LastPass

LastPass Password Manager Review

Pillanatkép a lastpass.com oldalrészről A LastPass honlapja

A LastPass egy népszerű jelszókezelő, elérhető böngésző pluginként, valamint önálló alkalmazásként okostelefonokhoz, táblagépekhez és számítógépekhez. Ingyenes és Premium változatban egyaránt elérhető, és családok, csapatok és vállalkozások számára is elérhető. Robusztus termékcsomaggal úgy tűnik, hogy valószínűleg mindenki számára elérhető egy LastPass verzió – de honnan tudhatja, melyiket válassza?

Jelszókezelő koncepció

A szűkítés első lépése a következő kérdés lehet: “Szükségem van-e jelszókezelőre?” A válasz erre a kérdésre szinte biztosan „igen” – és ha eddig nem gondoltál bele, akkor valószínűleg annak kellene lenned. A számítógépes lopás és az adatok megsértése miatt egyre fontosabb, hogy a felhasználók megvédjék személyes adataikat.

Internet kapcsolatok illusztráció

A világon milliónyi eszköz van online és internetkapcsolatban, és a felhasználóknak átlagosan 200 online fiókjuk van. Ezek az elemek sok jelszót hoznak létre, amelyekre emlékezni kell. Az egyik módja annak, hogy egyes emberek ugyanazon jelszót vagy annak egy változatát használják minden webhelyen. Ez azonban szörnyű ötlet – a hackerek, akik hozzáférnek egy jelszóhoz, akkor számos fiókhoz férhetnek hozzá ezzel a jelszóval. Az internetes biztonság egyik első szabálya az, hogy soha ne használja fel ugyanazt a jelszót.

Ez az a jelszókezelő bejön.

Miért érdemes használni a Jelszókezelőt?

Távoli adatkezelés és -tárolás

Jelszókezelők nem kell több száz jelszót megjegyezni, vagy valahol egy papírt kell tartani, az összes jelszóval le van írva – amelyeket aztán firkálnak ki, amikor jelszófrissítésre van szükség. A jelszókezelők lényegében hozzáférést biztosítanak a biztonságos online tárolókhoz, amelyek a felhasználó összes adatait – jelszavakat, fizetési információkat és még sok mást – egy fő jelszóval védik. Így csak egy jelszót kell nyomon követnie, nem pedig százat. A jelszókezelő használata meglehetősen egyszerű – ezt meg kell tennie. Tehát akkor az igazi kérdés lesz, melyiket használom, és a választottnak melyik verziójára van szükségem?

Melyiket válasszam?

Pillanatkép a lastpass.com oldalrészről A LastPass honlapja

Reméljük, hogy a LastPass áttekintésével segítünk egy kicsit szűkíteni a terepet. Ingyenes verzióban érhető el, valamint a Prémium változat évi 36 dollárért (A LastPass havi 3 dollárként hirdeti, de évente számlázzák). A Családok verzió is elérhető Havi 4 dollár (évente 48 dollárért számlázva), amely 6 egyedi LastPass licencet kínál, ahol minden engedéllyel rendelkező családtag korlátlan, megosztott mappához férhet hozzá másokkal ugyanazon a fiókon. A LastPass Families a Premium-fiók összes funkcióját és eszközét kínálja.

A különbségek kissé összezavarodnak, ezért kezdjük azzal, hogy pontosan hogyan nézzük meg LastPass működik, és milyen funkciókat kínál. Megjegyezzük, hogy mit tartalmaz az ingyenes verzió, és mi jár fizetett Premium és / vagy Families verzióval.

Hogyan működik

3D visszaadás-ból sorok és oszlopok acél vas betét zárak egy kiemelkedik izzó vörös forró fém

A LastPass működésének kulcsa a fő jelszó. Amint azt korábban említettük, a tároló egyetlen jelszóval történő biztosítása sokkal könnyebbé teszi az életet, mint a sok jelszó megjegyzése. A fő jelszó a kulcs LastPass Vault, ahol az összes többi jelszó, valamint az Ön által választott egyéb adatok és információk tárolódnak. Ezt a páncélszekrényt többféleképpen is elérheti – vagy online böngészőbővítményen keresztül, okostelefonján vagy táblagépén, vagy Premium felhasználók számára Windows asztalon. Az adatokat ezután automatikusan kitöltheti egy űrlapba, vagy másolhatja és beillesztheti hozzáférés céljából, ahol csak szüksége van rá. E hozzáférési módszerek mindegyike önmagában hihetetlenül hasznos.

