számára, akik meg akarják kerülni a Nagy Tűzfalat.

Még mindig nem világos, hogy a vállalat mennyire hajlandó engedni a kínai kormánynak, különösen a jelenleg zajló hongkongi tiltakozások miatt.

A játékhoz a PureVPN a legjobb

Hosszú távon kérdés lehet a joghatóság. Ez nem azt jelenti PureVPN bár szükség esetén nem tud mozogni.

PureVPN nagyszerű streaming és mindennapi használatra. Legerősebb pontja a kiterjesztett eszközök közötti kompatibilitás. De ha nagyobb sebességre vagy nagyobb biztonságra vágyik, érdemes megnéznie Surfshark és Expressz.

Iratkozzon fel a PureVPN-re, és különleges kedvezményt kap!

Árszerverek / Országok Speed ​​Privacy
PureVPN logó 2,88 USD 2000/140 Átlagos Átlagos Regisztrálj

NordVPN: A legjobb VPN több kapcsolathoz

NordVPN

Nord nagyon erős versenyző a VPN kiválasztásakor.

A cikkben áttekintett összes VPN közül, Norda kapcsolatok legnagyobb változatosságát kínálja. Több mint 5660 szerverrel rendelkezik 59 országban, ami azt jelenti, hogy rengeteg IP-t használhat.

Ez segít elérni a nagyobb sebességet és több tucat szerver elérését minden országban. Tetszik Surfshark, Nord kettős VPN-funkciót is tartalmaz. Használatával a kapcsolat két különböző szerveren keresztül vezet egyszerre. Nord VPN

A kettős ország beállítása nagyszerű magánéletet és biztonságot kínál.

Van azonban néhány probléma. 2018 márciusában kiszivárogtak néhány magánkulcs, amely egy finnországi Nord VPN szerver szerveréhez tartozik.

De ezek az információk csak 2019 őszén váltak nyilvánossá.

Becslések szerint ez a jogsértés csak 50-200-ot érintett NordVPN felhasználók, de ez elég volt a szolgáltatás hírnevének károsításához.

Ezen a szerencsétlen balhén kívül,Nord remek lemeze van.

Továbbra is a piac egyik leggyorsabb és felhasználóbarát VPN-szolgáltatását kínálja.

Regisztráljon még ma a NordVPN-re

A Nord megkerülheti a kínai tűzfalat, nem tárol felhasználói naplókat és feloldja a Netflix blokkolását.

Gyors torrentletöltést is lehetővé tesz azok számára, akiknek gyors adatátvitelre van szükségük. Panamai joghatósága pedig nagyszerű magánélet védelmét teszi lehetővé.

Dokumentált problémái ellenére, NordVPN továbbra is az egyik prémium VPN-szolgáltatás. Körülbelül 3,49 USD / hó áron rengeteg szervert, fejlett funkciókat és kiváló sebességet kap.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy megvásárolhatja a NordVPN előfizetés a BTC-vel, az ETH-val és az XRP-vel. Ha nem akarja, hogy a vállalat tárolja a hitelkártya adatait, akkor ez a legjobb és legmagasabb fizetési lehetőség.

Iratkozzon fel a NordVPN-re, és különleges kedvezményt kap!

Cégnév Ár Szerverek / Országok Speed ​​Privacy
NordVPN logó 3,49 USD 5660/59 Gyors Regisztrálj

Surfshark VPN: A legjobb ár-érték arányú VPN

SurfShark VPN

Surfshark VPN valamivel drágább, mint Tiszta. Mégis gyorsabb és jobb nyilvántartással rendelkezik a biztonságról.

Az offshore joghatóság nagyobb szuverenitást és ezáltal jobb magánéletet garantál az Ön számára. A nagyobb magánélet érdekében megvásárolhatja Surfshark előfizetés a BTC-vel, az ETH-val és az XRP-vel.

SurfsharkAchilles-sarka a korlátozottabb összekapcsolhatóság. Ezt összehasonlítva PureVPN, kevesebb IP-címet használhat. Surfshark lehetővé teszi, hogy 61 vagy több ország „csak” 1040+ szervereihez csatlakozzon.

