PR: Reportaže o India Dapp Festu – izuzetno uspješna Blockchain konferencija u Indiji

Vjerujemo da „Sami smo jedna kap – Zajedno smo ocean“ – I da, naša najnovija blockchain konferencija, India Dapp Fest ’19 u Silicijskoj dolini u Indiji, postigla je velik uspjeh i bez podrške to ne bi bilo moguće i suradnja naših sponzora, medijskih partnera, outreach partnera, programera, publike i cijele zajednice koji su s uzbuđenjem obilježili svoje prisustvo na mjestu događaja. 

PONOVO HVALA SVIMA ŠTO STE OVAJ DOGAĐAJ VELIKIM USPJEHOM! 

Ako se još uvijek pitate što India Dapp Fest je bilo bitno, predlažemo da na Googleu ili u okviru za pretraživanje bilo koje tražilice pregledate ‘India Dapp Fest or Blockchained India’ – zapanjit ćete se kad vidite kako je blockchain zajednica izvrsno organizirala jednu od najvećih azijskih blockchain konferencija tijekom lipnja 2019.. 

Organizator i brzi uvid! 

Organizirano od Blocumen Studios i powered by Blokirana Indija, India Dapp Fest bila je petodnevna vizionarska konferencija mnogih entuzijasta blockchaina i kriptografije, stručnjaka, programera, kripto zagovornika, blockchain startupa i stručnjaka u Indiji. Događaj su pratili nacionalne emisije, održane u većim gradovima Indije radi podizanja svijesti o novonastalim trendovima i prikupljanja mišljenja i glasova blockchaina & kripto zagovornici zemlje. Cilj je bio kasnije pripremiti nacrt izvješća o blockchain-friendly regulativi i predstaviti ga zakonodavcima zemlje. Uz to, događaj je predstavio neke od briljantnih mozgova koji stoje iza inovativnih proizvoda izgrađenih na vrhu blockchain tehnologije – i predstavio se kao platforma za blockchain hackathon i savršen podij za predstavljanje njihove nadolazeće velike ideje u blockchain prostoru. 

Povrh svega, bilo je idealno mjesto za izvrsne umove biti Draper University Hero, glavni program akceleratora poduzetništva u Silicijskoj dolini! 

Osvrt na pet dana Indije Dapp Fest’19; 

Vjerovalo se da je ova konferencija bila jedna od najvećih konferencija u Indiji u 2019. godini – jer je događaj u početku sadržavao 3 dana za interaktivnu radionicu & hackathon u kojem su Matic Network (poznati blockchain projekt prikupljao sredstva od Binance IEO-a i privukao pažnju Coinbase Ventures), Algorand, blockchain i tehnološka tvrtka bez dozvole, Chain Security (sigurnosna tvrtka u blockchainu) bili ključni igrači za interakciju sa sudionicima, usmjeravanje, mentorstvo i ocjenjivanje odabira za nastavak sesije predstavljanja projekata. Kasnije su zadnja dva dana festivala bila fokusirana na blockchain konferenciju s nevjerojatnim razgovorima, zanimljivim panelima, pitching sesijama i konačno pokretanjem dugo očekivanog indijskog izvještaja regulatornih preporuka za blockchain.. 

IDF

Uz posvećena tri dana radionica i hackathon od 11. do 13. lipnja, organizirani u IndiQube Alpha Building Co-working prostoru u Bangaloreu, mentori & suci su finalizirali 8 sudionika kojima je pružena prilika da se predstave na završnoj sjednici pred investitorima i sucima. Kasnije se fokusirana konferencija održavala dva dana od 14. lipnja do 15. lipnja u LaliT Ashok Bangaloreu, uz uvođenje organizatora i duha koji stoje iza cijele ideje – Blocumen Studios i Blockchained India, dinamičnog poduzetnika i sveučilišnog heroja Draper, Akshay Aggarwal. 

14. lipnja, 1. dan konferencije India Dapp Fest’19

Pozornica je otvorena zapanjujućim govorom Nitina Gaura, direktora tvrtke Digital Assets WW, IBM, o ‘Globalnom krajoliku digitalne imovine’, koji je govorio kako IBM ide prema istraživanju više u blockchain ekosustavu i kako bi druge tvrtke trebale stvoriti svoju mjeru u Globalni krajolik s blockchain tehnologijom.  

