Kim Chua, a PrimeXBT vezető elemzője: A BTC ellátási válságának oka és miért fog súlyosbodni

PrimeXBT

2020-ban jelentős változás következett be a BTC-vevők összetételében: az intézmények és a nagyvállalatok rengeteg pénzzel rendelkeztek a fő vevők BTC. Ez a jelenség még inkább elterjedt, miután a Grayscale Bitcoin Trust a tavalyi év elején agresszívebben kezdte el megszerezni a Bitcoint, valamint a MicroStrategy jól telegrafált vásárlásait.

Tavaly augusztus 11-én a MicroStrategy befejezte 21 454 BTC kezdeti vásárlását, összesen 250 millió dolláros összesített vételáron, ami 11 653 dollár átlagárat jelent. Ezt a vásárlást 16 796 BTC vásárlása követte 175 millió dollárért (átlagára 10 419 dollár) 2020 szeptemberében. Ezt követően, december 5-én a vállalat közölte, hogy éppen harmadik harmadik 2574 BTC-os vásárlását hajtotta végre 50 millió dollár készpénzzel ( átlagára 19 427 USD). Ezeket a vásárlásokat nagy nyilvánosságra hozták, és más vállalatok a MicroStrategy nyomdokaiba léptek. A MicroStrategy december elején sikeresen lebonyolított egy kötvényeladást is, amely rendkívül népszerű volt, és 650 millió dollárt gyűjtött az eredeti 550 millió helyett, és az alapokat 29 646 BTC vásárlására fordította. Ez a társaság teljes állományát 70 470 BTC-re hozta, vagyis egyedül a MicroStrategy 70 470 BTC-t halmozott fel augusztus és december között..

A MicroStrategy kivételével a Bitcoin másik fő vásárlója a Grayscale Bitcoin Trust. Míg a MicroStrategy abbahagyhatja a BTC vásárlását, miután úgy gondolja, hogy elegendő mennyiséget vásárolt, a Grayscale Bitcoin Trust következetes vevő, aki rendszeresen vásárol, eddig szüntelen igénye van arra a pontra, hogy átmenetileg le kell állítania az új ügyfelek felvételét.

BTC

Tavaly júniustól a Grayscale 70% -kal növelte Bitcoin állományát, mintegy 250 000 BTC-t vásárolt fel, egyértelmű emelkedéssel decemberben, ahol a vásárlási ütem jelentősen megnőtt. A társaság csak decemberben összesen 72 950 BTC-t (2,132 milliárd dollárt) adott hozzá kezelt eszközeihez (AUM), hangsúlyozva akkreditált befektetői és családi irodai ügyfelei iránti nagy keresletet a Bitcoin iránt..

Ilyen hatalmas vásárlásoktól olyan intézményektől, amelyek hosszú távon nem szándékoztak eladni BTC-készletüket, az új bányászott BTC-kínálat messze elmaradt a kereslet kielégítésétől. A bányászok csak körülbelül 28 112 BTC-t képesek előállítani havonta, függetlenül attól, hogy mekkora a kereslet.

A MicroStrategy, miután 70 470 egységet vásárolt, a Grayscale 250 000 egységével együtt, egy egész évben újonnan bányászott Bitcoin-ot vásárolt fel, a Grayscale pedig csak decemberben vásárolta meg a Bitcoin bányászatának háromszorosát 72 950 egység vásárlásával. Ez megmutatja a Bitcoin kereslet-kínálat egyensúlyhiányát, ami az ár emelkedését eredményezi, mivel a vevőknek fel kell ajánlaniuk az árat, hogy a BTC többi birtokosát eladásra csábítsák..

BTC

Idén újabb BTC-központú alapokat hoznak létre. A SkyBridge Capital elindított egy Bitcoin alapot, és január 4-én nyitotta meg jegyzését. Még mielőtt az alap megnyílik az előfizetéshez, a SkyBridge már 182 millió dollárt fektetett be a BTC-be. Egy másik intézmény, a Van-Eck szintén újból pályázott egy Bitcoin ETF-re, és azt javasolta, hogy a tényleges Bitcoin-ot őrizetben tartsák, mint a szürkeárnyalatos. Az ilyen prominens intézmények bekapcsolódásával a BTC iránti kereslet várhatóan idén szárnyalni fog, ami súlyosbítja az ellátási válságot.

Az adatok szerint csak 4,2 millió darab Bitcoin kering folyamatosan a rendszerben a vételi és eladási rendszerben, a többi 14,5 millió darabot hosszú távon tartják, és hosszú ideig nem cseréltek gazdát, ami azt jelenti, hogy ezek a BTC illikvidek. 2020 folyamán összesen további 1 millió Bitcoin vált felszámolhatatlanná, ami azt jelenti, hogy a vásárlók ragaszkodnak Bitcoinjukhoz, tartózkodnak az értékesítéstől. Ha az ilyen hosszú távú tulajdonosok továbbra is tartják és nem adják el BTC-jüket, akkor az uralkodó kriptovaluta egyre ritkábbá és nehezebben felhalmozhatóvá válik, és a vevőknek egyre magasabb áron kell licitálniuk, hogy megvásárolhassák a vágyott BTC-t. Mivel kevesebb Bitcoin kapható eladásra, de a kereslet gyors ütemben növekszik, az ellátási válság várhatóan súlyosbodni fog ebben az évben, és a BTC árát sokkal magasabbra fogja emelni, esetleg még parabolikusra is megy. 

Kim Chua-ról, PrimeXBT Piacelemző:

PrimeXBT

Kim Chua intézményi kereskedelem szakembere, a siker tapasztalata a vezető bankokban, köztük a Deutsche Bankban, a China Merchants Bankban és még sok másban. Chua később egy fedezeti alapot indított, amely hét éven át folyamatosan háromjegyű hozamot ért el. Chua egyben a lelke oktatója is, aki saját kereskedelemi tantervét dolgozta ki, hogy tudását átadja egy új elemzőgenerációnak. Kim Chua aktívan követi mind a hagyományos, mind a kriptovaluta piacokat szorgalmasan, és alig várja, hogy találjon jövőbeni befektetési és kereskedési lehetőségeket, mivel a két, nagyon különböző eszközosztály elkezd konvergálni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map