Razmjena koja vam omogućava da trgujete kriptovalutom po nultim naknadama: Phemex

Jedna od najbržih razmjena koja ima mogućnost obrade 300 000 transakcija u sekundi, s vremenom odziva naloga manjom od 1 milisekunde.

Phemex je relativno mlada razmjena kriptovaluta koja pokušava poremetiti tržište razmjene trgovanjem bez ikakvih naknada na temelju članstva. Osnovana je 2019. godine i registrirana kao tvrtka u Singapuru koja djeluje pod jurisdikcijom Britanskih Djevičanskih otoka. Razmjenu vodi 8 bivših zaposlenika tvrtke Morgan Stanley, a Jack Tao im je izvršni direktor.

Od tada je Phemex doživio ogroman rast. Prema Alexa, Phemex je izrastao i postao jedna od 40 000 najposjećenijih web stranica u svijetu. CoinMarketCap svrstava je na šesto mjesto po veličini za trajne BTC / USD ugovore. U spot trgovini, Phemex trenutno bilježi dnevni obujam od nešto manje od 300 milijuna USD na šest tržišta.

Prednosti trgovanja kriptovalutom na Phemexu

  • Šesta najveća burza za BTC-Futures
  • Spot trgovanje bez ikakvih naknada za premium korisnike
  • Negativna naknada proizvođača na futures ugovorima
  • Bonusi za dobrodošlicu i preporuke

Protiv trgovanja kriptovalutom na Phemexu

  • Nije regulirano i ograničeno za neke jurisdikcije
  • Ograničenja povlačenja za ne-premium korisnike
  • Spot trgovanje zahtijeva premium članstvo

Razine članstva

Umjesto da naplaćuje naknade za trgovanje, Phemex nastoji ostvariti prihod prodajom članskih paketa. U tu svrhu nude tri različite razine članstva. Besplatno standardno članstvo omogućuje pristup futures platformi za trgovanje. Isplate se obrađuju samo tri puta dnevno, s dnevnim ograničenjem povlačenja od 2 BTC.

Cijena premium članskih paketa kreće se od 9,99 USD za članstvo od 30 dana do godišnjeg članstva za 69,99 USD. Premium članstvo omogućuje pristup spot tržištima s nula posto naknada za trgovanje i uklanja ograničenje povlačenja. Isplata premija obrađuje se po satu.

Uz to, premium članovi svojim prijateljima mogu pokloniti probno članstvo u trajanju od 30 dana. Probno članstvo nudi iste značajke kao i premium članstvo, samo bez uvjetnih narudžbi na promptnim tržištima i uz određena ograničenja povlačenja. 

Novčanici i spot tržišta

Phemex korisnici imaju pristup sedam skrbničkih novčanika (BTC, ETH, XRP, LINK i USDT). Oni obuhvaćaju 4 parova za spot trgovanje, koji su svi podmireni u USDT. Iz sigurnosnih razloga, Phemex je implementirao hijerarhijski deterministički sustav hladnog novčanika, dodijelivši adrese depozita svim korisnicima i pohranjujući sredstva u višeznakovni hladni novčanik. 

Tržišta derivata

Uz spot razmjenu, Phemex navodi trajne ugovore za šest kriptovaluta (BTC, ETH, XRP, LINK, XTZ i LTC) i još jedan trajni ugovor za zlato. Altcoin i zlatni ugovori kotiraju se i podmiruju u USD, dok se Bitcoin ugovor namiruje u BTC-u. BTC i zlatni terminski poslovi mogu se trgovati s polugom do 100x, dok svi ostali ugovori imaju maksimalnu polugu od 20x.

Sva spot i derivatna tržišta mogu se trgovati na simuliranoj test mreži, koja korisnicima daje mogućnost testiranja njihovih strategija trgovanja prije nego što ih primijene stvarnim novcem.

Bonus dobrodošlice i program preporuke

Phemex nudi tri nivoa bonusa dobrodošlice. Prva razina u vrijednosti od 2 USD odmah se dodjeljuje nakon aktivacije računa. Korisnici koji prate Phemex na Twitteru i retweetaju svoj prikvačeni Tweet dobivaju dodatnih 10 USD. Konačno, financiranje njihovog Phemex računa s 0,2 BTC ili 1500 mrežnih korisnika dodatnim bonusom dobrodošlice od 60 dolara.  

