Ripple vs Litecoin – E két kriptovaluta közötti fő különbségek

A Ripple vs Litecoin nem lesz egyszerű összehasonlítás, figyelembe véve, hogy ezek a digitális eszközök mennyire különböznek egymástól. Van azonban néhány megkülönböztetés, amelyet meg kell tennünk és figyelembe kell vennünk. A sebesség, a megbízhatóság, a díjak és a konszenzusos algoritmusok azok a dolgok, amelyeket meg kellene vizsgálnunk.

A Ripple (XRP) az egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő kriptovaluta a piacon. Hasonló módon a Litecoin (LTC) a kriptográfia fő szereplője volt. Mindkét virtuális pénznemnek megvannak az előnyei és hátrányai, és mindegyik nagyszerű megoldásokat kínál a felhasználók számára.

Ripple vs Litecoin – Különbségek

A Ripple (XRP) a világ negyedik legnagyobb virtuális pénzneme. A vállalatok a határokon átnyúló ügyletek gyorsabb feldolgozása és a költségek csökkentése érdekében használják. Ez a kriptopénz felhasználható a fiat piacok közötti igény szerinti likviditás megszerzésére is. Ez nagyon hasznos, tekintve, hogy nagyon költséges és lassú fiat tranzakciókat végezni meghatározott folyosókon.

A Ripple szintén cég. Ez a cég áll az XRP fő fejlesztésének és annak felhasználásának a pénzügyi piac javításában. Eddig a Ripple több mint 300 ügyfélnek tudott szolgáltatásokat kínálni.

A Litecoin ehelyett a 8. legnagyobb kriptovaluta. Ez a digitális eszköz azért jött létre, hogy gyorsabb és olcsóbb transzfereket kínáljon, mint a Bitcoin (BTC). Az elmúlt években a fejlesztők számos új fejlesztés tesztelésére is használták. Ezeket a fejlesztéseket a Bitcoin hálózatán tervezték használni. Így a Litecoin tesztelő hálózatként működött a Bitcoin számára.

Ezt a virtuális valutát jelenleg a Litecoin Alapítvány irányítja. Ez az Alapítvány azon dolgozik, hogy népszerűsítse az LTC-t, javítsa az egész hálózatot és bővítse annak használhatóságát. Ez hasonló a Ripple működéséhez az XRP digitális eszközzel.

A következő szakaszok leírják a Litecoin és a Ripple működésének részletesebb leírását. Figyelembe vesszük konszenzusos algoritmusaikat, áraikat és jövőbeli projektjeiket.

Konszenzus algoritmus

A Ripple és a Litecoin eltérő konszenzus algoritmusokkal rendelkezik. A Ripple egy olyan szerverhálózattal működik, amelyet az egész világon elosztanak, így az egész hálózat decentralizált. Ezek a szerverek lehetővé teszik a hálózat futtatását és olyan mozgékonyságot, mint jelenleg. Ez teljesen különbözik a Proof-of-Stake (PoS) vagy a Proof-of-Work (PoW) blokklánc hálózatoktól.

Ennek a konszenzusos algoritmusnak a fő jellemzői a sebesség, a megbízhatóság és az alacsony tranzakciós díjak. Ugyanakkor ez a hálózat nem fogyaszt nagy mennyiségű energiát működéséhez.

A Litecoin ehelyett egy Proof-of-Work (PoW) konszenzus algoritmussal dolgozik. Ez nagyon biztonságos hálózattá és megbízhatóvá is teszi. Annak ellenére, hogy mindenki hozzáférhet ehhez a hálózathoz, erősen központosított. Számos Kínában található bányafarm koncentrálja a Litecoin teljes kivonatolási arányának nagy részét.

A Bitcoin-hoz képest a Litecoin gyorsabban és olcsóbban használható. Ennek ellenére továbbra is kevésbé energiatakarékos, mint a Ripple és rendszere.

Míg a Ripple tranzakciók szinte ingyenesek és azonnali, a Litecoin tranzakciók megerősítése néhány másodpercet vehet igénybe. Az LTC transzferek szintén drágábbak, mint az XRP tranzakciók.


