NEO vs ETHEREUM: Mi a különbség?

neo vs ethereum

Bitcoin volt az első kriptovaluta, amelyet elindítottak. Ez a világ legnépszerűbb kriptovalutája is. Vannak azonban olyan típusok, amelyek az évek során játékba léptek, és fejlett funkcióiknak köszönhetően nagyszerű benyomást keltettek. Két ilyen név a NEO és az Ethereum.

A NEO és az Ethereum olyan nagy jelentőségű kriptovaluták, amelyek blokklánc alapú rendszert kínálnak különböző eszközökkel a fejlesztők számára, amelyeket kriptotartalmú eszközök táplálnak (ETHER az Ethereumban, GAS a NEO-ban). Az okos szerződések, a DApps és az ICO-k decentralizált módon történő fogadására lettek kifejlesztve. Mindkét projekt nyílt forráskódú, Turing befejeződött, és a közösség remek és érzékeny csapatokkal támogatja őket. Nézzük meg közelebbről ezt a kettőt.

NEO

NEO egy blockchain projekt, amely a blockchain technológia és a digitális identitás segítségével működik az eszközök kezelésére, az intelligens gazdaság kialakítására és az eszközök digitalizálására. A NEO rendelkezik egyedülálló algoritmussal, amelyet elosztott bizánci hibatűrésnek (dBFT) neveznek. Az egyedülálló energiát takarít meg és gyors tranzakciókhoz vezet. A NEO lehetővé teszi a felhasználók számára a decentralizált alkalmazás futtatását, és nem egy adott nyelvi követelménynél működik, mivel Java, Go és C # nyelven is létrehozható. További információ erről: aBitGreedy.

Sikerének egyik oka a kínai kormány támogatásának tulajdonítható. A történelem óta Kína ellenségesen viszonyult a kriptovaluták használatához. Az utóbbi időben azonban az ország átállt a blockchain rendszerek bevezetésére. A NEO számos nagy céggel, köztük a következőkkel áll partnerségben Coindash és Alibaba.

ETHEREUM

Az Ethereum a blokklánc-ipar egyik legérdekesebb technológiáját hozta létre: intelligens szerződéseket. Ez elősegítette a hálózat széleskörű elterjedését. Az Ethereum ma a bolygó legnépszerűbb platformja intelligens szerződések létrehozására és lebonyolítására. Az intelligens szerződések olyan kóddal foglalkoznak, amely segíti az olyan összetett feladatok támogatását, mint az ingatlanok, a pénz vagy más hasonló eszközök cseréje. A decentralizált autonóm szervezetek (DAO) fejlesztésében is működik. A DAO-k vezetői struktúra nélkül végeznek tevékenységeket. Már előre meghatározott programot követnek, csalás vagy harmadik fél általi beavatkozás nélkül.

A NEO ÉS az ETHEREUM KÖZÖTT KÜLÖNLEGES KÜLÖNBSÉGEK

Ha megnézi a kriptopiacot, számos altcoint talál. De nehéz megtalálni, hogy bármelyik versenyezne az Ethereummal, vagy annak alternatívája. A NEO-t az egyetlen altcoinnak tekintették, amely az Ethereum lehetséges versenytársa vagy alternatívája lehet. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb különbségeket e kettő között.

  • Különböző algoritmusokat használnak.

A Neo delegált bizánci hibatűrőt (más néven dBFT) használ, amely a tétbiztosítás (PoS) konszenzusmechanizmusának továbbfejlesztett formája, amely eltér az Ethereumétól, amely intenzívebb és drágább energiaigényes mechanizmust, a munka bizonyítását ( Hadifogoly). A közelmúltban az Ethereum előrelépést tett a tétet igazoló algoritmus elfogadása terén, amely növeli annak sebességét és energiahatékonyságát, de még mindig nem a NEO-hoz képest.