Kasnije je organizirana izvrsna tribina s moderatorom Davidom Caseyem, izvršnim direktorom tvrtke NuMundo, na zapanjujuću temu ‘Decentralizirani ekosustavi širom svijeta’, a govornici su bili Anderson Tan – izvršni direktor i osnivač Alpha Omega Capital, Anna Melton – osnivač – Decentralizirani pothvati, gospodin Akšaj Aggarwal osnivač Blockchained Indije. 

IDF

Još je jedna ploča tada oduševila našu publiku oduševljenu blockchainom koja se usredotočila na fantastičnu temu – „Pristup & Kontrola na blockchainu: javni, privatni i konzorcijski modeli “moderirao Sam Noble CTO – EOS Dublin, Ravi Chandrasekaran – partner za praksu – Blockchain u Wipro Technologies, Gokul Alex – pomoćni direktor, PwC. Ključno iznošenje s ove ploče bilo je kako funkcioniraju privatni, javni i konzorcijski blok lanci te slučajevi upotrebe ovih modela. 

A onda se pozornica ispunila popularnošću Matic Network i kako su indijski poduzetnici uspješno prikupljali sredstva od najveće kripto burze, Binanceova IEO, također financiranog od Coinbase Ventures, investicijske tvrtke Coinbase kripto burze. Gospodin Sandeep Nailwal, suosnivač & Direktor mreže Matic Network obratio se publici svojim uspješnim putovanjem u pokretanje mreže Matic s drugim briljantnim umovima iz Indije. Govorio je o “Izgradnji do skale: rješenja za bočni lanac” koja je bila jedna od nadahnjujućih publika za razgovor ikad iskusnih. 

IDF

Uoči lijepog ručka, publika je uživala u još dva nevjerojatna razgovora – prvi razgovor gospodina Subbua Joisa osnivača, Aurigraph.io na temu „Kvantna kriptografija“ & Protokoli za budućnost ’, a drugi Kumar Anirudha, član upravnog odbora IOTA-e za univerzalna plaćanja na blokchainu. 

U svom panelu o kvantnoj kriptografiji, gospodin Subbu Jois kaže da se „svijet odmiče od centralizirane baze podataka i aplikacija i rukovanja podacima“ što nagovještava zašto bi decentralizirani ekosustav trebao biti bitan za našu budućnost. 

U međuvremenu, naši medijski partneri i outreach partneri jedva sam čekao ni sekunde da razgovaramo s našim govornicima i intervjuiramo ih kako bi se pojavili na njihovoj web stranici. Naimish iz CoinCrunchIndia intervjuirao je Sama Noblea, tehničkog direktora EOS Blockchaina, dok je Nidhi Kolhapur iz Coinpedije brzo zabilježio uvide Nitin Gaura, IBM Blockchaina. Također, Shrikanth iz Blockmanity.com i Shiv iz Crypto Conversation sjeli su kako bi razgovarali o sadašnjem i budućem planu Algoranda sa svojim veleposlanikom marke, Gokul Alexom. 

Iako je Lunchtime organiziran za uživanje u ukusnoj hrani, naša publika nije čekala niti minute da izgradi mreže i predstavila se govornicima i uglednicima blockchain prostora na IDF-u.

IDF

Publika, govornici i tim IDF-a ponovno su se vratili kako bi slušali stručnjake o još jednoj najzanimljivijoj temi ‘Unicorns of Blockchain: Prerano u danu?’, Koja je privukla pažnju blokchain poduzetnika i osnivača startup tvrtki. Panel je moderirao Amrit iz Headstart-a s govornicima Brij Bhasin iz Money Single, Manish Singhal i Anderson Tan iz Alpha Omega Capital. Panel je istaknuo što je potrebno da bi blockchain tvrtka bila jednorog i što je blockchain projekt pokrenuo iz svijeta! Obraćajući se pitanjima, poduzetnički kapitalist i filipinski poduzetnik Anderson Tan iz Alpha Omega Capital primjećuje da; 

  •   Vrijeme mora biti točno
  •   Ekipa rock zvijezde
  •   Grand Vision 
  •   Djelotvorni poslovni model 
  •   Uvjeti financiranja