Emellett a mai napig nem találtunk sebességgel kapcsolatos problémákat vagy biztonsági réseket. A kisebb mértékű műveletek ellenére, Surfshark egy prémium, top 3 VPN szolgáltatás.

Surfshark a legnépszerűbb böngészőkben, mobil eszközökön és operációs rendszereken érhető el. Letöltheti Chrome, Firefox, Android, iOS, macOS, Windows, Linux rendszereken.

nem úgy mint PureVPN, nem rendelkezik natív alkalmazással a videojáték-konzolok számára.

Ennek ellenére kompenzálja a SmartDNS funkció, amely számos platformon működik.

Nem úgy működik, mint maga a VPN, de mégis nagyobb adatvédelmet kínál.

A PureVPN-től eltérően nem rendelkezik natív alkalmazással a videojáték-konzolok számára.

Ennek ellenére kompenzálja a SmartDNS funkció, amely számos platformon működik.

Játék VPN-lel

Nem úgy működik, mint maga a VPN, de mégis nagyobb adatvédelmet kínál.

Surfshark kiválóan alkalmas mind a kínai tűzfal megkerülésére, mind a Netflix feloldására. Gyors, megbízható és tiszta biztonsági nyilvántartással rendelkezik.

Ennek egy része a Brit Virgin-szigetek joghatóságának köszönhető. Az offshore országokban való működés garantálja a magánélet védelmét szolgáló jogszabályi keretet.

Iratkozzon fel a SurfShark VPN-re, és különleges kedvezményt kap!

Cégnév Ár Szerverek / Országok Speed ​​Privacy
Surfshark logó 1,99 USD 1040/61 Gyors Regisztrálj

ExpressVPN: A legjobb VPN mindenütt

ExpressVPN

A cikkben bemutatott összes szolgáltatás közül, ExpressVPN a legerőteljesebb és időigényesebb.

2009 óta létezik, és megőrizte a tiszta rekordot.

Az idő tesztje a robusztusság legjobb mutatója, és ExpressVPN soha nem voltak nagyobb kérdései. Ami az adatvédelmet és a biztonságot illeti, ez a legjobb hír, amelyet kaphat.

A szolgáltatásnak példaértékű politikája van a felhasználói adatok nem tárolására is, és ezt nyomás alatt bebizonyították.

A török ​​orosz nagykövet meggyilkolása után Andrej Karlov, az egyik ExpressVPN-ek szervereket foglaltak le.

Török tisztviselők gondolat adatokat találnának a bérgyilkos közösségi médiájából és e-mail fiókjából. A szervek elvárásai ellenére a szerver nem tartalmazott nyilvántartást.

A szervek elvárásai ellenére a szerver nem tartalmazott nyilvántartást.

ExpressVPNÁllítása, miszerint nincsenek hátsó ajtók és nincsenek naplók, igaznak bizonyult.

Ajtó biztonsági logóval

Ezenkívül a kínai kormány fontolóra vetteExpressVPN hogy veszélyt jelentenek a tűzfalukra.

Tisztviselőik arra kényszerítették az Apple-ttávolítsa el az alkalmazást(más VPN-szolgáltatásokkal együtt) az App Store-ból.

ExpressVPN reagált blog kiadása megerősíti a vállalat elkötelezettségét az ingyenes és nyitott internet mellett.

ExpressVPN Védi a magánéletét

Ezek az események csak megerősödtek ExpressVPNHírnevét a területen. A szolgáltatást olyan helyen is elhelyezték, ahol példával jár.

De a bevált gyakorlatok kiváló nyilvántartása és bevált története ára van.

A havi előfizetés 6,87 USD egy 15 hónapos kötelezettségvállalás esetén.

Ez teszi ExpressVPN a cikk legdrágább szolgáltatása. És ha csak egy hónapot szeretne fizetni, akkor készüljön fel 13,33 USD befizetésére.

Drágább, mint NordVPN (11,51 USD), Surfshark (11,95 USD), és PureVPN (10,95 USD).

