Uzajamni pregled Nexusa – decentralizirani proizvod osiguranja zasnovan na kriptovaluti

Pregled

Ticker NXM
Cijena 37,1 USD
Tržišna kapitalizacija / Tržišni rang 246.077.431 USD / # 54
Sve vrijeme visoko 75,73 USD
konstantno nisko 6,96 USD
Kružna opskrba 7.520.846 / 7.520.846
Vrsta žetona ERC-20
Ukupna vrijednost zaključana 69.589.587 dolara
Web stranica https://nexusmutual.io

Nexus međusobno je proizvod osiguranja zasnovan na kriptovaluti koji svojim korisnicima nudi zaštitu od ranjivosti pametnih ugovora. Investitorima tvrtke Defi pruža zaštitu za određene aktivnosti unutar kripto ekosustava. Možete ga nazvati osiguranjem, ali tim ga ne smije tako nazivati ​​zbog pravnih implikacija.

U međuvremenu se razlikuje od našeg temeljnog znanja o tradicionalnim financijama. Iako tradicionalna osiguravajuća društva pružaju osnovnu uslugu, ona poput banaka potiču dobit. Ponekad svoju zaradu mogu prioritetno postaviti iznad potreba klijenata. 

U svom svakodnevnom životu trebamo osiguranje. Međutim, možemo ga poboljšati kako bi bolje služio klijentima, a ne velikim korporacijama. Nexus Mutual ima dug put prije nego što može poremetiti status quo, ali trenutno nam pomaže da ponovno zamislimo trenutnu pojavu. 

Iz tog smo razloga odlučili pregledati projekt zasnovan na Nexus Mutual blockchain kako bismo istražili njegov potencijal i buduće mogućnosti.

Svaki od ovih modela osiguranja ima prednosti i nedostatke, Nexus Mutual uključuje najbolje značajke oba. Projekt Nexus Mutual još je uvijek mlad, stoga je ograničena priroda njegovih primjena. Međutim, aplikacije su vrijedne naše pažnje. Morate shvatiti da vas Nexus ne štiti od potresa, prometnih nesreća ili oštećenja. Umjesto toga, fokusiran je isključivo na slučaj korištenja samo za kripto; Kvar pametnog ugovora. 

Veterani i novaci u kripto-svemiru razumiju da je ekosustav prepun ranjivosti. Čitali ste o hakiranju razmjena, neispravnosti novčanika ili pogreškama. U međuvremenu, zajednička briga danas, posebno u decentraliziranim financijama (Defi), je ranjivost pametnih ugovora. 

Vidjeli smo da neki pametni ugovori koje su revidirale značajne treće strane postaju žrtvama nekih složenih napada. U većini slučajeva i korisnici i osnivači platforme trpe gubitak sredstava. Nexus Mutual radi na ublažavanju ove posebne ranjivosti. NjegovPoklopac pametnog ugovora”Pruža korisnicima dodatnu razinu sigurnosti za takve događaje kao što je DAO hack iz 2016. Postoje čvrste definicije vrste događaja koji bi opravdali isplatu. 

Međusobne statistike Nexusa

a iznos aktivnog pokrića po ugovoru je sljedeći:

nexus međusobni - aktivanIzvor: nexustracker.io

Korisnici neće dobiti isplatu za phishing napade ili bilo kakve probleme stvorene zbog zagušenja mreže. Također nisu obuhvaćeni proročanstva, rudari i drugi subjekti izvan pametnog ugovora. Stoga je uvijek važno pregledati uvjete vrste pokrivenosti koju želite kupiti.  

Kako djeluje Nexus uzajamno osiguranje?

Jednostavno rečeno, Nexus Mutual omogućava članovima svoje zajednice da kupe Cover protiv određenog rizika pametnog ugovora. Ovo je zamaman prijedlog, ali kako izvršava ovaj zadatak? Ti idi njihov web stranica i kliknite “kupi naslovnicu” na početnoj stranici. Vi ćete odrediti određeni protokol za koji želite Cover. Uključuje sve glavne protokole Defi iz Razmjena od 1 inča, yEan Finance, Opyn, i mnogi drugi. 

Kad završite s tom fazom, nastavite s odabirom željenog pokrića i duljine vremena. Nakon što dovršite ovaj korak, ako niste postojeći član, morat ćete se pridružiti Uzajamnom. Prije nego što postanete član Nexus Mutuala, morat ćete platiti 0,002ETH i dovršavanje standardnih KYC / AML procesa. 


