Hashrate tokeni: Što je Bitcoin Hashrate standardni žeton Aka BTCST žeton?

Nedavno je Bitcoin Standard Hashrate Token aka BTCST žeton, pokrenut na Binance Smart Chain (BSC) 13. prosinca 2020. stvorio puno brujanja među kriptokopima. Tijekom proteklog tjedna “hashrate tokeni”, koji kolateraliziraju hashpower dokaza o radu (PoW), zaživjeli su kao dva najveća rudarska bazena –Binance i Poolin – vodi. U ovom smo članku usredotočeni na token snage hashpower Binance Pool-a,  

Veličanstveni skok cijene Bitcoina na 41 000 američkih dolara doveo je do pomame u rudarstvu jer je hashrate blockchaina dosegao najviša dostignuća 18. siječnja 2021. Potražnja za rudarstvom vidjela je kako nove novosti niču u kripto prostoru dok rudari pokušavaju povećati svoju dobit i zadržati gore s bijesnim bikovim tržištem. 

Što je BTCST žeton?

Bitcoin Standard Hashrate Token, skraćeno BTCST, kolateralizirani je žeton Bitcoin-ovog hashrate-a, svaki token predstavlja 0,1 TH / s stvarne snage rudarenja Bitcoina do učinkovitosti od 60 W / TH. Rudari doprinose rudarskoj snazi ​​na platformi u zamjenu za novokovane BTCST tokene. 

Token BTCST želi donijeti likvidnost na rudarsko tržište Bitcoina, što omogućava svima da budu izloženi rudarskim nagradama i heš-moći bilo koje veličine po niskoj cijeni. Aplikacija donosi likvidnost i učinkovitost na rudarska tržišta električne energije na sličan način na koji dionica GBTC-a Grayscale donosi likvidnost institucionalnim investitorima koji žele ulagati u Bitcoin. 

Btcst žetonGrafikon koji prikazuje ukupni hashrate bitcoina (Slika: Blockchain.com)

Uz to, “oni bez rudarske snage kojima je BTCST dao znak da se zaštite od rizika kolebanja cijena koštanja rudarskih mašina”, post iz Binancea čita. 

Vlasnici BTCST tokena također mogu odlučiti uložiti svoje kovanice kako bi primali dnevne raspodjele nagrada za rudarstvo Bitcoina proporcionalno uloženom iznosu. 

Razumijevanje dodjele BTCST tokena & Cijena

Pokreni & Dodjela tokena 

BTCST Token pokrenut je u prosincu 2020. s početnom ponudom tokena od 1.000.000 BTCST tokena. Prema objavi na Binanceovom blogu, 4% početne cirkulirajuće opskrbe dodijelit će se Binance Launchpoolu, a ostatak početnom rudaru tokeniziranja. 

NAPOMENA: BTCST token može se izdati samo kada rudari koji ispunjavaju uvjete odluče standardizirati i tokenizirati bitcoin hashrate. Stoga projekt nije i neće biti domaćin javnih ili privatnih prodajnih događaja.

Ukupni limit ponude BTCST određuje se ukupnim BTCST tokenima stavljenim u aplikaciju. Kako se imovina pod upravljanjem povećava, početna ponuda od 1.000.000 povećat će se u skladu s tim, ali svaki novokovani žeton podlijegati će 25-tjednom rasporedu linearnih stjecanja prava.

Povijest cijena BTCST tokena

BTCST tokenom prvi se put trgovalo na sekundarnom tržištu na Binance burzi – trgovanje protiv USDT – po lansirnoj cijeni od 74,86 USD. Novčić je od pisanja pao na 65,03 USD, što predstavlja pad od 13% u odnosu na cijenu lansiranja. Najviša zabilježena BTCST cijena iznosi 103,33 USD, kako je izvijestio Coingecko. 


Od 20. siječnja na platformi je uloženo ukupno 64.011 BTCST tokena, što je hashrate ekvivalent od 6.401 TH / s. 