  • Háttérkép

Egy másik különbség e kettő között a háttere. A NEO-t a kínai kormány támogatja, amely széles körű népszerűségéhez és elfogadásához vezetett Kínában, és ennek következtében a NEO előnyt biztosított a hatalmas kínai piac kamatoztatásához. Ezen kívül állami és nemzeti bankok is támogatják. A Microsoft és az Alibaba is támogatja. Az Ethereumot viszont egyetlen kormány sem támogatja. Csak az EEA-Enterprise Ethereum Alliance támogatja, amely népszerűsíti sikereit a világ platformjain.

  • Funkcionális és technikai különbség

A NEO nem eshet át kemény villán, míg az Ethereum már kettévált: Ethereum és Ethereum Classic. Funkcionálisan a NEO felülmúlja az Ethereumot.

  • Nyelv

A NEO intelligens szerződései és DApps-je több programozási nyelven írható, ideértve a Java-t, a C # -et stb., Míg az Ethereum rendelkezik egy speciális programozási nyelvvel, amelyet Solidity néven ismerünk; ezt nem nagyon ismerik és sok programozó még nem sajátította el.

  • Oszthatóság

A NEO csak egész számban létezik, és nem osztható fel tizedesjegyekre, ellentétben a Crypto-üzemanyagot használó Ethereummal, és tizedesekre osztható.


  • Sebesség

A Neo az Ethereumhoz képest lényegesen gyorsabb. Körülbelül 10 000 tranzakciót képes kezelni másodpercenként, sokkal többet az Ethereum 15-ösével összehasonlítva. Ez az Ethereum fő hátránya hosszú távú skálázási tervhez vezetett, amely megoldhatja a problémát.

  • A blokklánc feltöltése

Míg a NEO kriptofűtőanyagként gyártja a NeoGAS-t, addig az Ethereum kis éteregységeken keresztül táplálja hálózatát.

  • Biztonság

A biztonság szempontjából a NEO-t kvantum számítógép-biztosnak nevezik, mert ez az egyetlen blokklánc-platform, amely mentes a kvantum számítógépes fenyegetésektől. Fejlesztettek egy anti-kvantum kriptográfiai mechanizmust, amelyet NeoQS néven emlegetnek. A kvantum számítógépek képesek a blokklánc-rendszerek manipulálására. Akár szóba kerül ez a negativitás, akár nem, nincs hatása a NEO-ra.

  • Nemzetközi közönség

A legtöbb Neo-val kapcsolatos cikk általában kínai nyelven készül, és az angolul olvasó közönség számára nagyon kevés fordítás nem megbízható. Fordításokra nincs szükség az Ethereumban. Ez egy globális vállalkozás, amely teljes mértékben kielégíti mind a nemzetközi, mind az angol olvasói közönséget.

  • Irány

A Neo digitalizálja a hagyományos valós eszközöket, a digitális identitás segítségével, intelligens szerződések és DApps segítségével, az intelligens gazdaság kialakítása érdekében, miközben az Ethereum számos digitális identitás, decentralizált csere, számítástechnika, átutalások és KYC-nek ad otthont, amelynek célja abban, hogy a világ egyetlen szuperszámítógépévé váljon.

KÖVETKEZTETÉS

Melyik a jobb: NEO vagy Ethereum?

Ezen a ponton nehéz megállapítani, melyik a jobb. Csábító befektetni mindkettőbe, mert mindkét projekt nyílt forráskódú, Torino teljes és hatalmas közösségi támogatást élvez. A NEO kijelentette motívumát, hogy állandó és közvetlen versenyben álljanak az Ethereummal. Mindkettőnek azonban a jellemző hiányára kell összpontosítania, főleg az általános elfogadásra. A technológia vonatkozásában az Ethereum jó helyzetben van a kriptopiacon.

Senki sem tudja, mit hoz a jövőjük; figyelembe véve a dolgok nagyszerű sémáját, mind a NEO, mind az Ethereum viszonylag új, és a kriptoszférában bizonyára van hely mindkét altcoin számára.

Szükség van mindkettőre, hogy teljesítse főbb ígéreteit. Amikor ez megtörténik, akkor biztosan világos képet kapunk arról, hogy melyik kriptovaluta-hálózat jobb.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map