Poloniex Review

Kriptos

Dodatne informacije

Ciljano tržište

  • Globalno

Depozit

  • Samo kripto

Valute

  • Samo kripto

Pros

  • Tone kripto u ponudi
  • Čini se da je najčišća od 100+ kripto burzi
  • Vrhunska platforma za trgovanje s više kovanica

Protiv

  • Neregulirano, nudi nesigurne kovanice, nije transparentno
  • Imao problema u vezi sa sigurnošću u prošlosti
  • Ne nudite mobilno rješenje

Sažetak

Poloniex je američka burza kriptovaluta koja nudi široku paletu alternativnih valuta za trgovinu. Često je pet najboljih davatelja likvidnosti za altcoine koji trguju protiv bitcoina, a nudi posebno dobru likvidnost za brojne križeve.

Položaj izvršne vlasti Poloniex ostaje anoniman, a korisnici iz cijelog svijeta – izvan država New York, New Hampshire i Washington – mogu trgovati, iako su počeli zahtijevati detalje KYC-a. Nešto od toga vas isključuje? Pogledajte Binance.

Sigurnost

Kao i većina burzi, Poloniex nudi autorizaciju s dva faktora za zaštitu prijave i autorizaciju povlačenja. Uz to se nudi i provjera e-pošte za povlačenje, što znači da zahtjevi moraju biti sigurnosno kopirani i e-poštom i telefonom povezanim s računom. Poloniex tvrdi da se “većina” korisničkih sredstava drži u hladnjači i da se “razmjena kontinuirano revidira i kontrolira zbog neobičnih aktivnosti”.

U ožujku 2014., samo dva mjeseca nakon lansiranja, korisnik je iskoristio ranjivost u Poloniex-ovom kodu za odobravanje povlačenja i uspio ukrasti 12,3% bitcoina burze, približno 50 000 američkih dolara. Haker je otkrio neispravnu logiku u kojoj bi se trenutni zahtjevi za povlačenje zapravo svi prenijeli, što je rezultiralo negativnim saldom (koji se naravno nikada neće vratiti). Ovo je relativno lako otkloniti ranjivost – stavljanjem isplate u red čekanja koji će se plaćati jedan po jedan, osigurava se integritet.

Prema vlasniku Tristanu D’Agosti, brzo su postavljene dodatne sigurnosne mjere: „Od hakiranja smo proveli stalnu automatsku reviziju cijele razmjene, pojačali sigurnost svih poslužitelja i redizajnirali način na koji se naredbe obrađuju tako da se exploit poput one koja je korištena u ožujku nemoguća. “

Gravita

Burza Poloniex nije mogla nadoknaditi gubitak. Prema objavi na forumu neposredno nakon napada, gospodin D’Agosta izjavio je: „Da trenutno imam novac za pokriće cijelog duga, pokrio bih ga otkucajem srca. Jednostavno, ne mogu i ne mogu to jednostavno izvući iz zraka “. Umjesto toga, ukradeni iznos – 12,3% – privremeno je oduzet sa svih računa kupaca. Naknada je povećana, opet privremeno, s 2 na 1,5% do prikupljanja dodatnih sredstava. Bilance su obnovljene nešto manje od dva mjeseca kasnije, početkom srpnja, i uspostavljen je redovni raspored naknada.

S jedne strane, gospodin D’Agosta se izuzetno dobro snašao u aferi. Odmah je izašao u javnost s incidentom, objasnio što se točno dogodilo, zašto se to dogodilo i iznio korake poduzete da se to više ne ponovi. Gotovo godinu dana kasnije nije bilo dodatnih incidenata, pa je do sada njegov pristup bio opravdan. Zajednica je bila velika podrška i pozdravila je njegovu iskrenost i pristup.

S druge strane, činjenica da burza nije mogla apsorbirati kršenje od 12,3% ilustrira ozbiljne nedostatke pričuve i nedostatak odgovarajuće financijske potpore. Iako je razmjena tek pokrenuta i stoga nije mogla organskim putem stvoriti odgovarajuće rezerve, nije bilo dokaza da je takva rezerva u međuvremenu izgrađena.

