Najvažnije priče koje su oblikovale kripto industriju u 2019

Kako se 2019. godina završava nakon neravne vožnje kroz godinu, sastavljamo neke od glavnih priča koje su privukle pažnju kripto zajednice. Ovdje su moja tri najbolja odabira priča koje su oblikovale svijet kriptovaluta.

1. Najava Vage

Na vrhuncu zamaha 2019. godine u lipnju, kada je Bitcoin skočio na 13.800 USD, Facebook je najavio potencijalno pokretanje Udruženja Vaga, novčanika Calibra i njegovog stabilnog novčića, Vage, digitalne imovine poduprte brojnim svjetskim fiat valutama i robe. Udruženje je započelo s 28 članova, uključujući vodeće tvrtke kao što su Uber, PayPal, MasterCard, Visa, Coinbase i eBay, u pokušaju da pruži digitalnu banku za 2,1 milijardu nebankarskih ljudi širom svijeta.

Međutim, to nije bilo tako glatka vožnja za razvoj tokena jer je američki Kongres pozvao Marka Zuckerberga, izvršnog direktora Facebooka, da objasni token – rezultati kongresnog saslušanja nagovijestili su negativan stav zakonodavaca. Moreso, i druge zemlje poput Francuske i Njemačke oglasile su se osuđujući novčić kao kršenje monetarne politike koju su utvrdile središnje banke.

Povećana kontrola propisa i kršenje zaštite podataka od strane Facebooka uzrokovali su zastoj u potpisivanju Povelje o udruživanju jer su partneri odlučili napustiti Vagu. Tjednima prije nego što su se tvrtke obvezale Udruzi Vaga u listopadu, pružatelji rješenja za plaćanje, tj. PayPal, MasterCard i Visa odlučili su napustiti organizaciju, ubrzo nakon njih Stripe i eBay, a svi su napustili navodeći probleme u regulaciji.

Iako je najava Vage privukla pozornost javnosti kroz 2019. godinu približavajući noobove prostoru, njegova budućnost u 2020. godini izgleda mračna s obzirom na regulatorne probleme. Hoće li Vaga lansirati 2020. godine?

2. Kineski predsjednik Xi prihvaća blockchain

U onome što je danas poznato kao “Xi pumpa”, kineski predsjednik Jinping Xi pozvao je svoju zemlju da prihvati blockchain tehnologije, potez koji je prouzročio pumpu Bitcoin (BTC) iz regije od 7000 američkih dolara i prešao 10 K dolara u jednom danu. Komentari najmoćnijeg čovjeka na svijetu vjerojatno su pogrešno protumačeni jer su uzastopna izvješća Kineske komunističke partije (KPK) osuđivala ulaganje u virtualne valute.

Međutim, s Narodnom bankom Kine (PBoC) koja treba pokrenuti vlastitu digitalnu valutu, ulagači pomno promatraju kineski tretman kripto valuta 2020. Štoviše, IDC-ovo izvješće objavljeno u studenom pokazuje da će blockchain ulaganja u zemlju porasti na preko 2 dolara milijarde USD do 2023. – toliko obećanja.

3. Decentralizirane financije dosežu vrhunac svih vremena

2019. bila je godina decentraliziranih financija, popularno nazvanih DeFi. Industrija je porasla do razmjera za koje je malo koji kriptoanalitičar mislio da će biti moguć. DeFiPulse, agregatorska stranica, prikazuje ukupnu vrijednost dolara zaključanih u platformi DeFi prešla je najvišu razinu od 682 milijuna USD 28. studenog 2019. To predstavlja porast od 150% u posljednjih 12 mjeseci, a industrija ne pokazuje znakove usporavanja u 2020. godini.

DefiSlika od DeFipulse

4. Binance Coin (BNB) vrtoglavo raste do najviših razina

Osim Chainlinka (LINK) i Tezosa (XTZ), BNB je zabilježio najveći rast u svijetu altcoin-a zabilježivši 110% do 2019. Token razmjene dosegnuo je najvišu razinu u lipnju, dosegnuvši 39,80 USD dok je tržište postajalo jače..

Budućnost izgleda sjajno s pokretanjem lokalnih sjedišta Binance kao što su Binance Jersey i Binance US signalni potencijal za još veće usvajanje BNB-a.

5. Hakiranje kripto razmjene doseglo je 500 milijuna dolara

Tijekom 2019. godine u hakerima ili prevarama ukradeno je blizu 500 milijuna USD investitora s teško zarađenim novcem nastavljajući tužni trend u industriji. Dvije vrhunske kripto burze, tj. Binance i Upbit suočile su se s kombiniranom vrijednošću od 100 milijuna dolara ukradenom u kriptovalutama.

Poruka? Ne držite velika gospodarstva zaključana u razmjenama. Ne vaši ključevi! Ne vaše kovanice!

6. Bitcoin se prepolovio 2020. godine

Kako odlazimo u Novu godinu, prepolovljenje bitcoina [BTC] bit će ključni trenutak u godini prije nego što se događaj uopće dogodi. Pa, 2019. svi trgovci i influenceri mogli bi razgovarati o tome cijene li se prepolovljenja ili ne, a očekuje se da će razgovor trajati do 2020. godine.

Časna spomena; Teški forks za Carigrad i Istanbul, eksponencijalni rast Bakkta nakon sporog početka institucionalnih ulaganja, prepirke Twittera u cijeloj zajednici, Jack Dorsey za poboljšanje razvoja BTC-a i BTC koji pokazuju znakove udara u novi ATH. 

Proslavite povoljnu 2019. godinu u kripto industriji!

Kao što slavimo u posljednjih nekoliko sati u godini … i desetljeću, tržište i industrija kripto valuta bit će prilično zadovoljni općim razvojem i izvršenim ulaganjima. Bitcoin (BTC) porastao je za više od 90% u proteklih godinu dana, Ethereum je uspješno dovršio dvije vilice, Litecoin je cijenio više od 100% u očekivanju prepolovljenja, vlade poput Kine, Rusije i Indije najavljuju planove za lansiranje nacionalne digitalne valute, najava Vage itd.

U takvim bismo se godinama, posebno nakon jednogodišnje kripto zime u 2018., trebali osvrnuti i pomisliti da bi to bilo puno gore (osim za HEX investitore). Proslavite obitelj Coingape! Želeći vam najbolje u ovom desetljeću!

Popis ni na koji način nije iscrpan, s obzirom na rast u industriji u posljednjih 12 mjeseci. Bilo koji dodatak će biti zahvalan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map