ExpressVPN lehetővé teszi több mint 3000 szerver elérését 160 helyszínen és 94 országban.

A szerverek száma nem olyan lenyűgöző, mint NordVPN’S, de a földrajzi eloszlás bőkezűbb.

Több országban és joghatóságban jobb az adatvédelem.

További lehetőségek az ExpressVPN használatával

Lehetővé teszik további Netflix-tartalmak feloldását és a kormányzati cenzúra megkerülését. Ehhez képest egy országban több száz szervert lehet könnyebben blokkolni vagy leállítani.

A szokásos chart topper ismert problémái miatt NordVPN, ExpressVPN az új király. Ez a legjobban szolgál a magánélet védelme érdekében, nagyszerű eredményekkel rendelkezik, és elvégzi a munkát a közvetítéssel.

Az emberek mögött ExpressVPN szintén úgy tűnik, hogy Bitcoin-maximalisták. Webhelyükön az egyetlen kriptovaluta, amelyet elfogadnak, a Bitcoin.

És ez nagyszerű hír a magánéleted számára is, mivel nem osztod meg a hitelkártya vagy a PayPal hitelesítő adatait.

Iratkozzon fel az ExpressVPN-re, és különleges kedvezményt kap!

Árszerverek / Országok Speed ​​Privacy
ExpressVPN logó 6,65 USD 3000/160 Leggyorsabban Elképesztő Regisztrálj

Hasonlítsa össze a legnépszerűbb VPN-eket

Hasonlítsa össze az összes VPN legjobb választásunkat, és válassza ki, melyik a megfelelő az Ön számára. Ne felejtse el átgondolni, mire van szüksége a VPN-jére? Ha több eszközön szeretne streamelni, érdemes más VPN-t választani, mint akkor, ha a magánélet legfontosabb.

Összehasonlító táblázat

Cégnév Ár Szerverek / Országok Speed ​​Privacy
ExpressVPN logó 6,65 USD 3000/160 Leggyorsabban Elképesztő Regisztrálj
PureVPN logó 2,88 USD 2000/140 Átlagos Átlagos Regisztrálj
Surfshark logó 1,99 USD 1040/61 Gyors Regisztrálj
NordVPN logó 3,49 USD 5660/59 Gyors Regisztrálj

ÖSSZEHASONLÍTÁS

PureVPN logó

Tiszta VPN

 • Nagy árképzés
 • Tisztességes szerverek
 • Nem a legprivátabb

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT NordVPN logó

Nord VPN

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT ExpressVPN logó

Express VPN

 • A legtöbb magán VPN
 • Gyorsan lángol
 • A legtöbb szerver és ország az összes VPN-ből

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT Surfshark logó

Surfshark VPN

 • Nagy sebesség
 • Nagyszerű biztonsági rekord
 • Új VPN

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT

Elrejti IP-címét a Tor használatával

TOR A hagyma útválasztó

Mi Tor?

A Hagyma útválasztó A (Tor) egy szabad és nyílt forráskódú szoftverprotokoll. Lehetővé teszi az internet-felhasználók névtelen kommunikációját.

Az úgynevezett vöröshagyma-továbbítással a Tor világszerte több mint 6000 hálózatot használ relé csomópontok. „Hagymának” hívják, mert sok rétegben érkezik, amely eltakarja és megvédi a magot.

Ezek a csomópontok véletlenszerű hozzáférési utak számtalan kombinációját generálhatják.

Tegyük fel például, hogy Alice meg akarja látogatni az Amazon-ot anélkül, hogy elárulná IP-címét. A magánéletének növelése érdekében futtatja a Tor böngészőt.

Így a kapcsolata több útválasztási csomóponton keresztül kerül továbbításra.

TOR hagyma megmagyarázva

A Tor hálózat titkosítja az adatokat, és átalakítja úgynevezett csomagcsomagolóvá.

Ez lehetővé teszi a magánélet közvetítését, amely ismeretlen közvetítőket helyez el Alice és az Amazon között. Amikor a csomópontok titkosítják és továbbítják Alice adatait, nem sokat tudnak.