LastPass böngésző kiterjesztés

Pillanatkép a lastpass.com oldalrészről A LastPass böngészőbővítmény oldala – Hogyan működik

A LastPass jelszó böngésző kiterjesztése sok szempontból a LastPass gerincét képezi, mivel a legtöbb felhasználónak jelszóval kapcsolatos információkat kell kitöltenie, amikor online böngészik az interneten. A legtöbb böngészőben és platformon elérhető – nemcsak a Windows és a Mac, hanem a Linux alatt is elérhető Google Chrome, Firefox és Opera mindhárom platformra. Mac esetében ez a következőn is elérhető: Szafari, és Mac és Windows számára elérhető az új, Chromium-alapú verzióban Microsoft Edge. Windows esetén a Windows régi verzióit is lefedi Internet Explorer és Microsoft Edge.

Pillanatkép a lastpass.com oldalrészről A LastPass letöltésének módjai

A legtöbb böngésző esetében a kiterjesztés a böngésző Extension vagy Add-On galériáján keresztül telepíthető, de közvetlenül elérhetők a LastPass fiókkezelő webhelyéről is. Önön múlik, hogy mit választ – például a legtöbb Chrome-felhasználó eléggé megszokta a Bővítmények galéria navigálását, míg a többi böngészőben történő navigáció nem biztos, hogy olyan egyértelmű. Ha azonban közvetlenül a LastPass fiókkezelőről telepít, a LastPass kiküszöböli a zavart, ha felismeri a számítógépére telepített böngészőket, és mindegyikhez egy linket kínál a böngésző kiterjesztéséhez. Ez egy szép érintés, amely még egyszerűbbé teszi a dolgokat.

LastPass króm kiterjesztés A LastPass Chrome kiterjesztése

A böngészőbővítmény telepítésének végeredménye a böngészősáv menüpontja, amely lehetővé teszi a jelszavak, fizetési információk és egyéb információk kitöltését a tároló adataival. Ezt megteheti úgy, hogy rákattint a böngészősáv LastPass ikonjára vagy egy LastPass ikonra, amely megjelenik magukban az űrlapokban.

A LastPass többet tölt be, mint jelszavakat. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy képes tárolni hitelkártyás fizetési információkat, bankszámla- és útválasztási számokat, címeket és egyebeket, és az űrlapok automatikusan kitöltésre kerülnek, amikor regisztrálnak egy eseményre, vagy kijelentkeznek egy online bevásárlókosárba. Egy kattintással megtakaríthatja magát az a probléma, hogy ugyanazokat az információkat írja be újra és újra, vagy lapozgassa a végtelen legördülő menüket. (A jelszóval kapcsolatos információkhoz hasonlóan úgy tűnik, hogy bizonyos webhelyek jobban működnek, mint mások, de a másolás / beillesztés lehetőség mindig elérhető a menüsorból is.)

Asztali és mobil

Pillanatkép a lastpass.com oldalrészről A LastPass honlapja

Rendelkezésre állnak asztali és mobilalkalmazások is. A mobilalkalmazások okostelefonokhoz és táblagépekhez érhetők el az Apple iOS és az Android rendszeren egyaránt, és az ingyenes verzióhoz tartoznak. A LastPass prémium verziója tartalmazza a LastPass for Applications alkalmazást. Ez Windows gépeken működik, és lehetővé teszi az alkalmazások automatikus kitöltését, valamint lehetővé teszi az alkalmazások indítását közvetlenül a tálca ikonról. A Windows felhasználók számára ez önmagában megéri a LastPass prémium verzióját, mivel ez zökkenőmentes élményt nyújt, és leegyszerűsít sok olyan tevékenységet, amely egyébként sok jelszóvadászattal járhat – például megváltoztatta a Gmail jelszavát, és újra kell tennie írja be az Outlook asztali verziójába is.

A széf

Pillanatkép a lastpass.com oldalrészről A LastPass Vault oldala

Nem számít, milyen platformot vagy módszert használ a hozzáféréshez, a LastPass minden útja visszavezet a boltozatba. Ahogy hangzik, a boltozat az, ahol a LastPass tárolja az összes értékes információt. Jelszavakat, jegyzeteket, bankkártyákat, bankszámla-információkat és egyebeket tartalmaz.

Pillanatkép a lastpass.com prémium funkcióiról A LastPass prémium funkciói

A LastPass prémium verziójával akár 1 GB biztonságos dokumentumok tárolása olyan elemek számára, mint a vezetői engedélyek, útlevelek és egyéb kritikus dokumentumok. Ez nagyszerű extra a Premium felhasználók számára, mivel biztonságos tárolási hely az ilyen típusú dokumentumok számára, amelyeket nyomon követni szeretne – gyakran például hitelkérelmek kitöltésekor szükség lesz a vezetői engedély másolatára . Nagyon jó, ha kéznél van egy példánya, és nem kell minden alkalommal beolvasnia és elmentenie – de nem akarja az ilyen személyazonosításra alkalmas információkat egy nem biztonságos felhő tárolási helyen hagyni.