Biti član također znači da ste Međusobni token Nexusa (NXM) držač. Svi su članovi odgovorni za arbitriranje prijedloga upravljanja, zahtjeva i svih procjena rizika. Članovi moraju procijeniti razinu rizika povezanu sa svakim pametnim ugovorom. U slučaju eksploatacije, članovi će glasati da bi odlučili je li zahtjev legitiman i stoga zahtijeva isplatu. 

Članovi Nexus Mutuala također mogu uložiti svoje tokene određenim pametnim ugovorima proporcionalno tome koliko sigurni članovi smatraju da je pametni ugovor. Što je više NXM tokena uloženo u određeni pametni ugovor, to je jeftinije za ostale članove da kupe pokriće. U teoriji to znači da su članovi zajednice Nexus riskirali stvarni novac govoreći da je određeni pametni uređaj mali rizik. 

ukupni složeni iznosUkupni složeni iznos

Na primjer, ako svoj NXM token uložite u visoko rizični pametni ugovor, riskirate gubitak dijela tog udjela ako se taj pametni ugovor hakira i na njemu se podnese zahtjev.

Prema Kayleigh Petrie, direktor angažmana zajednice Nexus Mutual;

Svaki ulagač koji može utvrditi koji je ugovor manje rizičan prije nego što drugi članovi zarade nagrade za svoj rani signal. 

Nakon pokretanja zahtjeva, od vlasnika NXM-a zatražit će se da glasaju o tome je li zahtjev (hakiranje pametnog ugovora) legitiman. Glasanjem u skladu sa širim konsenzusom dobitnik će više NXM žetona, dok će glasanje protiv konsenzusa zaključati birački žeton na određeno vrijeme. Svakom korisniku koji pokuša ispuniti zahtjeve koji ne spadaju u definiciju pokrivenosti mogu se uništiti tokeni. 

Slučajevi upotrebe & Članstvo u Nexus Mutual

Evo različitih načina na koje možete sudjelovati u platformi Nexus Mutual.

 1.   Kupnja pokrića pametnog ugovora

Prvi proizvod Nexus Mutuala je poklopac pametnog ugovora koji pokriva “nenamjernu upotrebu koda”. 

Svaki član koji kupi pokriće pametnog ugovora bira fiksni iznos poznat kao iznos pokrića. Iznos pokrića bit će isplaćen ako postupak procjene štete odobri zahtjev. Implikacija je da isplata ne bi nužno bila jednaka gubicima nastalim hakiranjem pametnih ugovora. Postoje koraci koje morate poduzeti kako biste kupili naslovnicu kao prvi korisnik Nexus platforme. 

 • Na nadzornoj ploči odabirete “Kupi poklopac”
 • Unesite adresu pametnog ugovora za koju želite kupiti naslovnicu
 • Unesite iznos u dai (USD) ili eteru koji želite kao fiksni iznos pokrića.
 • Unesite trajanje vremena za koje želite da pokriće traje

Nakon što sve to napravite, generira se ponuda i poklopac se može kupiti ako imate dovoljno kapaciteta po prihvatljivoj cijeni. Trenutačno ćete biti zamoljeni da postanete član Nexus Mutuala ako niste član. 

Prednosti kupnje pokrića pametnog ugovora

Kupnja pokrića glavne su aktivnosti koje provode članovi Nexus Mutuala. Ljudi se pridružuju zajednici kako bi osigurali pokriće za uobičajene rizike. Jednom kada je kupljeno pokriće, doprinos člana slijeva se u kapitalni fond i to poboljšava položaj međusobnog odnosa. Cijena naslovnice generira dugoročni višak koji se zajednički dijeli između članova.

 • Podnošenje zahtjeva

Nositelj pokrića može podnijeti zahtjev u razdoblju pokrića ili do 35 dana nakon razdoblja pokrića. Fiksni iznos pokrića pokazuje da je procjena šteta jednostavno “da” ili “ne” i ne uzima u obzir iznos štete koja je počinjena. Da bi predao zahtjev, Vlasnik pokrića mora uložiti 5% NXM tokena zaključanih u trenutku kupnje Cover-a.

