Dobivanje stvarnih stabilnih kovanica USDQ i KRWQ: Ekosustav Q DAO stabilnih kovanica razvija se u protuteži BitFinexovom Scammy Tetheru. Trgujte svim na BTCNEXT.io

Nick Krash je Blockchain arhitekt u Platinum Q DAO Inženjering. U ovom članku dijeli jedinstvenu prirodu USDQ / KRWQ, stabilnog valuta koji njegov tim pomaže u razvoju. Prije svoje karijere, Nick je uspješno sudjelovao u brojnim projektima razvoja softvera za velike europske i azijske banke. USDQ / KRWQ koristi niz novih tehnologija, među kojima su prediktivne sposobnosti, algoritamska stabilizacija i poticaji u zajednici. Uskoro će biti još stabilnijih kovanica s potpunom potporom: JPYQ, KRWQ, SGDQ, HKDQ, CNYQ, RUBQ pod markom Q DAO. Pročitajte kako biste saznali što USDQ / KRWQ čini tako jedinstvenima. Štoviše, KRWQ – stabilnicoin vezan za Korean Won bit će pripojen obitelji Q DAO. To će imati ogroman utjecaj samo na lokalno korejsko tržište već i na cijelu azijsku regiju. Trgovat će se kao i ostali ERC-20 tokeni na burzama poput BTCNEXT.

Pogledajte postupke za registraciju i dobivanje zajmova

U ovom ću članku podijeliti o procesima koje korisnici podvrgavaju registraciji unutar sustava i dobivanju zajmova, kolateralizirajući Bitcoin. Naš razvojni tim u PLATINUM Q DAO ENGINEERING usredotočio se na pružanje visoke sigurnosti i jednostavnosti upotrebe kako bi svaki korisnik mogao započeti pristup Q DAO bez ikakvih problema.

Radeći kao tim istražujemo mnoštvo konkurentskih rješenja za određene komponente. I sasvim je moguće da će arhitektura sustava pretrpjeti velike promjene u bliskoj budućnosti. To znači da ono što vidite u ovom članku možda neće biti relevantno za nekoliko mjeseci. Naš je projekt u tijeku, pa, iako već vidimo konture arhitekture sustava, i dalje ostavljamo puno “prostora za miješanje” za potencijalne promjene.

Prije nego što proučimo te procese, želim dati ptičji pregled unutarnjeg djelovanja Q DAO.

Slika 1 prikazuje glavne module Q DAO u obliku žutih pravokutnika. Strelice se koriste za prepoznavanje mogućih interakcija između pojedinih modula.

Slika 1

Interakcijama između korisnika i sustava kontrolira se modul “Korisnička web ploča”, koji je vanjska komponenta koja se koristi kao korisničko sučelje. Modul „dApp p2p mreža“ još je jedan vanjski blok, kontroliran konsenzusom neuronskih mreža. Ti se moduli zajedno koriste kao prepreka između vanjskih blok-lanaca decentraliziranog dijela sustava.

Želio bih vam skrenuti pozornost na činjenicu da sve radnje korisnika prolaze kroz sigurnosni modul koji se koristi za osiguravanje integriteta lokalnog lanca. Koristim izraz “Lokalni lanac” da bih identificirao distribuiranu knjigu koja se koristi za bilježenje promjena u statusima transakcija unutar sustava.

Prilikom dizajniranja sustava, uvidjeli smo potrebu za implementacijom ovog rješenja kako bismo omogućili provjeru interakcija između Bitcoin i Ethereum blockchains. Istodobno, koristimo Lokalni lanac za provođenje interakcija između naše aplikacije Q Box, operacija miniranja tokena i “dijeljenja uvida i iskustava” između različitih agenata u neuronskoj mreži odlučivanja.

Kao sučelja s vanjskim blockchains-ima koristimo BTC Node Integration Module i ETH Node Integration Module. Slušatelj je zaposlen za unošenje vanjskih podataka u sustav. A Notify služi za obavještavanje vanjskih komponenata o promjenama koje se događaju u unutarnjem sustavu.