IDF

Mnogi drugi zanimljivi razgovori i paneli događaja bili su ‘Rising Stars of Crypto & Put ispred, na kojem je bilo nekoliko najvećih imena kriptografije & blockchain industrija – uključujući – izvršnog direktora i osnivača Yeshu Agarwala, Tradena, suosnivača Sumita Gupte & Izvršni direktor, CoinDCX, Abhinav Ramesh, izvršni direktor i suosnivač, Murmur DApp, Edul Patel suosnivač na Mudrex.com (YCombinator W2019), Panel o ‘Budućnosti rada’, suosnivač Rishi Das & Predsjednik, IndiQube, David Casey, izvršna direktorica tvrtke NuMundo, Jessica Zartler Blockchain antropolog.

Tada je prvi dan završio “Draper University Pitch Competition”, ocjenjivali su izvršni direktor Akshay Aggarwal Blocumen Studios, veleposlanik bivših diplomaca, sveučilište Draper, Anderson Tan, izvršni direktor i osnivač, Alpha Omega Capital, poduzetnik i stručnjak za Saurabh Arora, i stručnjak za Blockchain, te Nitin Gaur direktor, Digital Imovina WW, IBM. 

IDF

15. lipnja, 2. dan konferencije India Dapp Fest’19 

Energija je i dalje bila na vrhuncu .. !!! Uz ogroman uspjeh konferencije prvog dana, svi smo bili super uzbuđeni i dvostruko naplaćeni obilježiti ovaj događaj poput najveće azijske blockchain konferencije. 

IDF

Tako je dan 2. konferencije India Dapp Fest započeo čuvanjem pametnih ugovora g. Jitendre Chittode iz Chain Security-a koji je također komunicirao s publikom i riješio njihove upite koji se vrte oko sigurnosti, pametnih ugovora i blockchaina. 

Potom je nastavljeno uzbudljivim panelom na temu „Zaključavanje podataka na blokchainu“, sa zvučnicima Nilesh Trivedi iz Clear Tax-a, Amol Kulkarni iz Intel-a, Jitendra Chittoda iz Chain security-a – Moderirao Anirudha iz Acyclic Labs. 

Nakon nevjerojatne sesije panela, publika je s nestrpljenjem čekala slušati dr. Ajaija Garga koji vodi Odjel za internetsku korporaciju Cyber ​​Security International i Startup Innovation, MeitY iz vlade Indije. Govorio je o svojim pogledima na blockchain tehnologiju, problemima oko ove nove tehnologije i kako ih riješiti.

 U svom govoru dodaje; 

Najveći problem koji će blockchain riješiti jest da vas postavi vlasnikom podataka i pomogne ih unovčavati. Nastavio je dodavati; “Potreba za nama (za blockchainom) veća je od potrebe za Zapadom”. “Današnji mladić nije spreman za kvalitetu života B-razreda”.

Nakon hipnotizirajućeg razgovora Ajaija Garga, Gnana Lakshmi, glavna tehnološka direktorica Trustlina i voditeljica u tvrtki Women Who Code, ispunila je duh uspjeha žena i govorila o Transcendiranju binarnog pozivajući se na Women Who Code. Nakon njenog brzog razgovora organizirana je najzanimljivija ploča koja je možda bit današnjeg prostora blockchaina. 

Također je organiziran panel na temu „Žene u blockchainu“ kako bi se razgovaralo o raznolikosti, nadahnulo više žena da uđu u blockchain prostor i koje mogućnosti karijere mogu odabrati. Panel je moderirao voditelj brandinga tvrtke India Dapp Fest & neovisni kripto novinar Tabassum sa zvučnicima Gnana Lakshmi direktorica tehnologije, TrustIn, Anna Melton upravni partner & Osnivačica decentraliziranih pothvata i Jessica Zartler, antropologinja Blockchaina. 

Kasnije su indijski pioniri blockchaina preuzeli vodstvo na novom panelu pod nazivom ‘The Blockchain Landscape in India’, sa govornicima Aanchal Thakur – partner u DayOrg Consulting Group, Anirudh Rastogi – osnivač zakona Ikigai, Sunil Aggarwal iz TalentSprint, Akshay Aggarwal, moderirao Vishal Krišna iz tvoje priče.

