Mi az a papír pénztárca?

Hogyan lehet papírra vetni a Bitcoin-t?

Nem kriptovaluta csak egy szám a Nagykönyvben?

Ha papír pénztárcák összekeverni, jó helyre került.

A papír pénztárcát talán a legkevésbé értik a piacon lévő sok Bitcoin tárolási módszer közül.

Hogyan működnek

Először 2011-ben mutatták be és népszerűsítették, a papír pénztárcák offline (más néven „hideg”) tárolást biztosítanak az érmék számára. A privát és a nyilvános kulcs párral együtt társítva vannak QR kódok. Nyomtatott formában ezek megkönnyítik a bitcoin fogadását vagy elköltését.

Míg a bitcoin papír pénztárcák további biztonsági szintet vezettek be egyes fenyegetésekkel szemben, mások számára sebezhetőbbnek bizonyultak.

A papír pénztárca tárolási módjának és kockázatainak (és ezeknek a kompenzálásnak a teljes ismerete) nélkül nagy az esélye, hogy elveszíti az alapjait.

Ez különösen igaz, ha a teljes ülést egy privát kulcsban tárolja.

Hogyan költsünk érméket egy papír pénztárcára

A kimondatlan feltételezés az, hogy a pénzeszközöket végül egy külön pénztárca címre „söpörjük” az aktív kiadásokra.

Ezt a döntő részletet könnyen elmulasztják azok a kezdő felhasználók, akik nincsenek tisztában azzal, hogy a Bitcoin tranzakciók hogyan működnek a motorháztető alatt.

A Crypto tárolásához használt papír pénztárcák használatának veszélyei

Amikor a Bitcoinnal foglalkozik, feltételeznie kell, hogy a WiFi mindenkor veszélybe kerül és figyelemmel kíséri (még akkor is, ha úgy gondolja, hogy nem az).

Emiatt a papír pénztárca létrehozásakor ki kell dolgoznunk egy módszert, amely csökkenti ezeket a kockázatokat.


Azt tanácsolom, hogy a kulcsok előállításához friss Linux telepítést használjon olyan eszközön, amely még soha nem volt online. Követheted ezt az útmutatót saját indítható Linux LiveCD vagy USB létrehozására. Ezek a CD-k kiválóan alkalmasak olyan esetekre, amikor gyorsan és egyszerűen telepíteni kell az operációs rendszert.

USB kulcs

Természetesen ezt a kulcspárt el kell küldenie egy nyomtatónak, hogy létrehozza magát a papír pénztárcát. Azonban most egy új problémával szembesülünk, mert az érmeink elvesztésének veszélyei csupán a digitális világról a fizikaira (a nyomtatóra).

Az eszközök meghibásodása és egyéb váratlan balesetek a kulcsok és / vagy QR-kódok hibás kinyomtatásához vezethetnek. Minden lépésnél alaposan tesztelje őket.

Ezeket a kinyomtatott karaktereket nem lehet és nem is szabad feltételezni, hogy helyesen kerültek át a papírra.

Most a kulcspárja hibátlanul van kinyomtatva.

Sajnos még nem vagyunk ki az erdőből.

Miért?

Mivel maga a papír elveszhet, ellopható, a nem kívánt felek megfigyelhetik, megéghet, elhalványulhat vagy vízkárosodást okozhat.

Lehet, hogy azon gondolkodik: “Csak a pénztárcámat tegyem egy széfbe?”

Bankbetétek

Ez csökkentheti a kockázatok egy részét, de nem ajánlom a széfeket.

Először is, a legtöbb csak 500 dollárig van biztosítva. Amint a New York Times nemrégiben összefoglalta:

Mindenesetre, ha valami történne a papírtárcájával, miközben a bank gondozásában van, akkor nemcsak azt kell bizonyítania, hogy tárcát tárolt a dobozban, hanem azt is, hogy mennyit tartott a pénztárca.

Ez azt feltételezi, hogy eleve akár a bankban is megbízhat; egy feltételezés, amely az egyre alaptalanabb a széfek magánéletének megvitatásakor.

A Crypto tárolásának legjobb módja

A papír pénztárcák bevezetése óta a Bitcoin fejlesztési javaslata (0032 BIP) megváltoztatta és javította azt az irányt, amelyet a bitcoin kezelése és biztonsága követett.