Egy továbbító csomópont csak azt látja, amit az előző társ elküldött, és az adatok következő célállomása.

Ezenkívül a választott út teljesen véletlenszerű. Ez azt jelenti, hogy a 6000+ relé csomópont bármelyike ​​képes fogadni a hozzáférési adatokat, titkosítani és továbbadni őket.

A Tor beállításnak van egy titkosítatlan része. Megtalálható az utolsó továbbító csomópont és az adatvevő közötti kommunikációban.

Példánkban az Amazon képes lesz látni információkat a kilépési csomópontról. Ez azt jelenti, hogy Alice azonosítása magában foglalja az útvonal útvonalának visszakövetését és az adatok lépésenkénti visszafejtését..

A Tor anonimizációs folyamata nem lehetetlen, de mindenképpen kihívást jelent és erőforrás-igényes.

Ennek ellenére a Tor privát kommunikációja a Tor felhasználói között zajlik.

Ha valaki, aki nem használ titkosítást, kapcsolatba lép egy Tor felhasználóval, akkor az anonimitás egy része eltűnik. A hackereknek csak adatokat kell kivonatolniuk vagy a szociális mérnököknek a védtelen pártból.

Tor adatvédelme és névtelensége sem tökéletes.

Például az Europol 2014-ben képes volt lebontani a sötét piaci weboldalakat. Ez része volt a tiltott online tevékenységek visszaszorítására irányuló kezdeményezésüknek.

Csak azért, mert egyes bűnözők Tor-t használnak, még nem jelenti azt, hogy ez a bűnözők számára készült protokoll. A vizsgálati újságíróknak, diplomatáknak, bűnüldözési tisztviselőknek és általában kiszolgáltatott embereknek mind szükségük van Torra.

Az adatvédelmi protokoll lehetővé teszi az internethasználók számára, hogy biztonságosabb környezetben kommunikáljanak. Tor gyakran megerősíti a bűnüldözést és az emberi jogok védelmét.

Hasonlóképpen, a Tor böngésző is kiváló módszer a nyomkövetők, hirdetések és rosszindulatú programok taszítására.

Szellemezd az internetedet a TOR segítségével

Gyakorlatilag védi az interneten fennálló jogait. Ahogyan a függönyöket meghúzza és bezárja az ajtókat, amikor nagyobb magánéletre van szüksége, a Tor-t is használnia kell.

Most itt a trükkös kérdés: honnan veszi a Tor projekt a pénzét? A nonprofit szervezetek és a nyílt forráskódú szoftverprojektek általában küzdenek a finanszírozással.

Mégis a Torra fordított pénz legnagyobb része az amerikai kormánytól származik. Három fő érintett intézmény. Először is ott van az amerikai külügyminisztérium. Aztán ott van a műsorszolgáltató kormányzótanácsa. És nem utolsó sorban a Nemzeti Tudományos Alapítvány.

Az amerikai kormány részvétele azonban nem meglepő.

A hagyma továbbításának koncepciója az 1990-es amerikai haditengerészeti kutatólaboratórium projektjéből származik. Kezdetben Tor engedélyezte a magán kommunikációs csatornát a kormányzati ügynökségek számára.

Az idő múlásával az emberi jogok világszerte történő népszerűsítéséhez az eszközöket megnyitották.

Ez az Egyesült Államok kormánya irracionális költségnek tűnhet. De valójában az egyetemes demokratizálódás és az emberi jogok menetrendjét szolgálja.

A legtöbb tekintélyelvű és totalitárius kormány ellenségesen viszonyul az USA külpolitikájához. Néha véletlenül az amerikai vagyont is fenyegetik.

Tehát védelmi célokból hasznos adatvédelmi eszközökre van szükség a helyi szabadságharcosoknak. Helyzetükben a magánélet élet-halál kérdése. Így a Tor emberi jogi előnyei felülmúlják az egyébként kis mértékű bűnözői tevékenységeket.

Ennek ellenére mindig tisztában kell lennie azzal, hogy az NSA képes visszafejteni a Tor kommunikációt. Tehát, ha el akar bújni az amerikai hírszerző ügynökségek elől, jobb, ha egyáltalán nem használja a Tor-t (vagy az internetet).