Ako je 10% NXM tokena zaključano prilikom kupnje Cover-a, Nositelj Cover-a može dva puta predati zahtjev na procjenu. Ovaj “trošak” poticaj je za ublažavanje lažnih zahtjeva. Nakon što zahtjev bude uspješan, ulog se vraća korisniku. U međuvremenu, ako se zahtjev odbije, ulog će se izgubiti. 

Iako kratkoročno ostali članovi nemaju koristi ni od jednog uspješnog zahtjeva, dugoročno je to u interesu baze članstva za uzajamne isplate legitimnih zahtjeva. Bez takve pojave, povjerenje u sustav će biti narušeno. Stoga će novim kupcima ili dobavljačima kapitala biti teško sudjelovati u budućnosti.  

 • Procjena potraživanja

Nexus Mutual ne odobrava niti odbija štete poput tradicionalnih osiguravajućih društava. Na platformi Nexus odlučuje se kroz postupak glasovanja članova. Članovi djeluju kao procjenitelji potraživanja glasanjem o zahtjevima koje su podnijeli drugi članovi na platformi. Ovaj postupak glasovanja članova ima apsolutnu diskreciju hoće li platiti zahtjev ili ne, a njihovo je mišljenje konačno. Iako ne postoji mogućnost eskalacije potraživanja bilo kojem regulatoru, ona dolazi s prednošću fleksibilnosti. Članovi mogu odlučiti platiti potraživanja po svom izboru, a to uključuje pozitivnu primjenu njihove diskrecije. Međutim, to može uključivati ​​plaćanje zahtjeva koji se može odbiti prema strogim uvjetima i odredbama, ali postoji stvarni gubitak. 

Da bi ovo funkcioniralo, mora postojati poticaj za ljude da glasaju o zahtjevima, a također i snažno destimulativno sredstvo za ublažavanje prevara. Da bi se to postiglo, nagrada se dijeli onima koji procjenjuju potraživanja koji glasaju s konsenzusnim ishodom i kažnjavaju ljude koji glasaju protiv. 

Sada je vrijeme procjene!!!

 • Koncept projekta & Tehnologija potpore

Nexus Mutual ima za cilj revoluciju u industriji osiguranja prijelaznom moći korporacija natrag do ljudi. Svatko može postati članom i sudjelovati jer je Uzajamno u potpunosti u vlasništvu članova Nexus Zajedničke zajednice. Članovi doprinose eteru (ETH) u spremište u zamjenu za izvorni token Nexus (NXM). Nexus Mutual postavlja složene sustave pametnih ugovora na Ethereum Mainnet

 • Ukupni zaključani iznos, dominacija na tržištu i dinamika

Nexus Mutual postao je najnoviji projekt zasnovan na Ethereumu koji je nadmašio Lightning Network po ukupnom zaključanom volumenu. U vrijeme pisanja ovog posta, Nexus Mutual zaključao je imovinu vrijednu najmanje 9,6 milijuna dolara, dok je Lightning Network zaključao 9,5 milijuna dolara.

nexus uzajamna ukupna zaključana vrijednostIzvor: Defipulse.com

Projekt je dominirao u industriji i premašio je 74 milijuna američkih dolara aktivne pokrivenosti. Trenutno Nexus Mutual pokriva 206.763 ETH; što je otprilike 1% ukupnog tržišta Defi. 

 • Provjera pravnog stanja tvrtke

Nexus Mutual osnovano je kao društvo s ograničenom odgovornošću jamstvom u Velikoj Britaniji, a tijelo za financijsko ponašanje (Bank of England) odobrilo im je upotrebu zaštićene riječi “međusobno” u svoje ime. Kao član ove zajednice, svaki korisnik postaje suvlasnik zajedničkog, s pravima članstva predstavljenim NXM tokenima.

 • Osiguranje 

Nexus Mutual je u partnerstvu s Somish Blockchain laboratoriji kao partner za sigurnosnu reviziju. Ovo partnerstvo omogućuje potencijalnom distribuiranom Nexusu da njihove pametne ugovore revidira Somish Blockchain Labs. Dostupno je izvješće o reviziji ovdje

Pametni ugovor ovjeren je na Etherscanu. Odobrenje engleske banke i njegova provjera na Etherscanu dovoljan su dokaz da projekt nije prevara i da je siguran za članove. 

