A francia szabályozó az ICO-rendeletet a 2018. évi prioritási listára helyezi

hirdetés Phemex

Ellentétben a nehézsúlyú társaival, mint Kína, Oroszország vagy akár az Egyesült Államok, a francia kormány úgy tűnik, az ICO szabályozása felé halad. A Francia kincstár elismerte a kockázat köze van ICO-k de azzal érvel, hogy ez a helyzet indokolja egy olyan szabályozási keret szükségességét, amely kiegyensúlyozhatja az innovációt és a mérgező beruházásokat.

A franciák az ICO-kat az éves jelentés részeként tárgyalják a parlamentben

Amikor Robert Ophèle, Az Autorité des Marchés Financier (AMF) elnöke utoljára ismertette az Országgyűlés Pénzügyi Bizottságának az AMF 2017-es éves jelentését, megragadta az alkalmat, hogy sokféle témával foglalkozzon, beleértve a PACT törvény és ICO’S. Az AMF 2018-ra is prioritást jelentett be;

“… továbbra is gondolkodni kell a szabályozási keret változásain az új ajánlatokkal, különösen az első érmékajánlatokkal (ICO) szemben, és európai szinten támogatni kell a francia szabályozó innovációs megközelítését.”

Szerint a Az AMF éves jelentése, az ügynökség „alapos” munkát végzett a blokklánc és az ICO-k terén;

”… Ez a munka – amelynek eredményeként 2017 végén nyilvános konzultációt folytattak az AMF-ről az ICO-k különböző irányítási lehetőségeiről – célja a francia szabályozási keret megváltoztatása, valamint az e témákkal foglalkozó európai és nemzetközi munkacsoportok táplálása. ”

„Ezzel párhuzamosan, tekintve, hogy az ICO bizonyos formái a jövőben alternatív finanszírozási módot jelenthetnek a gazdaság egy szegmenséhez a blockchain technológiával kapcsolatban, az AMF elindította az ICO-k támogatási és kutatási programját. Hívott EGYSZARVÚ (Univerzális csomópont az ICO kutatásához & Hálózat), ennek a programnak a célja, hogy a projektgazdák számára keretet biztosítson működésük fejlesztéséhez, valamint a részvételre vágyó szereplők és befektetők védelmének biztosításához. “

„Az AMF azt is célul tűzte ki, hogy ösztönözze a témával kapcsolatos tudományos kutatásokat. Ugyanakkor a ACPR, tudatosságnövelő kampányokat is folytatott a kockázatokat kapcsolódó ilyen típusú befektetésekkel vagy a gyanútlan vásárlók számára készült bitcoin-befektetésekkel. ”

Olvassa el még: Nishiawakura Village, hogy elindítsa Japán első városi ICO-ját

Francia éves jelentés, amely megerősíti az ICO konzultációs dokumentumának válaszait

Az ICO szabályozásával kapcsolatos konzultációt az AMF tavaly, 2017 októberében indította el, és tisztázta ennek a francia kormánynak a napirendjét, amely nyilvánosan kijelentette, hogy érdeke az ICO preferenciális joghatósága. Márciusban a francia médiában egy jelentés kijelentette, hogy Franciaország arra törekszik, hogyla Capitale des ICO.”

A konzultációs dokumentum célja annak tisztázása volt, hogy Franciaország hogyan tudja jobban szabályozni az ICO-kat. Az AMF három lehetőséget sorolt ​​fel a konzultációs dokumentumban. Először, a szabályozó azt javasolta, hogy dolgozzon ki néhány bevált gyakorlatot a piaci szereplők számára, hogy megfeleljenek ezeknek. Másodszor, a AMF javasolta a hatályos rendelet hatályának kiterjesztését az ICO-k értékpapírok nyilvános felajánlásaként történő kezelésére. Harmadszor, az AMF egy speciális és személyre szabott szabályozási modell kidolgozását javasolta egy licenc bevezetésével.


Az AMF összesen 82 választ kapott. A válaszadók többsége egyedi és személyre szabott szabályozási keretet választott, és ezt az új szabályozást opcionálisá tette.

A válaszadók egyöntetűen úgy ítélték meg, hogy információs dokumentum szükséges a tokenek vásárlóinak tájékoztatásához, és annak tartalmaznia kell legalább, információ on: Az ICO-val és annak előrehaladásával kapcsolatos projekt; A tokenek által biztosított jogok és az ICO során összegyűjtött pénzeszközök számviteli kezelése.

Szinte minden válaszadó számára ez a dokumentum azt is jelentette, hogy lehetővé kell tennie az ajánlatért felelős jogi személy, vezetőinek és alapítóinak, valamint kompetenciáik azonosítását. Sőt, az AMF vagy egy speciális célú intézmény jóváhagyásának tárgya lehet.

A franciák abba az irányba haladnak, amely az ICO globális fővárosává teheti, vagy ahogy a franciák mondják „la Capitale des ICO”. Ha a francia képes szabályozni az ICO piacát, az a világ többi részének példájához vezethet.  

Vajon a következő jelképes projektek szerte a világon Párizsba néznek-e a következő ICO-hoz? Tájékoztassa velünk véleményét ugyanerről.  

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map