Tor VPN?

Ez az a fajta kérdés, amely eleinte hülyén hangzik, de összetettebbé válik, ha belegondol.

Utólag, mind a VPN-szolgáltatások, mind a Tor elrejti az Ön IP-címét.

Titkosítják az adatait, majd továbbítják egy másik félnek, amely nem fogja tudni, ki vagy. Ez hasznos adatvédelmi eszközökké teszi őket.

De a Tor és a VPN közötti fő különbség a véletlenszerűség.

A VPN-szolgáltatás csak korlátozott számú ismert kiszolgálóhoz kapcsolódhat. Néhány naplózási információval tudni fogják, hogyan, mikor és hol csatlakozik.

Ezért fontos, hogy a VPN-t óvatosan válassza.

Ezzel szemben Tor teljesen véletlenszerű. A böngésző minden új lapja új továbbítási utat generál.

Minden alkalommal, amikor új identitást szeretne szerezni, kattintson a megfelelő gombra. És amikor csatlakozik, nagyon nehéz visszalépni az ösvényre.

Három véletlenszerűen továbbított csomópont között Ön és a rendeltetési hely között sokkal több magánélet van. Bár beállíthatja VPN-szolgáltatását számos csomóponton, például Toron keresztül történő útvonaltervezéshez, még mindig hiányzik a véletlenszerűség.

Érme feldobás

Ez a névtelenség kérdése is: a VPN-felhasználók először e-mail címmel és fizetési információkkal regisztrálnak. A Tor esetében letölt egy ingyenes szoftvert és futtatja azt anélkül, hogy bármire regisztrálna.

A megkülönböztetés még az anonimitási szolgáltatások nevében is fennáll. Tor nyílt forráskódú és a szabadság szerelmeseinek közös erőfeszítése, akik továbbítják a csomópontokat. A Bitcoin esetéhez hasonlóan bárki önként jelentkezhet csomópont futtatásában.

De a „P” a VPN-ben a privát. A hálózat, amelyhez csatlakozik, valakihez tartozik, és szabályokat követ.

Nem csatlakozhat a virtuális magánhálózathoz saját szerverével. Ehhez regisztrációra lenne szükség, ami alapértelmezés szerint az anonimitás elvesztéséhez vezet.

Összegzésképpen: Tor nem VPN, mert nem privát. Hasonlóan a Bitcoinhoz, a Tor is nyílt forráskódú és engedély nélküli.

Bizonyos mértékig az anonimitási protokoll cenzúra-ellenálló is lehet. A Tor megadja neked a szabadságot, hogy saját csomópontodat futtasd, véletlenszerűen hozzáférj más emberekhez és titkosítsd minden lépésnél..

Nem egy vállalatban kell bízni, hanem egy nyílt forráskódú protokollban. És ami a legfontosabb: semmibe sem kerül a Tor használata.

A Tor használatának előnyei

Először is, a Tor kiváló adatvédelmi eszköz. Rajta keresztül az Ön által elküldött adatokat véletlen, névtelen csomópontok titkosítják és továbbítják. Ebben az értelemben a Tor az egyik legbiztosabb módja a nyilvános és a nyílt internet megismerésének.

A Tor protokoll másik előnye a mély web böngészésének képessége. Ez az internet rejtett része, amelyhez csak azok férhetnek hozzá, akik tudják a pontos címet.

Gondoljon az internetre, mint városra. Rendszeres állampolgárságával csak nyilvános helyeken járhat és meglátogathatja saját tulajdonát. De ha tudja a megfelelő címet, és van meghívója, meglátogathatja mások tulajdonát.

A Tor meghívás a mélyhálóra – vagy más emberek otthonába. Ez lehetővé teszi, hogy jobban megértse az internet működését, és kibővítse világnézetét.

A mélyháló nem éppen az a mitikus hely, amely lehetővé teszi a fegyverek és drogok szabad piacát. A média gyakran torzítja a valóságot a szenzációhajhászkodás miatt.