Biztonsági algoritmusok és titkosítás

Pillanatkép a lastpass.com oldalrészről A LastPass Biztonsági részlege

A tárolóban tárolt fájlok a jelszavakkal és a jegyzetekkel együtt titkosítva vannak. A LastPass megvalósítja AES-256 bites titkosítás val vel PBKDF2 SHA-256 és sózott hashek, ami biztosítja a biztonságot a felhőben. A fő jelszó egyedi titkosítási kulcsot generál a tároló eléréséhez.

Többtényezős hitelesítés

Pillanatkép a lastpass.com oldalrészről A LastPass Biztonsági részlege

A LastPass egyik legjobb és legkritikusabb szolgáltatása a többtényezős hitelesítés. Ez egy további biztonsági réteg, amely második lépést igényel, mielőtt hozzáférhet a fiókjához. A többtényezős hitelesítést ma a legtöbb biztonsági szakértő javasolja, mivel a legjobb és legösszetettebb jelszó is feltörés vagy lopásnak van kitéve. A többtényezős hitelesítés engedélyezése segít megvédeni a LastPass-fiókját és a raktárban található összes értékes adatot a hackerek, adatsértések, billentyűzárak és egyéb fenyegetések ellen..

Engedélyezze a többtényezős hitelesítést a LastPass-fiókban Engedélyezze a többtényezős hitelesítést a LastPass-fiókban

A többtényezős hitelesítés engedélyezéséhez egyszerűen lépjen be a Fiókbeállítások menübe, és válassza a Többtényezős beállítások fület. Itt láthatja az elérhető lehetőségek listáját. Ingyenes felhasználók számára a választás a LastPass Authenticator, Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Toopher, Duo Security, Transakt, és egy rács hitelesítő. A rács módszer kivételével ezek az opciók push értesítéseket küldenek az okostelefonra, amelyek lehetővé teszik a bejelentkezés elfogadását vagy elutasítását, vagy egyszeri kódot generálnak, amelyet ezután beírhat a LastPass-ba. A rácsos többtényezős hitelesítés azoknak szól, akik nem akarják használni a telefonjukat vagy más mobileszközöket – ezek a felhasználók kinyomtathatnak egy papírlapot, amelyet a LastPass által megadott specifikus egyezőértékek megkeresésére használnak bejelentkezéskor..

Alternatívák a Yubikey számára

A LastPass prémium verziója két fontos lehetőséget kínál a többtényezős hitelesítéshez. Az egyik ilyen a a Yubico Yubikey használata. Rendkívül biztonságos hitelesítési lehetőségként tervezték Yubikey egy kicsi, nem feltörhető eszköz, amelyet a számítógépbe történő behelyezéssel vagy a telefon NFC technológiájával lehet használni. Extra szintű rugalmasságot és biztonságot tesz lehetővé a Premium felhasználók számára.

Minden Yubikeys összehasonlítva

YubiKey 5ci

YubiKey 5Ci

 • A legjobb Mac felhasználók számára
 • USB-C és Lightning csatlakozó
 • Vízálló és összetörő

VÁSÁROLJ MOST YubiKey 5c

YubiKey 5C

 • A legjobb Mac felhasználók számára
 • USB-C csatlakozó
 • 20 dollárt spórolhat, ha nincs szüksége a villámcsatlakozóra

VÁSÁROLJ MOST NFC biztonsági kulcs

NFC biztonsági kulcs

 • A legjobb a nem LastPass felhasználók számára
 • Az 5 NFC költségvetési változata
 • A legjobb azoknak a felhasználóknak, akik nem tudnak sokat költeni

VÁSÁROLJ MOST yubikey fips sorozat

YubiKey FIPS sorozat

 • A legjobb a szövetségi munkavállalók és vállalkozók számára
 • A legfrissebb FIPS útmutatás alapján teljesítse a legmagasabb hitelesítői szintet
 • A YubiKey minden verziójában elérhető

VÁSÁROLJ MOST OLVASSA EL A FELÜLVIZSGÁLATOT

A LastPass Premium felhasználók számára elérhető másik többtényezős hitelesítési módszer az ujjlenyomat / intelligens kártya hitelesítés. Támogatás a Windows Biometric Framework és néhány más ujjlenyomat-olvasó számára, ennek engedélyezése lehetővé teszi, hogy az ujjlenyomatával bejelentkezzen a tárolóba, ahelyett, hogy megadná a fő jelszót.