Ripple vs Litecoin ár-összehasonlítás

Mielőtt megértenénk a Ripple vs Litecoin közötti fő különbségeket, meg kell látnunk, hogy hány érmét bocsátottak ki. 100 milliárd XRP-t (100 000 000 000 XRP) vertek, ebből körülbelül 43 810 000 000 XRP van forgalomban. Eközben soha nem lesz több, mint 84 millió LTC, jelenleg 65 864 560 LTC van forgalomban.

A cikk írásakor az XRP ára 0,255266 dollár, értékelése pedig 11 566 743 830 dollár. A Litecoin esetében más a helyzet. Minden LTC 58,62 dollárért szerezhető be, piaci kapitalizációja pedig 3 860 807 166 dollár.

A Litecoin által valaha elért legmagasabb ár 2017-ben megközelítette a 375 dollárt. Az XRP 2018 januárjában, néhány héttel a Litecoin után 3,84 dolláros csúcsot ért el. Ez megmutatja, hogy a kriptovaluta piac nagyon ingatag és mennyire változhatnak a dolgok. A piac most mind a két kriptovaluta új csúcspontjait várja.

Érdemes megjegyezni, hogy a Litecoin és a Ripple is medvepiacon volt 2018-ban és 2019-ben. A Litecoin némi lendületet tapasztalt 2019-ben felező eseménye előtt. Eközben az XRP befektetői izgultak, a Swell eseményeket a Ripple hirdette.

A Ripple és a Litecoin megszerzése és tárolása

A Ripple és a Litecoin megvásárlása és tárolása nem lehet nehéz dolog. Valójában a központok többsége támogatja az XRP-t és az LTC-t is. Ez megkönnyíti azok dolgát, akik diverzifikált portfólióval rendelkeznek a kriptovalutákban.

Két ilyen platform, ahol megvásárolhatja a fent említett két virtuális valutát, a Coinbase és a Binance. Ezenkívül a felhasználóknak lehetőségük lesz ezeken a platformokon tárolni pénzeszközeiket. A legjobb dolog azonban, ha virtuális pénznemeket tárol egy hardvertárcában.

Az egyik legjobb pénztárca mindkét virtuális valuta tárolásához a Ledger. Vannak más platformok, amelyek az Ön igényeinek megfelelően különböző megoldásokat kínálnak Önnek. Ez segít eldönteni, hogy melyek a legjobb tőzsdék a Ripple vagy a Litecoin megvásárlásához.

A Ripple és a Litecoin jövője

A Ripple azt tervezi, hogy tovább növekszik az egész világon. Valójában nagyobb számú társaságot akarnak vonzani, akik határokon átnyúló ügyletekkel foglalkoznak. Ha ez megtörténik, az új XRP felhasználók lehetőségei is növekedni fognak.

Az XRP-transzferekkel rendelkező világ jobb lenne magánszemélyek és cégek számára. Csökkennek a költségek, és növekedhetnek az ágazat beruházásai is.

Sőt, a Ripple-nek sokféle projektje van, mint pl Xpring. Ezek a kezdeményezések várhatóan pozitívan befolyásolják az XRP árát. További megoldások a lekérhető likviditás és a Ripple Net. Az új partnerségek más vállalatokkal kulcsszerepet játszanak az XRP magasabb szintre emelésében.

A Litecoin ehelyett új tervekkel várja megoldásait más felhasználókhoz. Most több adatvédelmi funkción dolgoznak. Várhatóan ez segít a felhasználóknak abban, hogy vigyázzanak a magánéletükre, amikor átadják őket.

Ezenkívül a Litecoin felhasználható a jövőben az új Bitcoin-implementációk tesztelésére. Ez minden bizonnyal növelné az LTC iránti igényt, és elősegítené a jövőbeni új csúcsok elérését. Érdemes megemlíteni, hogy az LTC kevesebb mint egy éve tapasztalt felező eseményt.

Következtetés

A Ripple és a Litecoin egyaránt nagyon hasznos virtuális valuta azoknak a fülkéknek, amelyeken jelenleg dolgoznak. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. A Ripple azon dolgozik, hogy jobb megoldásokat kínáljon a pénzügyi vállalatok számára világszerte. A Litecoin fejlesztése folyamatban van, hogy segítse a Bitcoin skálát és tovább növekedjen.

Nyilvánvaló, hogy mindkét digitális eszköz pozitív hatással volt a piacra. A Litecoin és a Ripple minden bizonnyal virtuális pénznemek, amelyek a kriptográfia rajongói, és a befektetőknek maguknak kell lenniük.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map