Otvaranje računa

Kako su trgovine ograničene na kriptovalute, Poloniex ima koristi od izuzetno jednostavnog postupka registracije, bez KYC / AML zahtjeva koji se nalaze na fiat / kripto burzama. Jednostavno unesite svoju e-poštu, stvorite lozinku i kliknite okvir kojim dokazujete da niste robot i da ste član s dobrom reputacijom.

Pregled softvera

Zaslon za trgovanje je vrlo pametan. Ponos mjesta rezerviran je za veliku kartu koja nudi više vremenskih okvira, svijećnjake u koracima od 5 minuta do 1 dana i mogućnost dodavanja bollinger traka i nivoa vlakana. Najupečatljivije je to što pokriva svih ~ 200 ponuđenih parova. Kada je odabran određeni trgovinski par, grafikon se brzo učitava, a knjige narudžbi, prikazane na dnu, prebacuju se kako bi se prikazale odgovarajuće narudžbe za kupnju i prodaju. Postoje nalozi za kupnju i prodaju, kao i limit i take profit, a svi se oni mogu koristiti na bilo kojem željenom paru.

Poloniex sadrži tri glavna tržišta – Bitcoin, Monero (XMR) i Tether (USDT). Svako se tržište prikazuje u vlastitom okviru s desne strane platforme, a svi križni parovi navedeni su ispod. Posebno nam je drago vidjeti Tether za kojeg smatramo da nudi značajne inovacije tržištu, postižući dovoljno likvidnosti da bude naveden kao svoje tržište. Od travnja 2015. čini se da Poloniex čini blizu 100% obujma trgovanja Tetherom.

Nekoliko je korisnih značajki koje treba napomenuti – korisnici mogu označiti svoja najbolja altcoin tržišta i ograničiti prikaz samo na ove favorite. Poput btc-e, postoji i kutija za trollove, ali čini se relativno pitomom i korisnici se mogu zanemariti, što je lijepa funkcija. Na stranici povijesti trgovine nalazi se izvrsna značajka analize trgovine u kojoj korisnik može pogledati povijesni gubitak dobiti po svakom određenom valutnom paru kojim se trguje. Pored toga, korisnici se obavještavaju istaknutim upozorenjem o svim važnim informacijama, poput brisanja kovanica.

Zaslon “Moja stanja” korisnicima nudi mogućnost generiranja novčanika za bilo koji altcoin jednim klikom, koji se potom može financirati. Povlačenje je jednako jednostavno – unesite adresu odredišnog novčanika, navedite iznos i kliknite “povuci”.

Mobilni

Ne postoji aplikacija, a dizajn ne reagira. Iako biste mogli trgovati u maloj prilici, to će doslovno zahtijevati puno stezanja i premještanja zaslona. Ne preporučuje se onima s debelim prstima.

Moglo bi vam biti bolje s drugom razmjenom ako:

Trebate uplatiti ili podići u fiat-u.  

Poloniex je samo kripto, pa će vam kupnja vašeg omiljenog novog ICO shitcoina zahtijevati kupnju bitcoina na burzi, prijenos bitcoina na poloniex, trgovanje tamo za shitcoin i slanje na vanjski novčanik. Burze poput Bitfinexa imaju na raspolaganju nekoliko različitih kripto krila, što pojednostavljuje vaš postupak.

Željeli biste trgovati nekim od glavnih kriptofona s polugom.

Na Bitmexu možete trgovati znatno većim leveridžima na spot i futures tržištima i za djelić naknada, iako je na raspolaganju samo desetak kriptoza.

Poanta

Kad bi Poloniex integrirao odgovarajući mobilni proizvod, to bi bilo više. Takvi kakvi jesu, korisnici stolnih računala, Poloniexovi proizvodi i naknade zahtijevaju razmatranje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map