MXC razmjena mijenja budućnost industrije kriptovaluta razvojem usklađenosti

Prije lude navale na tržištima kriptovaluta koja je zabilježila da je Bitcoin (BTC) premašio svoju najvišu cijenu ikad, postavljajući nove vrhunce svih vremena, 23.800 američkih dolara, koliko je u vrijeme pisanja ovog članka, u prostoru se pojavila popularna tema – sigurnosna usklađenost. Tijekom cijele godine nekoliko su burzi kriptovaluta širom svijeta, poput BitMEX-a, bile na meti financijskih regulatora zbog lošeg poštivanja propisa i sigurnosnih problema.

Ružna strana usklađenosti s KYC / AML

Početkom listopada BitMEX, platformu za trgovanje kripto imovinom, tužili su Ministarstvo pravosuđa SAD-a i Američko povjerenstvo za trgovinu robama (CFTC) zbog kršenja Zakona o tajnosti banaka. Ubrzo nakon što je potvrdio da su sva sredstva korisnika sigurna na burzi, u idućih četrnaest dana uslijedio je ogroman odljev Bitcoina s 46.200 BTC i 10.600 BTC povučenih s burze 2. i 7. listopada.

Nakon duge sage o povlačenju, nekoliko visokih rukovoditelja BitMEX-a, uključujući i njegovog izvršnog direktora, Arthura Hayesa, suspendirano je i srdačno otpušteno iz uloge na burzi. Kao jedna od najvećih vječnih zamjena Bitcoina, korisnici, regulatori i vlasti širom svijeta sve oštrije promatraju kripto burze i njihovo pridržavanje sigurnosne i regulatorne usklađenosti.

Bilo u Sjedinjenim Državama, Japanu, Ujedinjenom Kraljevstvu ili na drugim glavnim tržištima kripto-imovine, dosljednost regulatornih tijela leži u strogom poštivanju zahtjeva KYC-a i izbjegavanju pružanja kanala ilegalnog pranja novca i financiranja terorizma.

Novi način promatranja usklađenosti

Tehnologija i inovacije uvijek će se kretati brže od postojećih zakona, otuda i potreba za usklađivanjem. Davatelji usluga kriptovaluta uvijek inoviraju nove načine za stvaranje trgovačkog tržišta na način koji ispunjava uvjete u nastojanju da ostanu u mjerilima regulatora i omoguće širem tržištu da trguje i koristi kriptovalute.

Na primjer, MXC razmjena, jedna od top 10 burzi za trgovanje fjučersima na Coingecko ljestvici, poznat je po strogom poštivanju globalnih propisa KYC // AML kako bi svojim korisnicima pružio nesmetano i besprijekorno iskustvo.

„Usklađenost i sigurnost ključ su stabilne i funkcionalne razmjene kriptovaluta. Najveći test s kojim se tržište kripto imovine suočava u 2020. godini nije tržišni test, već kako izvršiti operaciju usklađenosti sa sigurnošću širom svijeta “, Alex Zha, direktor globalnih operacija na MXC burzi.

Pokrenut 2018. godine, MXC je dobio niz licenci, uključujući estonsku MTR licencu, US Money Service Business licencu, australsku licencu za usklađenost, kanadsku MSB licencu i švicarsku licencu za usklađivanje. Dobivanje lokalnih licenci za provođenje operacija kripto-imovine na svojoj platformi omogućilo je širu tržišnu bazu za MXC razmjenu u tim zemljama.

Uz brojne regulatore koji udahnu vrat MXC razmjene, korisnici se osjećaju sigurno trgujući na platformi, s dnevnim prometom od blizu milijarde dolara.

Dva graška u mahuni: Sigurnost i usklađenost

Vrlo je teško imati kompetentnu razmjenu kriptovaluta ako propadne bilo usklađenost ili sigurnost. To je bio glavni problem u bijesnom svijetu decentraliziranih financija (DeFi), gdje je unatoč tome što decentralizirane razmjene (DEX) zaobilaze prepreku za poštivanje zakona sigurnost uvijek iznova zakazala..

Centralizirane razmjene nisu imale ništa bolji učinak s kriptovalutom vrijednom milijarde dolara ukradenom u hakovima na razmjenama. Međutim, neke su razmjene poput Coinbase, Gate.io i MXC Exchange poduzele dodatne korake kako bi osigurale maksimalni sigurnosni protokol na svojim platformama. Potonja uključuje petoricu zaštitarskih tvrtki za zaštitu imovine korisnika – KnownSec, SlowMist Technology, Palmim Technology, Beosin i Chainsguard.


Do danas MXC Exchange još nije izgubio niti jedan novčić u sigurnosnom hakiranju na svojoj platformi. Takvi impresivni zapisi o sigurnosti postavili su razmjenu visoko na ljestvici Cybersecurity Coingecko s ukupnom ocjenom 9,5. Zbog toga je sigurnost veća od poznatih razmjena kao što su Binance, Huobi, Gemini i Coinbase Pro.

MXCSlika: ljestvica ocjene kibernetske sigurnosti Coingecko

Kako bi svojim klijentima poboljšala usklađenost, sigurnost i usluge, MXC Exchange također je najavio partnerstvo s tvrtkom BlockRating, tvrtkom koja se bavi ocjenjivanjem digitalne imovine, timova, projekata i razmjena. Cilj partnerstva je povećati transparentnost kripto ekosustava, Obavijest čita.

Revizije treće strane

Osim što imaju jake sigurnosne protokole, davatelji usluga kriptovaluta također moraju provoditi dosljedne revizije koda kako bi nanjušili bilo kakve greške ili probleme. Revizije sigurnosti poboljšavaju usklađenost platforme i ukupnu sigurnost. CertiK, tvrtka za reviziju pametnih ugovora, vidjela je kako joj ulozi rastu s porastom potražnje za revizijskim uslugama trećih strana za proizvode DeFi-a u 2020. godini.

MXC Exchange iskoristio je svoje šanse s „Bonusom za curenje bakra“ u zoni SlowMist, nezavisnoj zaštitarskoj tvrtki kao revizorskom partneru. Tvrtka se specijalizirala za obavještavanje o prijetnjama i sigurnost krađe kriptota, osiguravajući da burza sigurno radi u svakom trenutku.

Pucaj na rastanku

Usklađenost i sigurnost temelj su svake dobre razmjene koju simbolizira suludi rast MXC razmjene. Visoki standardi usklađenosti sa zahtjevima KYC / AML ključni su za izbjegavanje slučajeva pranja novca i kršenja Zakona o bankovnoj tajni na razmjeni. Pored toga, razmjene kriptovaluta imaju veće šanse za širenje na druga lokalna tržišta u više država ako slijede visoke standarde usklađenosti i sigurnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map