A legtöbb felhasználási eset kormányzati vagy emberi jogi vonatkozású. A mélyhálón a kormánytisztviselők kommunikálhatnak más osztályokkal vagy nagykövetségekkel.

Deep Web

Az önkényuralmi rendszerek alatt élő emberek a magánélettel is kommunikálhatnak. Ez segít a szabad világ nyomozó újságíróinak beszámolni az eseményekről.

A disszidensek cserébe értékes információkat kaphatnak a külföldön történtekről is.

A szabad világ átlagos internetfelhasználója számára a Tor vállalatvédelmet nyújt. Ha utálod, hogy a Google, az Amazon, a Facebook és a Microsoft hogyan követi nyomon a webhelyeket, akkor a Tor egy kikapcsolt kapcsoló.

A nyílt adatvédelmi protokoll segít kikapcsolni a felügyeleti kapitalizmust.

És sok értéket képvisel az egyéni magánélet. Tegyük fel, hogy egy közeli barátja rákos, és könyveket keres a kezelésekről.

Ha adatvédelem nélkül böngészik az Amazon-on, és be van jelentkezve fiókjába, adatait tároljuk. Cserébe az Amazon eladhatja keresési adatait érdekelt harmadik feleknek.

És ki akarhat adatokat azokról az emberekről, akik rákos könyveket néznek? Biztosító társaságok! A jövőben a biztosítási díja megnőhet a keresések miatt.

Nincs semmi illegális vagy szégyenteljes dolog az interneten bizonyos elemek keresésében. Néhány harmadik fél azonban más kontextusban értelmezheti a böngészési előzményeket.

Ez a kontextus károsíthatja hírnevét, pénzét, sőt szakmai életét is. Ezért jobb, ha futtatja a Tor-t, és ne aggódjon a vállalati felügyelet miatt.

A Tor használatának hátrányai

Három hátránya van a Tor használatának – és ha nem üldözi a CIA, akkor csak kettő van.

A legnagyobb kérdés az internetkapcsolat sebességével kapcsolatos. Az adatok titkosítása és továbbítása csökkenti a feltöltési és letöltési sebességet. A Tor megnöveli az oldal betöltési idejét.

Bizonyos helyzetekben akár korlátozhatja a megjelenített tartalmat (például hirdetéseket és JavaScriptet).

Ezért állítsa be a Tor beállításait az adatvédelmi igényeinek megfelelően. A legmagasabb beállításnál nem fog látni semmilyen Javascriptet, míg a képek és a betűtípusok megváltoztatják a megjelenésüket.

Ez a lehető legnagyobb mennyiségű adatvédelem és biztonság a követés ellen.

De ha csökkenti a küszöböt, akkor ugyanazokat a webes megjelenítéseket tapasztalhatja meg, mint bármely más böngészővel. Van egy kompromisszum, de kapcsolata továbbra is titkosított és továbbított.

A Tor használatának legnagyobb hátránya a politikai. A kilépési csomópontok, amelyek az üzenetet eljuttatják a rendeltetési helyre, Tor fő támadási vektora.

És a kormánya működtetheti az egyik ilyen kilépési csomópontot az adatfigyelés érdekében.

Emellett az amerikai kormány felajánlja a Tor projekt finanszírozásának legnagyobb részét.

Ez azt jelentheti, hogy Sam bácsi különleges érdeklődést mutat a hálózat iránt, és figyelheti azt. De ha meg akarja védeni magát a felügyeleti kapitalizmustól, az nagyon jó.

Az utolsó hátrány az, hogy a harmadik fél weboldalai hogyan reagálnak a Tor-ra. Egyes weboldalak további biztonsági ellenőrzéseket fognak végrehajtani annak bizonyítására, hogy nem bot vagy.

Ez önmagában nem nagy kérdés, de mégis időt kell pazarolni CAPTCHA-k. Járművekre, utcai lámpákra kattintva, az átjárók megtalálása elég gyorsan idegesítővé válik. És amikor a legtöbb megnyitott oldalon meg kell tennie, az nagyon kényelmetlen.