A bitcoin papír pénztárcával bemutatott egycímű kulcspár helyett egy determinisztikus pénztárca (például a Trezor T modell vagy Egy) sokkal nagyobb rugalmassággal rendelkezik.

Trezor modell T

Ez lehetővé teheti annyi cím létrehozását, amennyit csak akar, akár hardveres, akár online pénztárcával (olvassa el a következőt: hány Bitcoin-cím létezik).

A mnemos segítségével könnyebben tárolhatja az alapszavakat, ha teljesen eltávolítja a nyomtatót a folyamatból. A kézírásuk egyszerű és egyértelmű megközelítés, bár fennáll annak a veszélye, hogy tűz vagy víz megsemmisíti őket.

Itt van egy olyan eszköz, mint a Billfodl ragyog.

A Billfodl a Trezor Model T tökéletes társa Vásárolja meg a Billfodl-t

Soha nem volt ilyen egyszerű a hardver pénztárca determinisztikus alapszavainak biztonsági másolata egyetlen kényelmes és megvesztegethetetlen eszközben.

A könnyű telepítés érdekében optimalizálták és átestek rajta szigorú tesztelés mindenféle extrém romboló körülmények között. Semmilyen más offline média nem felel meg a biztonságának Billfodl.

Következtetés

Még akkor is, ha biztosította a papírpénztárca online veszélyeztetését, mégsem teljesen biztonságos.

A papír pénztárca számos valós, de elkerülhető kockázatnak van kitéve. Bizonyos szempontból a kulcsok nyomtatott tárolási módszere még 2011-ben kifejezetten javult a tisztán online tárolási módszerekkel szemben.

A papír pénztárcákat azonban ma már inkább a Bitcoin fejlődésének középső lépésének tekintik.

A determinisztikus módszerek és a hardveres pénztárcák elavulttá tették a bitcoin papír pénztárcát. Egyszerűen meg kell fontolnia a papír pénztárcák használatát túl nehézkesnek és nem biztonságosnak.

A papír pénztárcák azonban hasznosak bizonyos alkalmazásokhoz, például kis mennyiségű bitcoin ajándékozásához új felhasználóknak.

De a hodler, jobb beszerezni és használni egy olyan hardvertárcát, mint a Trezor vagy Ledger Nano S.

Ha hardveres pénztárcát párosít a Billfodl-lel, a bitcoin biztonságának biztosítása robusztus és offline módon még soha nem volt ilyen egyszerű. Tudj meg többet Billfoldról vagy használja a kosár gombot a vásárláshoz.

GYIK

Szükségem van egy kriptotárcára?

Ha kriptográfiai érmékkel foglalkozik, igen – szüksége van egy kriptotárcára. A szakértők azt javasolják a felhasználóknak, hogy fektessenek be egynél többféle pénztárcába, hogy biztonságban legyenek a kriptográfiai érmék.

Mi az a papír pénztárca?

A papír pénztárca hideg tárolási módszer a kriptók tárolására. Azért különbözik a forró pénztárcától, mert nem az interneten keresztül működnek. Ahogy a neve is mondja, papírból készül, QR-kódokat és kulcsokat tartalmaz, amelyeket a tranzakciók során használnak.

A papír pénztárca népszerűbb, mint a többi pénztárca?

A papír pénztárcák első bevezetésekor nagyon népszerűek voltak. De a felhasználók hamar rájönnek, hogy a papír pénztárcák elveszhetnek, ellophatók, a nem kívánt felek megfigyelhetik, megéghetnek, elhalványulhatnak vagy vízkárosodást okozhatnak, ezért más biztonságos módszereket is feltártak a kriptójuk megőrzéséhez..

Mi az a hardver pénztárca?

A hardveres pénztárca tárolja a magánkulcsokat, és fő előnye, hogy a magánkulcsokat egy biztonságos hardvereszközben tárolják, és nem írhatók át az eszközről egyszerű szövegben.

Mi a szoftver pénztárca?

A szoftver pénztárca egy olyan alkalmazás, amelyet a számítógépe merevlemezére telepítenek. Ez teljes ellenőrzést és biztonságos tranzakciókat kínál, mert a kriptóérmék csak a saját számítógépén érhetők el.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map