Utjecatelji mogu zaraditi proviziju od 50% od svih korisnika koji se prijave pomoću svog preporučnog koda putem ekskluzivnog Phemex All-Star programa. Uz to, dobivaju proviziju od 10% za preporuku ostalih sudionika All-Star-a. Korisnici koji ne sudjeluju u All-Star programu mogu zaraditi druge bonuse za preporuke, poput besplatnog premium članstva.

Sigurnost

Svi softverski sustavi Phemex hostirani su na AWS Cloudu, koristeći zaštitne zidove i dopuštene popise za odvajanje različitih sustava trgovanja, kako bi se minimalizirao rizik i ublažila šteta od potencijalnih narušavanja sigurnosti. 

Korisnički računi zaštićeni su dvofaktorskom autentifikacijom za sve kritične operacije. Uz to, Phemex koristi dvostruko knjigovodstvo na razini banke kako bi spriječio neovlašteno miješanje zapisa i otkrivanje kršenja. 

Korisnička sredstva pohranjuju se u hladne novčanike, umanjujući potencijalnu štetu od hakiranja. Sva povlačenja provjeravaju se radi zlonamjernih aktivnosti prije nego što se odobre. Phemex mehanizmi za trgovanje omogućuju brzo i bez pogrešaka poravnanje poslova. Phemex ima višejezičnu korisničku podršku 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Struktura naknade

Naknade za povlačenje iz novčanika su razumne i uglavnom su u istom rasponu kao i druge razmjene. Na primjer, Phemex naplaćuje 0,0005 BTC za povlačenje Bitcoina ili 1 USDT za povlačenje Tether-a. Isplata s USD ili BTC računa za trgovanje je besplatna. 

Naknada Taker na futures platformi iznosi 0,075% za sva tržišta. Phemex potiče korisnike koji osiguravaju likvidnost u svojim knjigama narudžbi s negativnom naknadom proizvođača od -0,025%. 

Za spot tržišta, sve transakcije koje se provode putem web stranice ili mobilne aplikacije Phemex besplatne su. Za automatizirane trgovce postoji mogućnost trgovanja temeljem API-a, uz naknadu od 0,1%. 

Za usporedbu, Binance naplaćuje osnovnu naknadu od 0,1% za spot trgovine. To znači da trgovci s godišnjim volumenom većim od 70.000 USD mogu pronaći jeftiniju alternativu u Phemexu. Također, market mejkeri i trgovci koji preferiraju limitirane naloge od tržišnih naloga mogu profitirati od negativne naknade Makera.

Je li Phemex sigurna razmjena za upotrebu?

Budući da je Phemex jedna od najmlađih burzi kripto valuta visokog profila, još uvijek nisu podnijeli test vremena. Ipak, Phemexom upravlja tim profesionalaca tehnologije visoke frekvencije za trgovanje s višegodišnjim iskustvom kao rukovoditelji Morgan Stanley. 

Njihov rukopis i iskustvo u razvoju i cyber sigurnosti jasno su prepoznatljivi u njihovim sigurnosnim konceptima. Korisnička sredstva obično se pohranjuju u višeznakovne hladne novčanike s 2FA i dodatnim sigurnosnim provjerama nakon povlačenja. 

Negativna točka je nedostatak jasne regulative. Kao takve, usluge koje pruža Phemex ograničene su u nekim jurisdikcijama, uključujući Sjedinjene Države. Korisnicima se savjetuje da pogledaju Uvjete korištenja kako bi provjerili ispunjavaju li uvjete za trgovanje na burzi i je li razmjena regulirana u njihovoj matičnoj zemlji.

Presuda o pregledu Phemex-a

Phemex je relativno nova razmjena kriptovaluta, koja je međutim pokazala ogroman rast u posljednjih godinu dana. Razmjena obećava visoku likvidnost i utjecaj do 100x na bitcoin i gold futures. 

Struktura naknada i premium članstvo čine Phemex zanimljivom alternativom, posebno za velike količinske spot trgovce i trgovce s ograničenim narudžbama. 

Ključni naglasci

  • Phemex je najbrže rastuća futures i spot razmjena kriptovaluta u 2020. godini.
  • Umjesto da se oslanja na naknade za trgovanje, Phemex nudi spot trgovanje bez naknade za premium članove.
  • Trajni ugovori mogu se trgovati do 100x i altcoins s do 20x poluge. 

Izjava o odricanju odgovornosti Prikazani sadržaj može uključivati ​​osobno mišljenje autora i ovisi o tržišnim uvjetima. Istražite svoje tržište prije ulaganja u kriptovalute. Autor ili publikacija ne snosi nikakvu odgovornost za vaš osobni financijski gubitak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map