Bitka za kripto rudarstvo između Binancea i Poolina 

Binance, međutim, nije jedini rudarski bazen koji pokreće vlastiti hashrate token. Poolin, drugi po veličini Bitcoin rudarski bazen, također je najavio pokretanje vlastitog hashcoina, pBTC35A, ERC20 tokena koji usidrava 1TH / s snage Poolin heširanja na 35 džula po TH. 

Pooling je objavio ukupno 50 000 tokena pBTC35A, što predstavlja 50 000 TH / s računalne snage najnovijih ASIC rudara u objektima Poolina. 

Dvije kovanice imaju za cilj borbu protiv ovog novog trenda – povećavajući likvidnost i učinkovitost koje donose u rudarstvo Bitcoina. Zasad se čini da Poolinov hashcoin ima prednost u odnosu na Binanceov BTCST Token jer podržava decentralizirano financiranje (DeFi) kroz svoj nedavno pokrenut Marsov protokol. 

Predviđanje cijene BTCST – dokle BTCST može porasti cijena tokena?

Kao što je uobičajeno na tržištu kriptovaluta, cijena pokretanja tokena često se razlikuje od učinkovite tržišne cijene tokena. Takav je slučaj s BTCST cijenom, koja je jako precijenjena u trenutnim cijenama od 65 USD, prema nekim analitičarima Bitcoina. 

Pogled stručnjaka na BTCST cijenu

U tvitu objavljenom 13. siječnja, nedugo nakon BTCST-ovog uvrštavanja na Binance, Wu Blockchain, kineski analitičar rudarstva bitcoina, tvrdi da je BTCST-ov žeton skupo plaćen po cijeni od 73 dolara (tadašnja cijena). Trenutno se trguje po cijeni od 65 dolara i svaki BTCST žeton usidrava 0,1 TH / s, protuvrijednost od 650 USD / TH / s dobiva se od 60 W / TH. 

Dana 13. lansiran je Binance Hashcoin BTCST, dostigavši ​​73 USD u 19:00 po pekinškom vremenu. Svaki BTCST usidren je na 0,1 T od 60 W / TH, što je ekvivalentno zapanjujućih 730 USD / T. Novčanica hashrate koju je pokrenuo Poolin iznosi oko 100 USD / T, 35 W / TH, što znači da su troškovi električne energije niži. pic.twitter.com/7x3Vlf9JcA

– Wu Blockchain (@WuBlockchain) 13. siječnja 2021

Najskuplji uređaj za rudarenje Bitcoina, Antminer S19 PRO iz Bitmaina, trenutno naplaćuje 80 USD / TH / s, pokazujući ogromne razlike u BTCST rudarstvu. To bi moglo dovesti do pada cijene BTCST-a na “normalnu” razinu tijekom cijele godine, jer rudari i korisnici pronalaze optimalnu cijenu za token, rekao je Wu. 

“Očekuje se da će se BTCST u budućnosti vratiti na relativno normalnu cijenu. Trenutna cijena ozbiljno je napuhana. “

Međutim, jedan korisnik tvrdi da trošak rudarske opreme utječe samo na mali dio općih troškova rudarstva, pa stoga i na napuhanu BTCST cijenu. Prema korisniku, BTCST tokeni djeluju više poput obveznica dajući vlasnicima priliku da od njih zarade buduće novčane tokove. 

Troškovi opreme mali su dio i zaista vrlo malo veze s tim. I pBTC35A i BTCST funkcioniraju više kao obveznice, oni koji daju nadmetanje gledaju na buduće novčane tokove. BTCST je na oko 1/10 brzine raspršivanja pBTC35A-. Samo FYI.

– Sir Dotler Ethington (@DotGoDdotEth) 13. siječnja 2021

Unakrsna podjela između rudara i vlasnika BTCST-a

Cijena je definitivno presudna točka na koju treba usmjeriti pozornost prilikom analize ovih hashrate tokena, tim više što utječe na ukupnu distribuciju tokena. 

