Miért tart a Billfodl csak 4 betűt minden szóból?

Bevezetés

Most kapta meg a Billfodl-t postán, és amikor beállítja, rájön, hogy minden egyes nyílás csak 4 betűt tartalmaz. “ÓH NE!” gondolod. – Ez a Billfodl elromlott! Nem tartja be az egész magmondatomat?

Ne aggódj. Nincs semmi baj a Billfodl-lal.

Nagyon jó oka van annak, hogy a Billfodl minden szóból csak 4 betűt tart, és az alábbiakban megmagyarázzuk.

A BIP39 szójegyzék

A Billfodl egy rozsdamentes acél eszköz, amelyet a helyreállítási kifejezés tárolására terveztek.

A helyreállítási kifejezés 12, 18, 0r 24 szóból áll a BIP39 szavak listájából. Ez a szójegyzék 2048 szót tartalmaz.

Például a keepkey hardver pénztárca csak 12 szót használ. A pénztárcák főkönyvi sorozata 24-et használ. Néhány szoftver pénztárca középen ül, 18 biztonsági másolat szóval.

Lehet, hogy észrevette, hogy ezek a szavak némelyike ​​legfeljebb nyolc karakter hosszú lehet. Miért engedi akkor a Billfodl csak négy betűről készíteni biztonsági másolatot??

Mivel csak az első négy betűre van szükséged. A BIP39 szavak listájának megtekintése megkönnyíti a megértést.

Vessünk egy pillantást a # 2016: győztes és a # 2017: tél szavakra. Ugyanazon első három betűjük „nyer”. De a negyedik betű más.

Most próbálja összehasonlítani a lista két másik szavát. Meg fogja találni, hogy nincs két ugyanazzal az első négy betűvel rendelkező szó. Minden szó egyedi az első négy betűn belül.

Sokszor azt tapasztalhatja, hogy a betűk egyediek az első három betűn belül. Néhány szó, például # 1889: csúnya, csak egyetlen betűn belül egyedi.

Mi fog történni, ha vissza kell állítania egy kriptotárcát??

Új pénztárca létrehozásakor a helyreállítási lehetőséget választja – leginkább pénztárcák rendelkezik ezzel a funkcióval.

Megkéri, hogy adja meg a helyreállítási kifejezést.

Amint beírja az első szót, betűről betűre, rájön, hogy a pénztárca elkezdi automatikusan kitölteni a szó többi részét. Például, ha az első szava „type”, akkor be kell írnia egy „t” és „y” szót. Ezen a ponton a pénztárca valószínűleg megmutatja a „típus” és a „tipikus” lehetőséget, és lehetővé teszi, hogy válasszon egyet.

Nem kell folyton betűket választania. A pénztárca megpróbálja megkönnyíteni a gyógyulást az Ön számára.

Vegyük ismét a „csúnyát” példát. Amint beírja az „u” betűt, valószínűleg arra kényszeríti, hogy válassza a „csúnya” szót, mivel ez az egyetlen szó, amely „u” betűvel kezdődik a BIP39 listában.

A BIP39 ezen funkciója miatt az első négy betűnél többet nem szükséges biztonsági másolatot készíteni.

Miért ne készíthetne biztonsági másolatot a fennmaradó betűkről?

Négy oka van annak, hogy nem támasztjuk alá a fennmaradó szavakat.

Költség

A szükségesnél több betű mentése azt jelenti, hogy több csempét kellene megadnunk. Nagyobbá kellene tennünk a Billfodlt is.

Ennek érdekében több munkaerőre és több nyersanyagra lenne szükség. A megnövekedett anyagok pedig megnehezítenék és többe kerülnének a szállítás. Ha nem adunk hozzá felesleges munkát és súlyt, pénzt takarítunk meg.

Stabilitás

A Billfodl-hez hasonló apró elrendezések általában jobban bírják az extrém elemeket, például a hőt. Azt akarjuk, hogy a Billfodl a lehető legtöbb ilyen körülmények között védje meg helyreállítási mondatát. Minél kisebbre tudjuk jobbá tenni.

A telepítés egyszerű

A több csempe hosszabb beállítási folyamatot jelent. Az igazság az, hogy a biztonsági mentés beállítása nem szórakoztató. Unalmas, nem számít, hogyan szeleteled. Nem szeretnénk, ha a szükségesnél több időt töltenél rá. Különösen akkor, ha ennek nincs nagyobb haszna.

Reprodukálhatóság

Van egy kicsi lehetőség, hogy a szükségesnél több levél mentése valóban rossz a biztonsági másolat számára. Megpróbáltuk megtervezni a Billfodlt, hogy a zár véletlenül se nyíljon ki. Ezt azonban nem mindig tudjuk megjósolni.

Például, ha a Billfodl házi tűzben van, és egy nehéz gerenda esne rá, a zár elszakadhat. Amikor elmész felvenni, akkor van esély arra, hogy a retesz kiszabaduljon, és a cserepek kidőljenek.

Ha ez megtörténik, akkor előfordulhat, hogy kénytelen lesz összegyűjteni a lapokat, és számítógép segítségével megkísérelni a kifejezést erőszakos erőszakkal használni. Ebben az esetben a lehető legkevesebb „zajt” szeretné elérni a jelben.

Ha több betű van a csemperakóban, ez csak megnehezíti ezt a folyamatot. Ugyanis növeli a lehetséges kombinációk számát.

Következtetés

Ha további kérdése van azzal kapcsolatban, hogy miért csak négy betűre van szüksége a Billfodl-hoz, vagy valami másra kíváncsi, küldjön egy e-mailt a [email protected] e-mail címre. Szívesen segítünk!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map