Crypto vs RBI – A tanácsos erős ügyet mutat be az RBI Crypto Ban-jával szemben

hirdetés Phemex

Egy korábbi, augusztus 14-én tartott meghallgatáson a kriptográfiai közösség tanúja volt az internetnek & Az indiai mobilszövetség (IAMAI) álláspontja a kriptovalutáról, amely arra késztette a kormányt, hogy ne a betiltásuk, hanem a kriptopénzek körüli szabályozás megalkotása legyen. A mai meghallgatás inkább arra összpontosított, hogy az RBI kriptovaluta-tilalma miért igazságtalan és miért nem szolgált semmilyen célra.

Az élő frissítések szerint megosztva a Crypto Kanoon, egy indiai kriptográfiai platform, amely információt nyújt az ország kriptovalutáinak állapotáról. Ashim Sood, az IAMAI tanácsosa folytatta érveit a kriptopénzek szabályozása mellett. A hosszú meghallgatás arra összpontosított, hogy más országok miként szabályozzák a kriptovalutákat, és az RBI hogyan tévesen tiltotta be őket más témák mellett. Az érvelésnek még nincs vége, és holnap folytatják.

A korábbi, augusztus 14-i tárgyaláson elhangzott érvelést nyomon követheti – ITT

IAMAI tanácsadó – A kriptográfia nem tiltható le egyszerűen azért, mert kockázatot jelent

Ami a mai meghallgatást illeti, Sood sürgette, hogy az RBI rendelete „ellentétes legyen az arányosság doktrínájával”, vagyis az RBI 2018. évi körlevele a kriptográf betiltására túl kemény volt. Nem volt arányos a kriptovaluták által felvetett problémával. A tanácsos bemutatta a kriptográfia különböző megközelítéseit, amelyeket a szabályozók a világ minden táján alkalmaznak a Legfelsőbb Bírósághoz, beleértve Wyomingot, az Egyesült Államok törvényeit a kriptográfiai eszközök és letétkezelési szolgáltatások tekintetében, a New York-i alkalmazott engedélyezési követelményeket és a G20-országok irányelveit a kriptográfia szabályozására..

Megosztva az Egyesült Királyság jelképes besorolását, a tanácsadó összehasonlította az RBI tilalmát az Egyesült Királyság szabályozóinak megközelítésével. Crypto Kanoon jelentette;

Az Egyesült Királyság az egyik példa, amely ugyanazokkal a kockázatokkal járt, mint India. Az ottani szabályozók intelligensen gyakorolták hatáskörüket, és tanulmányozták a technológiát. Egyesült Királyság rájött, hogy nem akadályozhat meg senkit, hogy a Crypto-val foglalkozzon. Míg az RBI nem alkalmazta az elmét.

Sood úr érvelése folytatódott arról, hogy az RBI körlevél miért nem fed fel semmilyen célt, és ez azt mutatja, hogy a tiltás végrehajtása előtt nem készült tanulmány. Kiemeli, hogy az indiai szabályozók csupán azért javasolják a kriptográfiai tilalmat, mert az kockázattal jár, de még a tőzsdék is kockázatot jelentenek. Az emberek a centralizált kriptotőzsdékről a P2P kriptotőzsdére költöztek, ezért a 2018 eleji banki tilalom ellenére az RBI nem ért el semmit.

Az RBI állítólag fellépett a fogyasztóvédelem, a pénzmosás, a terrorizmus finanszírozása stb. Területén. Az egyik dokumentumában (körlevélben) az RBI rájött, hogy az átlátható csereügyleteket sötét portra terelte, az emberek készpénzt használva kortársakhoz folyamodnak..

Mivel Indiában már érvényben vannak a fogyasztóvédelmi törvények, Sood szerint ezek alkalmazhatók a kriptográfia vonatkozásában, míg más / speciális rendelkezések is megfogalmazhatók a sajátos helyzetek kezelésére.

Bíró – A jelentés úgy tűnik, hogy csak a technológiát, és nem a kripto-t irányítja

Mr.Sood hosszú vitája után Ld. Senul ügyvéd, Nakul Dewan úr, aki a tőzsde petícióját képviselte, elmagyarázta, miről szól a pénz, és mit jelent a kripto versus fiat. Bemutatta, hogy Indiának és Iránnak miként volt lehetősége peer to peer tranzakciókra az üzemanyag eléréséhez, amikor az Egyesült Államok ezt kifogásolta. Ezenkívül az RBI hat kritikus aggályát ellenérvekkel fogalmazták meg.


rbiForrás: Twitter

Figyelembe véve a részletesen bemutatott tényeket és a tárcaközi bizottsági jelentést (IMC), a bíró végül így válaszolt: „Úgy tűnik, hogy ez a jelentés csak abban a tekintetben mutat útmutatást, hogy a technológiát miként lehet használni a bankon belüli / bankközi átutalások során. És nem Crypto ”.

RBI – A Bitcoin és a Crypto egy Ponzi-séma, árbuborék

A bíróság ebéd után folytatta a tárgyalást, és a vita az RBI fellépése mellett kezdődött. Felvázolta, hogy a kevés monetáris jellemzővel rendelkező kriptográfia hogyan volt közvetlen hatással a monetáris és fizetési rendszerre.

Ha egyre többen fizetési eszközként alkalmazzák őket, akkor az súlyosan veszélyeztetheti monetáris rendszerünket. Ezenkívül képes a határokon átnyúló tranzakciók lebonyolítására is. Itt rejlik a probléma.

A tanácsadó kiemelte Arun Jaitely volt pénzügyminiszter jelentését is, aki egy bólintást adott a Blockchain technológiához, de tagadta a kriptovaluták fontolóra vételét. A meghallgatás rávilágított az RBI nagyobb aggodalmára a kriptovaluták kapcsán – az illegális tevékenységek fizetési módjának.

A mai tárgyaláson nem született meggyőző döntés, de az ülés holnap folytatódik.

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map