Idf

Nakon najinteraktivnije panel diskusije, osvježavajući govor Sunila Aggarwala raspravljao je o “Duhovnoj politici blokchain aspiranata” i dodao fascinantne uvide; 

„Imati u strahu najbolji način za učinkovitu vladavinu. Prava suština blockchaina dolazi iz neustrašivosti. Zapamtite, blockchain nije samo tehnologija već i filozofija. “

Dalje je govorio o novcu i bodovima na temelju duga; 

“Moj djed zarađivao je 50 rupija mjesečno sa 7 djece i bio je srednja klasa. Moj otac je zaradio 500, imao četvero djece i bio je iz srednje klase. Ja sam zarađivao 50000 mjesečno, supruga je zarađivala i imamo jedno dijete. Ipak smo srednja klasa. “

Pokretanje Blockchain-friendly regulatornog nacrta izvješća 

Također, ovo je bio dan kada je Blockchained Team (organizator India Dapp Festa) lansirao regulatorni nacrt izvješća o politici, a tim je podijelio opisne slajdove koji predstavljaju nacionalna zapažanja o blockchainu i onome što je zapravo indijski blockchain & potrebe kripto zajednice iz Indije u kripto industriji. Izvještaj je prikupljen nakon što je više od 400 ljudi sudjelovalo i dalo svoje mišljenje o kripto propisima s 33% poduzetnika, 32% stručnjaka za informacijsku tehnologiju, 21,70% entuzijasta blokchaina, 8,60% studenata / pripravnika, 6,50% istraživača, 3,70% investitora, 0,70% odvjetnika, i 0,30% novinara. 

Izvještaj je uglavnom prikupljen iz Bangalorea, Hyderabada, Mumbaija i Delhija, gdje je blockchain & kripto zajednica iz Mumbaija & Hyderabad je bio viši da pruži odgovor, a zatim su slijedili Bangalore i Delhi. Uz kolektivno promatranje izvještaja iz četiri najveća indijska grada, gospodin Anirudh Rastogi, koji je partner u Ikigai Lawu, potom je stupio na pozornicu i razgovarao o preporukama vlade za regulaciju kriptovaluta. U svom govoru, dodaje; 

“Vlada mora promijeniti pristup prema regulaciji kriptovaluta” napominjući da su regulatori “Precjenjivanje rizika i podcjenjivanje potencijala”. 

Nastavlja dodavati regulatorno ažuriranje Sandbox-a koje je nedavno uklonilo kripto proizvode, uključujući kripto imovinu, ICO-ove, lančane marketinške usluge i sve takve proizvode, a istovremeno je imalo na umu nove tehnologije, uključujući blockchain. Što se tiče sličnog natjecanja, dodaje;

Samoregulacija i koregulacija mogu učiniti bolji posao u regulaciji tehnologija koje se brzo razvijaju. Pješčana prilika je izgubljena prilika. 

Uz nacrt izvještaja, drugi dan događaja završio je uručenjem nagrada za završetak studija Draper University. 

Ostali naglasci događaja bili su ‘Svjesna decentralizacija, govor Jessice Zatler, iznimna panel diskusija na temu„ Kripto surfanje: Kako jahati valovima “Neeraj Khandelwal suosnivač & CTO, CoinDCX, izvršni direktor i suosnivač Abhinav Ramesh, Murmur Dapp, izvršni direktor Sainath Gupta i osnivač, Prime, još jedan izvrstan panel o “Dnevnicima poduzeća, lekcijama za ponavljanje” od četiri uglednika – Prem Kumar iz PwC-a, Amol Kulkarni iz Intela , Ram Gullamuddi iz protokola Zagg – moderirao Vipul iz NassComma. 

Zamotati!

A onda smo najveću indijsku blockchain konferenciju završili sesijom umrežavanja i zahvalnice. 

Od srca zahvaljujemo svima koji su ovaj događaj postigli velikim uspjehom, a uskoro ćemo ga opet sustići i nadamo se da će i indijska vlada uzeti u obzir kolektivni glas blockchaina & kripto profesionalci prije formuliranja pravila / regulatornih politika oko kripto & blockchain tehnologija za građane Indije. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map