Mislim da bi ovo trebalo poslužiti kao dobar uvodni opis svima koji žele saznati više o tehničkim rješenjima na kojima leži Q DAO. A sada dublje proučimo kako se korisnici zapravo registriraju i stvaraju kolateralizirane ugovore unutar sustava.

Registracija novog korisnika

Da bi se registrirao, sustav zahtijeva izvođenje sljedećih radnji:

  1. Stvaranje jedinstvenog BTC novčanika, dizajniranog s omogućenom funkcijom više potpisa
  1. Provjera korisničkih osobnih podataka (e-adresa, korisničko ime). Važno je da ove podatke koristimo isključivo za brze obavijesti korisnicima kad god se pojave bilo kakvi hitni događaji (npr. Potreba za poduzimanjem radnji kako bi se spriječio neposredni likvidacijski događaj). Mogli smo stvoriti sustav kao potpuno anoniman, ali samo želimo da korisnici pravovremeno dobivaju obavijesti.
  1. Izrada novčanika koji će se koristiti za pohranu tokena (što je potrebno kako bi se pojednostavilo korisničko sučelje u skladu s tradicionalno korištenim rješenjima koja se već nalaze na tržištu. Pazimo da korisnici i dalje mogu sami odrediti svoje novčanike i autorizirati u sustavu putem Metamaska).

Kao što vidite, postupak registracije koji koristimo je prilično jednostavan i elegantan. U međuvremenu, kako bismo osigurali dovoljnu otpornost na potencijalne napade, dizajniramo sustav tako da su svi skupovi ključeva uvijek jedinstveni. Uz to, osmislili smo sustav tako da svaki pojedini modul koristi jedinstveni princip šifriranja.

Pružanje zajma korisnicima

Slika 2 prikazuje shematski prikaz interakcija između modula sustava koje se javljaju nakon transakcije korisnika za prijenos Bitcoina u BTC novčanik.

Slika 2

Želio bih opisati ovaj postupak korak po korak kako biste mogli u potpunosti razumjeti sve temeljne procese i interakcije. Simbole [] koristim za identifikaciju broja narudžbe potpisa.

Faze izdavanja zajma

Evo kratkog pregleda faza koje smo osmislili:

  1. Korisnik prenosi sredstva na BTC adresu koja je generirana u tu svrhu i koja podržava funkciju višestrukog potpisa.
  1. Korisnik komunicira s posebnim sučeljem gdje mora odabrati parametre, veličinu i kamatnu stopu za zajam koji želi dobiti. Po završetku ovog koraka, korisnik stavlja svoj potpis ispod novog zapisa, unesenog u Lokalni lanac.
  1. Modul “BTC Node Integration” koristi se za provjeru dostatnosti sredstava i valjanosti navedenih podataka. Po završetku modul stavlja svoj potpis ispod novog zapisa, unesenog u Lokalni lanac.
  1. Modul slušatelja provjerava jesu li navedene informacije valjane i u skladu s trenutnim tržišnim uvjetima, istodobno provjeravajući valjanost parametara likvidacije i podataka o trenutnim tržišnim uvjetima, navedenim u zapisu unutar Lokalnog lanca. Po završetku modul stavlja svoj potpis ispod novog zapisa, unesenog u Lokalni lanac.
  1. Sigurnosni modul provjerava integritet Lokalnog lanca i stavlja njegov potpis ispod novog zapisa, unesenog u Lokalni lanac.
  2. Modul za integraciju čvorova ETH provjerava valjanost navedene adrese i dostatnost sredstava (koja koristimo za plaćanje plina) na tehničkoj adresi koja će se koristiti za miniranje USDQ / KRWQ. Modul stavlja svoj potpis ispod novog zapisa, ulazi u Lokalni lanac, a zatim nastavlja s kovanjem žetona.

