ICO Market Watch: Ključni propisi i zemlje koje treba razmotriti prije pokretanja ICO-a

ICO Watch Watch – U redu! Dakle, odlučili ste pokrenuti ICO, ali nedavna panika koju je stvorio SEC, zabrana u Kini itd., Čini vas skeptičnim.

Pa ovaj članak ako je za vas. Prvo ćemo se osvrnuti na ključne propise koje nameće vlada. i proći kroz stavove nekoliko zemalja koje su javno dale javnu izjavu o trenutnom statusu ICO-a.

Samo mali rezime ICO-a koji će sve dovesti na istu stranicu!

Što su ICO’S- ICO Market Watch:

Početna ponuda novčića ili ICOS slični su IPO-ima ili crowdfunding za prikupljanje sredstava potrebnih za pokretanje posla. Poput kriptovaluta, one nisu regulirane i provode se radi prikupljanja novca za novi pothvat kriptovaluta, baš kao što biste pokrenuli obiteljski posao i tražili od svoje rodbine da se udruže s novcem u zamjenu za moguće buduće povrate. U tipičnoj ICO kampanji, postotak nove kriptovalute daje se ranim pobornicima projekta u zamjenu za novac ili druge kriptovalute, ali obično za Bitcoin.

Zašto investitor ulaže u ICO?

Oni koji rano ulažu u operaciju motivirani su ulagati u novu kriptovalutu u nadi da će plan nakon njegovog pokretanja postati uspješan i profitabilan, što bi moglo dovesti do veće vrijednosti kriptovalute od one koja je u nju ulagala u trenutku kada je projekt započet. Primjer uspješnog ICO projekta koji je bio profitabilan za rane ulagače je Ethereum koji kao crpto kovanice ima etere. U 2014. godini Ethereum je pokrenut i njegov ICO prikupio je 18 milijuna USD u bitcoinima po stopi od 0,40 USD po eteru. Projekt je pokrenut 2015. godine, a 2016. je imao etersku vrijednost koja je procijenjena na 14 dolara s kapitalizacijom od preko milijardu dolara, što je mnoge milijunaše učinilo.

Zašto trebate biti oprezni?

  • ICO za prijevaru

Iako je bilo mnogo uspješnih ICO-a i postat će ometajući inovacijski alati u nadolazećim vremenima, neke ICO kampanje su lažne. Budući da ove kampanje prikupljanja sredstava nisu regulirane nijednim financijskim propisima, sredstva izgubljena kao rezultat tih prijevara nikada se neće povratiti.

  • ICO su zabranile Kina i Južna Koreja

Nakon nekoliko takvih slučajeva lažnih ICO-a, očvrsla su mišljenja o njima zbog rizika koji su povezani s ovom investicijskom prilikom. Iako cijena Bitcoina i dalje ruši rekorde, jer svaki dan čujete kako sve više i više vaših prijatelja ulažu novac u Bitcoin, Kina i Južna Koreja zabranile su ICO-ove, a mišljenje Japana o promjeni mišljenja o tim altcoinima dovodi do toga da i druge velike ekonomije zauzimaju agresivan položaj u upozoravajući svoje građane da ih zaštite od takvih sumnjivih ulaganja.

  • ICO propisi

ICO su također započeli samoregulaciju. Valovi platforme Blockchain surađivali su s tržišnim igračima poput Deloittea, Centra za kompetencije Ethereuma i ICO upravne zaklade kako bi započeo samoregulaciju. Ova samoregulacija obuhvatila bi zakonitosti poput oporezivanja, računovodstva, poznavanja vašeg kupca ili KYC-a i druge takve dužne mjere za ublažavanje prijevara ICO-a koji nisu ništa drugo do regulatorno zaobilazno rješenje za traženje malih iznosa od javnosti bez pravila i propisa tradicionalnog IPO-a.

  • Kako se različite zemlje odnose prema ICO-ima?

Europska unija dopušta ICO-ima ako se pridržavaju pravila o sprječavanju pranja novca, KYC politika i ostalih ICO poslovnih propisa i licenci. Kanada promatra IPO-ove od slučaja do slučaja, Kina i Južna Koreja zabranile su ICO-ove zajedno s Kinom tražeći da sav novac prikupljen od ICO-a bude vraćen u cijelosti. U Americi je ICO moraju biti registrirani i licencirani kod savezne agencije SEC na isti način kao da nisu ICO-ovi. Neke države imaju dodatna ograničenja koja uključuju čak i traženje depozita kod njih jednake ili veće vrijednosti od ICO-a. Velika Britanija izdala je upozorenja za ulaganja protiv ICO-a, ali za sada ih dopušta. Švicarska dopušta ICO, ali švicarsko tijelo za nadzor financijskog tržišta ili FANMA ispituje ICO radi mogućih kršenja zakona.

Izvor: https://www.linkedin.com/pulse/asiapacific-crypto-currency-ico-legislation-heatmap-xie/?articleId=6348357279833817088

Singapur dopušta ICO-ove, ali vjerojatna su buduća ograničenja, kaže da se svi proizvodi na tržištu kapitala, uključujući altcoine, mogu regulirati MAS-om. Japan oblikuje pravila kako bi ih regulirao i već izdaje upozorenja za investitore. Izrael također dopušta ICO-ove, ali njihova Uprava za vrijednosne papire odlučuje hoće li regulirati ICO-ove ili ne. Njemačka dopušta ICO-ove, ali upozorava investitore na rizik, a također očekuje da se ICO-ovi pridržavaju postojećih pravila o bankarskim, investicijskim i trgovinskim aktima. Tajland, Honk Kong i Filipini također su dopustili ICO-ima uz upozorenje da će oni možda biti regulirani u budućnosti Australija je prva država koja je formalno regulirala ICO. Oni zahtijevaju da se ICO pridržavaju zakona korporacija.


Kako se tržište kriptovaluta povećava, nemojte se iznenaditi ako su ICO-ovi ograničeni gotovo poput IPO-ova u većini velikih gospodarstava.

Što mislite o budućnosti ICO-a, javite nam u komentarima ispod.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map