Kezdő útmutató a dogecoin bányászathoz

Dogecoin bányászat

A Dogecoin az Elon Musk vezette ármutatványai óta a középpontban van. Sok embert egyre jobban érdekel ez a mémérme. Ha ezt a darabot olvasod, valószínűleg azért, mert te is szeretnéd. A DOGE megszerzésének egyik módja az enyém. Számodra szerencsére ez a folyamat könnyebb, mint gondolnád, és ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan kell pontosan megtenni.

Mi a Dogecoin?

A Dogecoin egy kriptovaluta, amelyet arra terveztek, hogy szórakoztassa az embereket, miközben a kriptográfia világában mozognak. A Litecoinból egy kemény munka hozta létre, de még mindig megőrzi a Bitcoin alapvető tulajdonságait. Valójában a Dogecoin frissítései a Bitcoin fejlesztési javaslatain alapulnak, így elég biztonságosak, mivel a Bitcoin biztonsága a legerősebb a kriptovaluták közül.

Bár az érmét szórakozásból hozták létre, az évek során egyre népszerűbbé vált. Ennek egyik oka Elon Musk, aki tweetelt a kriptopénzről, és kedvenc kriptójának nevezte.

Míg a Dogecoin-t elsősorban a közösségi médiában található tartalomkészítők tippelésére használják, mint például a Reddit és a Twitter, akkor más kriptovalutákra is el lehet cserélni, mivel számos top tőzsdén szerepel, köztük Binance, OKEx, és Huobi Global.

Műszaki információk:

 • Piaci kínálat: Végtelen;
 • Jelenlegi ellátás: 128 441 150 198 (2021. február);
 • Blokkidő: 1 perc;
 • Blokk jutalom: 10 000 blokkonként;
 • Inflációs ráta: 5,2 milliárd DOGE évente;
 • Nehézség: 6 213 941,73;
 • Bányászati ​​algoritmus: DigiShield;
 • Nehézségi fokozat: minden blokk után;
 • Konszenzus algoritmus: Scrypt.

A dogecoin bányászat követelményei

Forrás: news.bitcoin.com

Néhány feltételnek meg kell felelnie a Dogecoin sikeres bányászatának. Ez a kívánt bányászat mértékétől és más tényezőktől függ, de itt vannak az alapvető dolgok, amelyekre szükséged van a Dogecoin bányászatának megkezdéséhez:

 • Internet kapcsolat: Enélkül a bányászat lehetetlen;
 • Személyi számítógép: Bármely Windows, OS X vagy Linux operációs rendszer megfelelő lesz;
 • Bányászati ​​szoftver;
 • Dogecoin teljes pénztárca, más néven Dogecoin Core Wallet.

Dogecoin Solo Bányászat

A dogecoin bányászat kétféleképpen hajtható végre, az egyik az egyedüli bányászat. Ez egy olyan helyzet, amikor a bányász úgy dönt, hogy egyedül bányászik, és biztosítja az összes felszerelést és hasítóerőt. Ők is megkapják a teljes blokkjutalmat maguknak – ha eljutnak egy blokkot. De meg kell jegyezni, hogy az esélye annak, hogy egy szóló bányász sikeresen kitermel egy tömböt, nagyon kicsi az esélye azokhoz képest, akik medencékben bányásznak. Az ok egyszerű – a medencéknek nagyobb a hasító erejük, mivel minden tag hozzájárul a hasító erejéhez, így valószínűleg több blokkot bányásznak, mint egy szóló bányász.

Általánosságban elmondható, hogy a Dogecoin önálló bányászata kicsiben nem jövedelmező, ami azt jelenti, hogy vagy nagyot megy, vagy hazamegy. Jelenleg sokkal jövedelmezőbb a Litecoin bányászata, mint kizárólag a Dogecoin bányászata, mivel a hash arány olyan magas, hogy szinte lehetetlen profitálni belőle.