Pokušao sam opisati sve ključne faze u postupcima za registraciju novih korisnika i stvaranje kolaterala. Dizajnirali smo ih na temelju najboljih praksi za sigurnost, optimizaciju i vrijeme izvršenja.

ja mislim da Q DAO osvojit će popularnost u široj kripto zajednici, koju privlače intuitivno i jednostavno sučelje i razrađena temeljna rješenja za sigurnost i robusnost. Pozdravljam vaša pitanja u komentarima u nastavku i rado bih vam pomogao da bolje razumijete naš sustav.

Pogovor

Možda ste čuli za projekt MAKER DAO i njihov DAI?

Želim pohvaliti ove momke – oni su prvi koji su stvorili decentralizirani stabilni novčić.

Na ovoj utrci zauzimamo počasno drugo mjesto, a u osnovi su nas nadahnule tehnologije MAKER`S DAI.

Neke funkcionalnosti Q DAO slične su MAKER DAO, pa smo odlučili upotrijebiti Makerovu terminologiju jer vjerujemo – njihove bi tehnologije trebale biti referenca za stvaranje bilo kakvih decentraliziranih stabilnih kovanica.

Zašto koristimo BTC kao zalog? 1) Bitcoin je najlikvidnija digitalna imovina 2) imamo mnogo prijatelja koji su veliki vlasnici Bitcoina (BTC kitovi) ili Bitcoin OTC trgovci.

Nadamo se da će čak i tako veliki momci poput braće Winklevoss (Cameron Winklevoss i Tyler Winklevoss) početi koristiti Q DAO. Imaju puno Bitcoina, ali ne žele ih prodati. Dakle, ako im treba novac – mogu založiti svoje bitcoine na Q DAO i odmah dobiti USDQ / KRWQ.

Zašto smo izgradili Q DAO na temelju Ether pametnih ugovora, ali ne Tron (Justin Sun) i ne EOS (Daniel Larimer)?

Naši genijalni inženjeri vole ETHEREUM zbog masovnog usvajanja ovog blockchaina, a također poštujemo pristup Vitalika Buterina (sreli smo ga nekoliko puta). Možda ćemo u budućnosti razmisliti o upotrebi TRON-a ili EOS-a, u slučaju da njihove zaklade mogu osigurati dovoljno sredstava za nastavak razvoja.

BTCNEXT razmjena – platforma za trgovanje spot i maržom sljedeće generacije od strane tima PLATINUM Q DAO ENGINEERING. To je prvi strateški poslovni partner stabilnog kovanica USDQ / KRWQ koji se temelji na DAO tehnologiji. Svi parovi bit će navedeni s USDQ / KRWQ. Služba za korisnike BTCNEXT-a rado će odgovoriti na sva vaša pitanja.

Platinum Q DAO Inženjering uvijek rado dijeli svoja najnovija rješenja za razvoj i arhitekturu, pomažući dionicima da prošire poboljšanja na kripto projektima. Budući da je stručna tvrtka na tržištu, Platinum Q DAO Engineering već je pomogao 150 kripto startupovima, omogućavajući im učinkovito prikupljanje sredstava i uvođenje blockchaina u svoje poslovne modele. S uredima u Japanu, Južnoj Koreji, Tajlandu, Rusiji, Bjelorusiji i Australiji tim je uvijek spreman održati osobne sastanke, usredotočujući se na to kako tvrtke mogu iskoristiti blockchain tehnologiju kako bi zadovoljile svoje jedinstvene potrebe. Tim pozdravlja čitatelje da se povežu Telegram, i Facebook.

Ovaj pregled možda nije u potpunosti iscrpan i ne procjenjuje održivost bilo kojeg projekta, niti legitimitet njegovog tima. Čitatelji bi trebali provesti vlastitu skrbnu skrb prije upotrebe ili ulaganja u bilo koji od navedenih Stablecoina. Ovaj članak predstavlja samo autorova mišljenja i ne treba ga smatrati investicijskim savjetom. Sve opisane funkcije u članku još su u izradi, mogu se mijenjati / obrađivati. Slijedite ažuriranja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map