DeFi projekt Kava uključuje rigorozne sigurnosne mjere poput Apple-ove App Store

Apple često prima kritike zbog svojih strogih smjernica App Storea koje tvrtka postavlja kako bi izolirala svoje korisnike najboljim iskustvom. Programeri aplikacija moraju se pridržavati visokih standarda i zahtjeva ili u protivnom odbiti njihove prijave. Sličan pristup programeri Kava blockchaina predlažu i cijelom ekosustavu DeFi programera. Hard Protocol prva je aplikacija na Kavi koja služi kao međusobno povezano tržište novca od strane korisnika koji posjeduju imovinu, uključujući Bitcoin, XRP, USDX i druge. Slično kao i kod Applea, Kava zahtijeva od programera aplikacija da primijene strožiji ekosustav programera gdje zajednica sudjeluje u upravljanju, glasa o prijedlozima i održava stroga pravila za programere. Primjerice, potrebne su redovite revizije koda. 

Appleov pristup štiti kupce

Prijava u Apple App Store je muka. Odredbe i uvjeti ocrtana tehnološki gigant jasno navodi koje će vrste prijava biti prihvaćene. Apple od svog razvojnog ekosustava zahtijeva čist i ispravan postupak koji ne ostavlja mjesta za tumačenje. Istodobno, odbijene prijave mogu se ponovno poslati ako se izvrše potrebne promjene. 

Sve ove mjere Apple poduzima kako bi u svakom trenutku zaštitio svoje kupce. Iako je Apple App Store svojevrsni vratar za budućnost razvoja mobilnih aplikacija, primjena sličnog pristupa za decentralizirano financiranje ili DeFi pomaže u uklanjanju pšenice s kukolja. Kroz programere leća koji grade na blockchainu Kava, učinkovito provođenje takvog postupka vraćanja trebalo bi biti potrebno za aplikacije koje grade financijsku infrastrukturu za budućnost bankarstva.

Trenutno stanje DeFi-a nije održivo

Osnovno načelo uzgoja prinosa DeFi-a na Ethereumu možda neće biti dugoročno izvedivo. Ako je cilj DeFi-a povećati učinkovitost i doseg tehnologije prema potrebama najboljih korisnika usluga s financijskim uslugama. Više nego što industrija unutar te industrije treba podržati zahtjeve za sigurnošću i razmjerom potrebnim za sigurno zadovoljavanje potreba korisnika. Točnije, novi se projekti gotovo potiču da investitorima obećavaju veće nagrade u odnosu na njihove konkurente. Igra jedinstvenog ponašanja može ići dobro samo toliko dugo prije nego što se sve sruši jer bi DeFi trebao biti više od poticajnih ratova i usredotočiti se na pružanje usluga sigurnim i sigurnim financijskim uslugama boljim od banaka

Izvor: CoinGeckoIzvor: CoinGecko

U trenutnom stanju većina je entuzijasta DeFi-a radi kratkoročnih dobitaka. Čini se da je biti u njemu “zbog tehnologije ili temeljnih vrijednosti” manje važno. Umjesto stvaranja veće napetosti između onih koji cijene principe i korisnika koji žele zaraditi više novca, bit će potreban novi plan djelovanja. 

Nagrađivanje suradnika umjesto špekulanata

Jedan od mogućih poslovnih modela dolazi u obliku nagrađivanja doprinositelja mreže, umjesto onih koji špekuliraju o cijenama tokena. Svatko tko izvršava zadatke za mrežu – poput validacije ili zalaganja – može biti nagrađen za svoj trud. To stvara poticaj za one koji doprinose i osigurava da se programeri protokola mogu usredotočiti na ono što najbolje rade: racionalizacija koda. 

Jedan od projekata koji istražuje ovaj model je Kava, blockchain jednog sloja osmišljen kako bi pružio temelje razvojnim programerima DeFi-a za izgradnju više-lančanih aplikacija. Izgrađene s Cosmos SDK, aplikacije na Kavi također mogu neometano surađivati ​​s drugim Cosmos SDK lancima. Prva aplikacija koja je iskoristila prednost Kave zove se Hard Protocol. Naslijedit će značajke unakrsnih lanaca kao i robusni sigurnosni čvorovi Kava validatora. Uz to, aplikacije na Kavi, poput Hard Prtocola, mogu iskoristiti Chainlink Oracles za siguran feed cijena. Trenutni pružatelji likvidnosti koji opskrbljuju imovinu na tržištu novca Hard Protocol-a zaradit će HARD, upravljački znak Hard Protocol-a. To služi kao poticaj postojećim suradnicima da nastave raditi ono što već čine.

Sve veći fokus na sigurnosti

Sigurnost je problem za DeFi projekte izgrađene na Ethereumu. Točnije, bilo je na desetke novih projekata koji se susreću s bugovima, problemima ili povlačenjem tepiha. Probleme s kodom može riješiti revizije, ipak povlačenje tepiha jasni su primjeri narušavanja sigurnosti s podlom namjerom. Zaštita kupaca mora biti veći prioritet u DeFi sektoru ako će veće financijske institucije koristiti tu tehnologiju. 

S tog gledišta, Kava aktivno održava pristup sličan financijskim institucijama, sklapa partnerstva i surađuje s tradicionalnim bankama. Točnije, Kavinu mrežu predstavljaju neke od najvećih financijskih institucija u prostoru. Kako će projekt i dalje rasti, pokretat će se više aplikacija, a u ekosustav će se dodavati više validatora. Kao rezultat, popis validatora je porasla prilično velika posljednjih tjedana, s više od 80 institucija s čvorovima. Svaki validator, glasač i ulagač dodatno decentraliziraju mrežu. Više decentralizacije pružit će bolju sigurnost svim korisnicima. 


Sljedeći aspekt koji treba imati na umu jest da je kod koji pokreće ovaj DeFi projekt dizajniran s posebnim naglaskom na skalabilnost i brzinu. Pored toga, provode se redovite revizije koda kako bi se izbjegle neočekivane pogreške na tom putu. Te su revizije još jedan primjer sve većeg usredotočenosti na sigurnost. 

Ovaj se pristup također odnosi na sve koji grade na vrhu Kava ekosustav. Nešto slično zahtjevima koje provodi Appleov App Store, Kava će zahtijevati više revizija koda i pružiti sigurnije okruženje korisnicima. Štoviše, kod bilo koje nove aplikacije, proizvoda ili usluge proučit će se tijekom revizije kako bi se stvorilo sigurno okruženje za korisnike proizvoda i usluga tvrtke DeFi..

Zatvaranje misli

DeFi krajolik je znatno porastao, ali još uvijek ima određenih problema koje treba prevladati. Kavino pokretanje tržišta novca Tvrdi protokol potvrdit će može li se timov pristup decentraliziranim financijama isplatiti. To je izvorni blockchain, a ne projekt koji se izvodi na Ethereumu. To se razlikuje od većine trenutnih “vrhunskih” DeFi pothvata na tržištu danas, slično kao Ethereum, bilo koji token može graditi i pokretati vlastite projekte kao aplikacije na Kavi. 

Pružanje alternative decentraliziranom financijskom ekosustavu Ethereuma može donijeti značajne rezultate .. KAVA je još uvijek relativno nova i nije dobro poznata. Projekt nije naveden na DeFi Pulse i još nije dostupan na Coinbaseu. Međutim, očekuje se da će uskoro biti na popisu. Malo je tko čuo za projekt KAVA, s obzirom na to koliko je novca trenutno zaključano u DeFi-u.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map