Mi az a kriptovaluta kezdeti érmeajánlat?

ICO Leírás

An Kezdeti érmeajánlat, vagy egy ICO, olyan stratégia, amelyet új projektek használnak, és amelyekben értékesítik a Bitcoin és az Ether számára biztosított saját kriptójelzőket, és az ezen eladásból származó forrásokat a projekt fejlesztésének elősegítésére használják fel. Az ICO elvileg hasonló egy kezdeti nyilvános kibocsátáshoz (IPO), amelyben egy vállalat részvényeit megvásárolhatóvá teszik az állami befektetők számára.

Kína marketingje

ICO és IPO: Különbségek

Az ICO-k legalább három fő szempontot tartalmaznak, amelyek nagyban különböznek a hagyományos IPO-któl:

  • Az ICO-k decentralizáltak, ami azt jelenti, hogy hiányzik az őket ellenőrző központi hatósági pont.
  • Az ICO-k többnyire szabályozatlanok, vagyis nem pénzügyi szervezetek felügyelik őket.
  • A fent említett két előző tulajdonság eredményeként az ICO-knak enyhébb követelmények vannak.

Jogszerűség és korlátozások

A Amerikai Értékpapír és Tőzsdei Bizottság (SEC) ebben az évben úgy döntött, hogy a DAO ICO-ban használt tokenek illegális értékpapírok. Ez a döntés aggodalomra adott okot mind a befektetők, mind az ICO-kibocsátók számára.

A token akkor tekinthető értékpapírnak, ha sikeresen teljesíti a Howey tesztet. Az értékpapíroknak be kell tartaniuk a SEC bizonyos korlátozásait. A befektetői részvételre vonatkozó korlátozások nagyon kevések, és egyes esetekben szó szerint nincsenek (országtól függően). És mivel a befektetők a világ minden tájáról alapvetően megengedik a hozzájárulást, az ICO-k jelentős összegeket képesek előteremteni.

Az ICO-k számára nagy gondot jelent, hogy az alapokat a termék piacra dobása előtt vonják be. Ez lényegében azt jelenti, hogy egy olyan koncepcióra fekteti a beruházást, amely kudarcot vallhat vagy sikerrel járhat. A támogató rész azzal érvel, hogy az ICO-k szükségesek a protokoll fejlesztésének motiválásához.

A szabályozási végrehajtás hiánya miatt az ICO-kat használták olyan módszerekként, amelyek révén csalások és csalások hajthatók végre.

Hogyan működnek?

Az ICO-kat könnyű létrehozni, mivel szinte mindegyikük az ERC-20 token protokollon alapszik, ami jelentősen csökkenti az új kriptográfiai eszköz fejlesztésének folyamatát a semmiből. A legtöbb ICO úgy működik, hogy a befektetők BTC-t vagy ETH-t küldenek egy okos szerződésre, amely tárolja az alapokat, és amely később az új tokenben konvertálja az összeget..

Az ICO alapjai

Amikor az induló vállalkozások úgy döntenek, hogy megtartják az első érmeajánlatot, általában elkészítenek egy fehér papírt, amely hosszan ismerteti a kriptográfiai projektet, valamint egyéb releváns információkat tartalmaz a kampány és a termék vonatkozásában. Az ICO promóció során a felajánlott titkosító tokenek megvásárolhatók fiat vagy más kriptovaluták által, általában BTC vagy ETH.

A startupnak nem sikerül megemelnie a minimális összeget, majd az alapokat visszafizetik a befektetőknek. Ha az ICO sikeres, akkor az alapokat új fejlesztések megkezdésére vagy a jelenlegi termék véglegesítésére használják.

Az ICO-k az általuk követett struktúra szerint különbözhetnek. Bizonyos esetekben az indítás meghatározza a finanszírozás konkrét célját vagy korlátját, ami azt jelenti, hogy az ICO-ban rendelkezésre álló tokeneknek előre meghatározott ára és fix teljes token-kínálata van.

Más esetekben a tokenek fix ellátása dinamikus finanszírozási célt jelent. Ez befolyásolja a tokenek forgalmazását a befektetők számára, mivel minél több összeget gyűjtenek be, annál magasabb lesz a token ár.

Az ICO-k dinamikus token-kínálattal is rendelkezhetnek, amely attól függ, hogy hány forrás gyűlik össze. Itt a token ára statikus, és nincs korlátozva, hogy hány tokent lehet kiosztani az ICO eladása során.

Mi az ICO token?

Az ICO token a befektető hozzájárulása egy adott startuphoz. Ezek a tokenek lehetővé teszik tulajdonosainak, hogy megvásárolják vagy elérjék a platformjukon elérhető jövőbeli termékeket vagy szolgáltatásokat, vagy a bitcoin kereskedő csak kicserélheti a tokeneket más digitális eszközökkel.

Medium.com

Az ICO-k története

Az első ismert ICO még 2013-ban indult, amikor a Ripple előbányászott 1 milliárd XRP tokent és elérhetővé tette őket a befektetők számára vásárlás céljából. 2014 elején az Ethereumnak sikerült meghaladnia a 18 millió dollárt, ami az akkori legnagyobb ICO-kampány volt.

A DAO egy olyan projekt volt, amely az Ethereum blokkláncot használta egy új token elindításához. Míg a DAO-nak sikerült meghaladnia a javasolt felső határt, több mint 150 millió dollárt, az ismeretlen támadók által kihasznált technikai sebezhetőség milliókat vitt el a szervezettől.

Az Ethereum úgy döntött, hogy a megoldás egy kemény villa indukálása, amely visszaállítja az egész blokkláncot és annak alapjait. Annak ellenére, hogy az első kísérlet egy sikeres projekt létrehozására az Ethereumon kudarcot vallott, az ERC20 szabvány a kriptográfiai tokenek legegyszerűbb fejlesztőeszközévé vált, és gyorsan az ICO iparban használt domináns protokoll lett. Ez lehetővé tette, hogy a termék előtti startupok őrült mennyiségű pénzt állítsanak elő rövid idő alatt.

AragonICO 25 millió dollárt gyűjtött mindössze 15 perc alatt, az Basic Attention Token mindössze 30 másodperc alatt 35 millió dollárt gyűjtött a befektetőktől, a Status pedig óriási 270 millió dollárt halmozott fel néhány óra alatt.

Végső szavak

A piac tele van ICO-k ezreivel, és minden nap egy projekt folyamatosan megjelenik a radaron. Míg az ICO-k bizonyos előnyökkel járnak mind a befektetők, mind a fejlesztők számára, sok közülük csalásnak bizonyulhat, amelyet csak a pénze vétele érdekel. Óvatosan járjon el, és befektetés előtt alaposan tanulmányozza az ICO-t.

Például a CryptoTotem egy független adatbázis a befektetők és a kriptográfusok számára. Minőségi információkkal rendelkeznek az egyes projektekről. Láthatja a teljeset ICO lista és ellenőrizze a szükséges adatokat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map