A G20 elfogadja a Pénzügyi Stabilitási Testület kriptográfiai eszközökre vonatkozó ajánlását

hirdetés Phemex

G20 pénzügyminiszterek & A 2018. július 22-i hétvégén Argentínában tartott jegybankelnökök értekezlete visszhangozta a Pénzügyi Stabilitási Testület javaslatát, miszerint bár a kriptovagyonak ezen a ponton még nem jelentenek globális pénzügyi stabilitási kockázatot, a globális testület továbbra is éber marad. Ugyanezt közölték a hivatalos közlemény a munka jövőjéről, a fejlesztési infrastruktúráról és a fenntartható élelmiszer-jövőről szóló megbeszélésen.

A G20 megjegyzései fontosak a kriptográfiai eszközök szempontjából

A G20 észrevételei a kriptográfia szempontjából fontosak, mivel a fórum egy platform pénzügyi és gazdasági együttműködés, és olyan országok képviselik, amelyek tagjai a világ gazdasági kibocsátásának 85% -át, lakosságának kétharmadát és nemzetközi kereskedelmének 75% -át képviselik. Mivel a tagországok többsége még mindig fontolgatja a kriptográfiai eszközök szabályozását és dinamikáját, döntsön erről G20 fórum útitervet hagyhat a tagországok és mások követésére.

Miközben arra a következtetésre jutottak, hogy a kriptográfiai eszközökből hiányoztak a szuverén devizák legfontosabb tulajdonságai, ezek nem jelentenek kockázatot a globális pénzügyi stabilitásra, de éberek akarnak maradni. A fórum azt is elmondta, hogy várja az FSB munkáját a kriptográfiai eszközök potenciális kockázatának figyelemmel kísérése érdekében. Megismételte a végrehajtással kapcsolatos márciusi megjegyzéseit is Pénzügyi Akció Munkacsoport (FATF) szabványait a kriptográfiai eszközökre vonatkozóan, és felkérte a FATF-et is, hogy tisztázza, miként alkalmazzák szabványai a kriptográfiai eszközökre. A közlemény hivatalos nyilatkozata a következő volt,

„A technológiai újítások, beleértve a kriptoeszközök mögött rejlőeket is, jelentős előnyökkel járhatnak a pénzügyi rendszer és a gazdaság egésze számára. Kripto-eszközök kérdéseket vetnek fel azonban a fogyasztók és befektetők védelmével, a piac integritásával, az adókijátszással, a pénzmosással és a terrorizmus finanszírozásával kapcsolatban. A kriptoeszközökből hiányoznak a szuverén devizák legfontosabb tulajdonságai.

Noha a kriptovagyonak ezen a ponton nem jelentenek globális pénzügyi stabilitási kockázatot, továbbra is éberek vagyunk.

Üdvözöljük az FSB és az SSB által biztosított frissítéseket, és várjuk további munkájukat a kriptográfiai eszközök lehetséges kockázatainak figyelemmel kísérése és a multilaterális válaszok szükség szerinti felmérése érdekében. Megismételjük a FATF szabványok végrehajtásával kapcsolatos márciusi kötelezettségvállalásainkat, és arra kérjük az FATF-et, hogy tegye ezt tisztázottvá 2018. október hogy miként vonatkoznak a szabványai a kriptográfiai eszközökre. ”

Ezenkívül olvassa el: A G20 szabályozói létrehoznak egy keretet, miközben figyelik a bankokat a kriptográfiai részvételre

A FATF szerepe fontos, mivel a globális szabályozók éberek és óvatosak a kriptográfiai eszközökkel szemben

2018 júniusában a japán kormány forrásai, a Pénzügyi Akció Munkacsoport (FATF) fontolóra veszik a kriptovaluta-cserék „kötelező szabályait”. Ez egy lépést jelentene a platformok szigorúbb szabályozása felé, amelyet a FATF 2015. júniusi szabványai vezéreltek.

A FATF 2018. június 27. és 29. között Párizsban tartott plenáris ülésén elmondta, hogy aktívan figyelemmel kísérik és megértik, hogy a bűnözők és terroristák hogyan használhatják virtuális pénznemeket / kriptográfiai eszközöket a bűn vagy pénzeszközöket mozgat a támogatásra terror.

A FATF megállapodott abban, hogy a növekvő kockázatok fényében a bűnüldözés segítése érdekében projektet kezdeményez a virtuális pénznemekkel / kriptográfiai eszközökkel kapcsolatos bevált gyakorlatokkal kapcsolatban. A FATF-ek megkezdték az iránymutatások és szabványok felülvizsgálatát annak megállapítása érdekében, hogy szükség van-e változtatásokra a virtuális pénznemekre / kriptoeszközökre való alkalmazásuk tisztázása és az egységesebb szabályozási megközelítés előmozdítása érdekében, figyelembe véve a FATF különböző nemzeti szabályozási megközelítések általi felmérésének eredményeit.


A FATF azt is tervezi, hogy egy ülések közötti találkozó szeptemberben arról, hogy miként alkalmazzák a FATF-szabványokat a virtuális pénznemekre / kriptográfiai eszközökre.

Amint a FATF arra készül, hogy szeptemberi ülésén megvitassák, hogyan alkalmazzák a FATF-szabványokat a virtuális devizákra / kriptográfiai eszközökre, annak eredménye egyre fontosabbá válik, mivel a G20 is októberben keresi. Érdekes lenne, hogyan alkalmazza a FATF a kriptográfiai eszközökre és következtetéseire vonatkozó normáit, mivel ez ütemterv lehet a világ minden országában, hogy szabályozásaikat körülvehesse..

Képes lesz-e a FATF pozitívan végrehajtani a kriptográfiai eszközökre vonatkozó normáit? Mondja el nekünk véleményét ugyanerről.

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map