A Google már hozzáad egy extra lépést a keresőmotorjukhoz. Nagy valószínűséggel azzal fognak érvelni, hogy védik a szolgáltatást a botok ellen.

Más keresőmotorok, mint például a DuckDuckGo, barátságosak a Tor használatával. Ez azt jelenti, hogy a Google problémája lehet az adatvédelem és a nyomonkövetési képességük is.

Hogyan kezdjem el a Tor-ot?

A Tor használatának három egyszerű és hozzáférhető módja van.

Messze a legnépszerűbb a böngésző letöltésével jár. Ingyenes, könnyű és kezelőfelülete nagyon hasonlít a Firefoxra.

A szoftver elérhető Windows, Mac, Linux és Android rendszerekhez is.

Hagyma böngésző

Ha Android telefonja vagy táblagépe van, használhatja Orbot. Ez az ingyenes és nyílt forráskódú eszköz beállítható úgy, hogy az összes kapcsolatot átvezesse a Tor-on.

Az Orbot segítségével megbizonyosodhat arról, hogy az Ön által küldött és kapott adatok sokkal privátabbak. A haladó felhasználók akár meghatározott hidakhoz vagy relékhez is csatlakozhatnak.

Az alap Tor böngészővel ellentétben az Orbot minden internetes alkalmazást a Toron keresztül irányít.

Ez azt jelenti, hogy még a Google Play és a Facebook is becsaphatja azt, hogy más IP-címmel rendelkezik. Ezenkívül az adatok titkosítása nagyon értékes a Google panoptikum.

Végül, de nem utolsósorban letöltheti és telepítheti Frakk.

Ez egy olyan operációs rendszer, amelynek internetkapcsolata alapértelmezés szerint a Tor használatát kényszeríti. A Tails már 10 éves számítógépeken dolgozik, és elősegíti a magánélet védelmét. A telepítés után hasznos kriptográfiai eszközöket és egy sor irodai alkalmazást is talál.

Ha a Tor böngésző hatóköre korlátozott, a Tails holisztikus adatvédelmet kínál. A Tails egyetlen hátránya az elérhető alkalmazások korlátozott mennyisége.

Ha speciális szakmai eszközökre van szüksége, akkor jobb, ha a Windows vagy a MacOS rendszert használja. De ha a fő hangsúly az internetes adatvédelemre irányul, akkor a farok a helyes út.

Hogyan használhatom a Google-t a Tor-val?

A legtöbb esetben a Google nem fogja proxyk (köztük a VPN és a Tor) használatát a CAPTCHA-val.

A keresőmotor eredményeinek megtekintéséhez el kell végeznie egy Turing-tesztet, amely igazolja, hogy Ön emberi felhasználó.

Ez a Google módja annak, hogy a robotok ne kerülhessenek spambe a keresőmotorba, hogy befolyásolják a tartalmi rangsorolást.

Google logó

A CAPTCHA rendszer miatt a képekre kell kattintania az utasításoknak megfelelően. A Google arra kéri Önt, hogy véletlenszerű képek között keresse meg az összes autót, hidat, keresztes sétát és utcai lámpát. A folyamat nem tarthat tovább 30 másodpercnél, és a helyes válasz elküldése után készen áll.

Ha nem szereted ezt a Turing-tesztet, válts a DuckDuckGo-ra. DDG nem követi nyomon, nem gyűjt adatokat és nem bünteti a Tor használatáért.

Ha Tor-t használ VPN-nel

A Tor és a VPN összekapcsolása a legjobb módszer az internet magánéletének védelmére.

Ezzel a módszerrel a Tor hálózat egyetlen útválasztó csomópontja sem képes látni a valódi IP-címet.

Ez azt jelenti, hogy a kilépési csomópont visszakövetési támadása nehezebben kivitelezhető.

VPN koncepció

Ha a Tor útválasztása leáll, akkor is a VPN védi Önt. Ha egy extra védőréteget kap, a hagyma magja rendkívül biztonságossá válik.

A blog bejegyzés, még a VPN nehézsúlyú ExpressVPN is javasolja a Tor és a VPN egymásra helyezését.