Dogecoin medence bányászat

Itt van a Dogecoin bányászatának második módszere. Ez együttes erőfeszítéssel jár, és sokkal valószínűbb, hogy sikerrel jár. Ez annak köszönhető, hogy a medence minden tagjától gyűjtötték a hash energiát, ami erősebbé teszi a medencét, mint egy szóló bányászé. Mivel azonban sok bányász vesz részt, a blokkjutalmak is megoszlanak attól függően, hogy a medence egyes tagjai mekkora hash energiával járulnak hozzá.

Ez az ajánlott bányászati ​​módszer azok számára, akik először merészkednek a Dogecoin bányászatába. Ez biztosítja, hogy magasabb megtérülést érjenek el a befektetésekben, és elég motiváltak maradjanak a folytatáshoz is.

Dogecoin bányászati ​​hardver

Forrás: medium.com

A Dogecoin bányászata bizonyos hardvereket igényel, amelyek a következőket tartalmazzák:

PC CPU: Ha teljesen elavult vagy majdnem elhalt számítógépe van, akkor valószínű, hogy a CPU használható a Dogecoin bányászatára. Érdemes megjegyezni, hogy ha növelni akarja a bányászat teljesítményét, meg kell védenie számítógépét, mivel a CPU-val történő bányászat a túlmelegedés miatt károsíthatja azt. Ehhez szüksége lesz egy GPU-ra, amely sokkal erősebb, és eléggé növeli a bányászat esélyét.

A Scrypt ASIC bányász: Ez egy nagyon hatékony berendezés a kriptovaluták bányászatához a Scrypt algoritmussal. Ezek meglehetősen drága hardverek is, így elég nagy befektetés. Példák erre a hardverre:

 • Innosilicon A2 terminátor;
 • Bitmain Antminer L3;
 • BW L21 Scrypt Miner.

Dogecoin bányászati ​​szoftver

Ahogy a Dogecoin bányászatához hardverre van szükség, a munkához szoftverre is szükség van. A használni kívánt szoftver kiválasztása a használt hardver típusától függ (CPU, GPU vagy Scrypt ASIC Miners). A szoftver típusai a következők:

CPU esetén: Van egy ingyenes szoftver, a CPUminer, amelyet egyszerűen telepíthet, és készen áll az indulásra.

GPU esetén: Számos GPU-szoftver közül választhat, a tapasztalat szintjétől és egyéb tényezőktől függően. Általában a GPU-k CGminer-t használnak, de van Easy Miner, amely jobban megfelel a GPU-t használó kezdőknek.

Scrypt ASIC bányászok: Ez az ideális szoftver a szkriptalapú kriptovaluták, például a Dogecoin és a Litecoin bányászatához. A Scrypt ASIC Miners CGminereket és Easyminereket is használ.

Dogecoin bányászat jövedelmezősége

A Dogecoin bányászat jövedelmezősége jelentősen nőtt a néhány évvel ezelőttihez képest, mivel a DOGE ára emelkedett. Ha azonban ki akarja aknázni, akkor bölcsebb, ha kitart a medence mellett, különösen akkor, ha éppen most indul. Ezenkívül a Dogecoin és a Litecoin egyesített bányászata nagyobb eséllyel valós jövedelemre tesz szert, ezért érdemes inkább kipróbálni, mint egyedül a Dogecoin-ot..

Következtetés

Ez az információ szükséges ahhoz, hogy Dogecoin bányászként kezdhesse meg tevékenységét. Ha betartja a megfogalmazott tanácsokat, akkor a siker esélye jelentősen megnő. Ennek ellenére sok sikert kívánunk a bányászati ​​kalandjához, és reméljük, hogy hasznosnak találja az információkat.

Kiemelt kép: A kriptonomus

Megjegyzés: Ezt a bejegyzést eredetileg 2018. december 31-én tették közzé, és a tartalom teljessége és valóságtartalma miatt 2021. február 22-én teljesen frissítették..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map