 • Bijeli papir

Nexus Mutual ima detaljnu tehničku tehničku dokumentaciju. Možete ga pročitati ovdje.

 • Profil tima

Nexuxov zajednički timZajednički tim Nexusa

Hugh KarpTvrtku je osnovao Hugh Karp, stručnjak za osiguranje i entuzijast u Blockchainu od 2011. godine.

Roxana Danila – Roxana Danila je tehnička direktorica i ima više od pet godina iskustva u vođenju i izradi softverskih proizvoda.

Članovi odbora uključuju Nikita Arora, Reinis Melbardis, Graeme Thurgood i Nick Munoz-McDonald, Kayleigh Petrie direktor je komunikacija i angažmana. Preko 22 godine iskustva u financijskim uslugama, Steve Barker; osnivač i izvršni direktor tvrtke SwapForex služi kao savjetnik na projektu. Evan Van Ness, osnivač WeekInEthereum.com, također je savjetnik. 

 • Popis razmjena

Izvorni token (NXM) kupuje se putem njihove mreže službena stranica. Nadalje, svoje zamotana verzija nalazi se na burzama poput Binance, Huobi, Uniswap, poloniex itd. 

 • Natjecanje 

Nije poznato natjecanje 

 • Prihvaćanje u zajednici 

Tim koji stoji iza Nexus Mutuala ima vrlo bogatu zajednicu i sljedbenike širom meda. Među njihove sljedbe na društvenim mrežama spadaju; 

Cvrkut -13,4 tis,

Telegram – 2105 članova,

Nesloga – 5.864 člana

i tako dalje. 

Za i protiv

Značajna prednost ovog projekta je zaštita ljudi od ranjivosti pametnih ugovora, a članovi imaju dobit.

Međutim, postoji nedostatak projekta. Stroge smjernice za članove za pristup zahtjevima mogu spriječiti nekoga sa stvarnim gubitkom da pristupi zahtjevu. 

** Prosječna ocjena: 8/10

Uzajamna ocjena Nexusa

Naše mišljenje o projektu

Uzajamno osiguranje Nexus potencijalno može revolucionirati prostor Defi osiguravajući se od rizika povezanih s pametnim ugovorima. Iako je malo prepreka punom protoku uzajamnog osiguranja Nexus, budućnost je nesumnjivo svijetla. 

 Često postavljana pitanja (FAQ)

 • Je li Nexus uzajamno revidiran?

Osnivači su proveli opsežna unutarnja testiranja i vanjske revizije kako bi osigurali da ne postoji mogućnost postojanja greške u pametnom ugovoru Nexusa. 

 • Je li Nexus decentraliziran? 

Prema timu, platforma nije decentralizirana radi najboljeg interesa korisnika, posebno kao startup. Međutim, imali su plan s vremenom se decentralizirati. 

 • Morate li unaprijed kupiti NXM da biste kupili pokrivač?

Ne, možete koristiti ETH, DIA za kupnju naslovnice. Sustav je dizajniran da automatski pretvori DIA ili ETH za NXM kako bi omogućio kupnju pokrića. 

 • Kako odrediti cijenu pokrića pametnog ugovora?

Cijena pokrića pametnim ugovorom ovisi o iznosu NXM-a koji procjenitelji rizika ulažu u odnosu na određeni ugovor.

 • Postoji li događaj generacije tokena? 

Ne postoji događaj generiranja tokena. 

 • Kako kupiti poklopac pametnog ugovora?

Kupnja poklopca jednostavna je poput povezivanja MetalMask novčanika na korisničkom sučelju Nexus Mutual https://nexusmutual.io.

Imamo tim robusnih stručnjaka koji ocjenjuju DeFi projekti na potpuno nepristran način.

Želite li da vaš ICO pregleda Coingape? Javite nam

Oprez: Coingape objavljuje recenzije projekata samo u informativne svrhe. To nije poziv za ulaganje. Prilikom donošenja investicijskih odluka provedite svoju individualnu procjenu i posavjetujte se sa savjetnikom.

Izjava o odricanju odgovornosti Prikazani sadržaj može uključivati ​​osobno mišljenje autora i ovisi o tržišnim uvjetima. Istražite svoje tržište prije ulaganja u kriptovalute. Autor ili publikacija ne snosi nikakvu odgovornost za vaš osobni financijski gubitak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map