Pillanatkép a lastpass.com oldalrészről A LastPass támogatási oldala

A LastPass megjegyzi, hogy ez a jelszó-visszautasításoknál is működik, ami rengeteg időt takaríthat meg, mivel jó biztonsági gyakorlat, hogy a mesterjelszó újbóli megadását követelik meg, hogy hozzáférjenek a tároló bizonyos területeihez, például a hitelhez kártyaadatok.

Egyéb prémium előnyök

Az előnyök szót alkotó betűk

Megjegyeztünk néhány különbséget a LastPass ingyenes és Premium verziói között – nevezetesen a Windows asztali alkalmazás (az úgynevezett LastPass for Applications) és az 1 GB-os biztonságos dokumentumtárolás. Az egyéb előnyök közé tartozik az egy a sokhoz megosztás, amely megkönnyíti egy biztonságos elem megosztását egy embercsoporttal (az ingyenes verzió csak egy másik személlyel kínál elemeket).

A lastpass.com képernyőképe A LastPass vészhelyzeti hozzáférési szolgáltatása

A sürgősségi hozzáférés szintén prémium szolgáltatás – kijelölheti egy megbízható személy e-mail címét, hogy hozzáférjen a tárházához. A kapcsolattartónak hozzáférést kell kérnie, amelyet egy megadott várakozási időn belül elutasíthat – például a sürgősségi kapcsolattartóm kérhet hozzáférést, és ha egy három órás ablakon belül nem utasítom el, akkor hozzá tudja adni a tárolómat a LastPass számlájára. Ez elengedhetetlen jellemző, mint a kezelési igény digitális élet – a jelszavak és hasonlók – a halál után egyre kritikusabbá vált ebben a digitális korban.

Végül a Premium felhasználók hozzáférhetnek az elsőbbségi technikai támogatáshoz – a Premium és Family tagoktól érkező támogatási kérdések a sor tetejére kerülnek.

Jelszókezelőre van szüksége

Adatvédelmi illusztráció

Ha korábban nem voltál meggyőződve róla, remélhetőleg most már rájössz, hogy mindenképpen szükséged van egy jelszókezelőre, és egyszerűen el kell döntened, melyik. Biztosan ajánlhatjuk a LastPass-ot – egyszerűen használható, intuitív és biztonsági jellemzői szilárd választás legyen. Az ingyenes és a Premium verzió közötti döntés során kérdés, hogy mely funkciók fontosak – a Windows felhasználók számára azt mondanánk, hogy a LastPass for Applications funkció önmagában nem okoz gondot. Azonban még akkor is, ha Mac számítógépet használ, a Vészhelyzet-hozzáférési szolgáltatás elég meggyőző ok arra, hogy fizetni kell a Premium verzióért. 1 GB biztonságos tárhely és további többtényezős hitelesítés opciók bónuszok; a Premium ára elég alacsony ahhoz, hogy ezek bármelyike ​​megéri.

A lastpass.com képernyőképe LastPass – milliók bíznak benne

A jelszókezelők területe széles, és reméljük, hogy a jelszókezelő áttekintésével segítettünk Önnek szűkíteni. Lényeg: A LastPass az egyik legismertebb név a jelszókezelő mezőben, és a Premium verzió szinte mindenki számára kiváló választás.

Értékelés

Végső ítélet

Értékelésünk

9.3

Látogassa meg a webhelyet

GYIK

Mi a jelszókezelés?

A jelszókezelés az alapelvek és a legjobb gyakorlatok összessége a felhasználók számára, miközben a jelszavakat hatékonyan tárolják és kezelik a jelszavak biztonságos védelme érdekében az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében..

Miért fontos a jelszókezelés??

A Jelszókezelő segít megvédeni a jelszavakat azáltal, hogy minden fiókhoz külön véletlenszerű jelszót használ – legalább egyszer, ha kicserélte az összes régi újból használt jelszavát.

Hogyan válasszuk ki a jelszókezelőt?

A jelszókezelő kiválasztásakor néhány jellemzőre kell figyelnie: véletlenszerű jelszógenerátor, biztonságos jelszóval védett „boltozat”, végponttól végpontig titkosított, aktív fejlesztés alatt álló, független kutatók által ellenőrzött. támogatnia kell a jól használt böngészők kiterjesztéseit.

Tényleg biztonságosak a jelszókezelők??

A jelszókezelők arra ösztönzik a felhasználókat, hogy gyakorolják a jó biztonsági elveket: egyedi, hosszú és összetett jelszavakat.

Mi van, ha a jelszókezelőmet feltörik?

Ha a hackerek megkapják a jelszókezelő által birtokolt összes adatot, akkor is meg kell próbálniuk az összes lehetséges jelszót, hogy lássák, működnek-e, mivel a hackerek csak egy csomó kódolt jelszót látnak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map