Ugyanakkor elmagyarázzák, hogy csak a Tor telepítésén keresztül működő VPN működik. A VPN-szolgáltatás felhelyezése a Tor tetejére nehezebb, nincsenek adatvédelmi előnyei, és lelassítja a kapcsolatot.

Ez a kombináció a legjobb, amit egy átlagos internet-felhasználó elérhet a magánélet és a biztonság maximalizálása érdekében.

A VPN és a Tor halmozott rétegeinek megsértéséhez nagyon drága és kifinomult eszközöket kell használnia. A legtöbb adatfigyelő rendszer tehetetlen és nem hatékony a Tor-val szemben a VPN felett.

Ennek ellenére a nemzetállamoknak rendelkezhetnek eszközökkel a kommunikáció visszafejtésére, ha szükséges. Tehát óvatosan határozza meg fenyegetésmodelljét, és ne úgy viselkedjen, mint a Láthatatlan ember.

Mik azok a proxy szolgáltatások?

A proxy szolgáltatás a Tor és más hasonló adatvédelmi és biztonsági eszközök átfogó kifejezése.

A meghatalmazottak egy másik számítógép használatával járnak védő közvetítőként. Takarja a fő hozzáférési eszközt, és az összes kommunikációs kérelmet proxy útján irányítja.

A proxy használatának azonban csak akkor van értelme, ha fizikailag Ön a tulajdonosa. Az IP-cím és adatok küldés harmadik fél szerverére nem kiváló modell a magánélet és a biztonság szempontjából.

A legtöbb proxy szintén alkalmazásspecifikus és gyengébb a titkosítással. Tehát, ha internetes szolgáltatást fog használni, akkor jobb, ha VPN-előfizetést vásárol, majd csatlakozik a Tor-hoz.

Következtetés

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt az IP-cím elrejtésének megértésében.

Ez egy folyamatosan fejlődő téma. A legfrissebb technológiák naprakészen tartása segít megőrizni a magánéletét. Ez az útmutató folyamatosan frissül, hogy tükrözze ezeket a változásokat.

Összehasonlító táblázat

Cégnév Ár Szerverek / Országok Speed ​​Privacy
ExpressVPN logó 6,65 USD 3000/160 Leggyorsabban Elképesztő Regisztrálj
PureVPN logó 2,88 USD 2000/140 Átlagos Átlagos Regisztrálj
Surfshark logó 1,99 USD 1040/61 Gyors Regisztrálj
NordVPN logó 3,49 USD 5660/59 Gyors Regisztrálj

Támogathatja munkánkat, ha linkünkön keresztül megvásárolja a fenti VPN-ek egyikét.

Kérjük, forduljon hozzánk, ha bármilyen kérdése van, vagy ha a Billfodl csapata segítséget nyújthat Önnek a [email protected] e-mail címen.

Használhatom a Tor-t VPN helyett?

Természetesen! Valójában a kettő kombinációja még nagyobb biztonságot és magánéletet teremt a felhasználó számára. Útmutatónk segít

Használjam-e a VPN-t a Torral??

Nagyon függ a helyzetedtől. Ha újságíró vagy olyan országban, amely nem rendelkezik sajtóvédelemmel, erősen ajánlott mindkettő használata. Ha a filmek közvetítéséhez földrajzi korlátozásokat próbál megkerülni, akkor a Tor VPN-kapcsolat valószínűleg túl lassú lenne.

A Tor-t illegálisan használja?

Nem, nem az Egyesült Államokban. Valójában a Tor alapítvány pénzt kap az Egyesült Államok kormányától működésének fenntartására. Tor elengedhetetlen ahhoz, hogy információkat szerezzen a világ minden tájáról származó despotikus rendszerekben, amelyek megpróbálják irányítani az internetet az országukon belül.

Tor biztonságos a VPN felett?

Igen, a Tor a VPN felett teljesen biztonságos. Számos módja van annak megszerzésére, és mindegyik biztonságos. Mindent részletesen leírunk a Tor-ról a VPN felett, beleértve annak beállítását is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map