Inherentni izazov tokenima / ugovorima hashpower-a je navođenje rudara na prodaju na bikovskom tržištu i navođenje špekulanata na medvjeđe tržište..

– Leo ⛏ (@Leorzhang) 13. siječnja 2021

Povećanje cijene BTCST tijekom biko tržnica moglo bi vidjeti rudare kako odbijaju prodati svoje tokene, dodatno smanjujući opskrbu, dok bi u vrijeme medvjedastog tržišta vlasnici imali prepreku da prodaju. 

Pročitajte također: Bull Run pojačava ludost hashrate tokena, Binance Hashcoin [BTCST] i poolin žetone koji se prodaju po napuhanim cijenama

Dovođenje klađenja na dokaz rada

Kao što se aludira, BTCST token kroz svoju platformu okuplja kvalitete ulaganja i mehanizam konsenzusa dokaza o radu. U nastavku ćemo razgovarati o tome kako možete zaraditi, kupiti i uložiti BTCST žeton. 

Kako kupiti BTCST?

BTCST token trenutno je dostupan samo na Binance razmjeni. Burza je naime pokrenula tri trgovačka para BTCST / BTC, BTCST / BUSD i BTCST / USDT dana 13. siječnja. 

Kako uložiti BTCST?

Tijekom Launchpool razdoblja, korisnici koji su uložili svoje Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC) ili Binance USD (BUSD) tokene u bazenu zaradili su BTCST tokene. Evo vodiča kako započeti s ulaganjem.

Kakva je budućnost BTCST cijene?

Trenutno je cijena BTCST još uvijek jako precijenjena i možda ćemo krenuti u “bljesak zaliha” prema Leo Zhangu, osnivaču tvrtke Anicca Research. Rudarski ciklusi obično dolaze u četiri arhetipske faze, na koje najviše utječe stopa promjene cijene BTC i stopa promjene hashratea. 

I naravno, u rudarstvu postoji više od bikova i medvjeda, ovisno o stopi promjene cijene u odnosu na stopu promjene hashratea, možemo identificirati četiri arhetipske faze: pic.twitter.com/tdIlHQE5ZL

– Leo ⛏ (@Leorzhang) 13. siječnja 2021

Uz cijenu najskupljeg rudara koji košta 80 USD / T, Colin Wu očekuje da će cijena hashpower tokena, posebno BTCST, u budućnosti pasti na “normalne” vrijednosti. 

“Očekuje se da će se BTCST u budućnosti vratiti na relativno normalnu cijenu”, rekao je Wu. “Trenutna cijena ozbiljno je napuhana.”

Zaključak

Vidjevši rast rudarstva i cijene kriptovaluta, dva tokena snage bit će praćena mnoštvom drugih projekata u budućnosti. Međutim, postoji vjerojatnost da će cijene biti napuhane dok tržište žuri za dobivanjem dijela žetonskih tokena snage.

Najčešća pitanja 

  1. Što je Bitcoin Standard Hashrate Token (BTCST)?

BTCST token izgrađen je na Binance Smart Chain-u kolateraliziranom s 0,1 TH / s stvarne snage Bitcoin rudarske snage.

  1. Koliko BTCST je u optjecaju?

Lansirana je početna ponuda tokena od 1.000.000 BTCST tokena. Ukupna cirkulirajuća ponuda uključivat će nagrade za rudarstvo na vrhu početne ponude tokena. 

  1. Je li revidiran BTCST pametni ugovor?

Da. BTCST je prošao nadzor nad CertiK, jedna od vodećih svjetskih blockchain zaštitarskih tvrtki, postigavši ​​98 od 100 u sigurnosnoj reviziji.

Izjava o odricanju odgovornosti Prikazani sadržaj može uključivati ​​osobno mišljenje autora i ovisi o tržišnim uvjetima. Istražite svoje tržište prije ulaganja u kriptovalute. Autor ili publikacija ne snosi nikakvu odgovornost za vaš osobni financijski gubitak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map