Mérlegmeghallgatás: „Itt kell hoznunk Mark Zuckerberget” – követeli Sherman szenátor

hirdetés Phemex

A Szenátus meghallgatásának második szakasza David Marcusszal a tanúvallomásával kezdődött. A Lakhatási, Banki és Városi Ügyek Bizottságának első szakasza a Libra által javasolt kriptovaluta adatvédelmi és biztonsági kérdéseire összpontosított..

Ma a Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága vezette a meghallgatást: „A Facebook által javasolt kriptovaluta és annak hatása a fogyasztókra, a befektetőkre és az amerikai pénzügyi rendszerre gyakorolt ​​hatásának vizsgálata.” 

Aggodalmaik a vállalkozás jellegére, terveikre, az autonómia fokára, és ami a legfontosabb, a pénzügyi szolgáltató ipar jövőképére irányultak. A szenátorokat nyilvánvalóan aggasztotta a kihívás, amelyet a Mérleg jelenleg a Federal Reserve elé állít. Meeks szenátor megjegyezte,

“[Ez megdöntheti] az egész Federal Reserve-t és kihathat a pénzügyi szolgáltatási ágazatra”

Maxine Waters, a bizottság elnöke vezette az ülést. Azzal kezdte, hogy bár David hangsúlyozza, hogy a Facebook az egyesület száz tagja lesz, jelenleg az Egyesületet vezeti. Azt mondta,

„Az Egyesület más tagjai nem fektettek be pénzt”

David Marcus elfogadta a tényt, ugyanakkor megjegyezte, hogy a kód nyílt forráskódú, és nem fogják ellenőrizni a kódbázist.

Ez egy ETF, árucikk vagy valuta?

Foster szenátor felvetette a volatilitás körüli kérdéseket és azt a tényt, hogy tisztázniuk kell az 1940-es törvényt, amelynek célja, hogy megvédje a bérleti díjakat a túlzott bérleti díjak fizetésétől a különböző hónapokban. Azt mondta: “ez nekem ETF-nek tűnik.”

David így válaszolt,

“A stabilitás miatt a No nem veszi meg a Mérleget … Nem használhat ETF-et fizetésekhez.”

Az elején hasonló kétségeket vetettek fel más szabályozók is. David megjegyezte,


„A Mérleg nem értékpapír, nem ETF, esetleg árucikk. Fizetési eszköznek tervezték. ”

Waters elnök asszony megjegyezte: “Ez nem elkötelezettség.”

Moloney kongresszusi asszony határozottan ellenezte az elképzelést, és megjegyezte, hogy a devizák és a gazdasági stabilitás olyan kérdések, amelyeket a kormánynak kezelnie kell. Egészséges állapotot is helyezett a szabadon bocsátásra. Kért egy rögzített elkötelezettséget egy kísérleti program kis méretű kiadására a tényleges elindítás előtt. Azt mondta,

“A valuta megalkotása a kormány munkája … Elkötelezi magát egy kis kísérleti program mellett, amelyen 1 millió felhasználó vesz részt a szabályozók engedélyével … Hajlandó most vállalni ezt az elkötelezettséget?”

Marcus elhalasztott minden kötelezettségvállalást azon a tényen kívül, hogy elkötelezettek lesznek a KYC és AML előírások bevezetése és a szabályok betartása érdekében..

Úgy tűnt, David Marcus elsajátította a diplomáciai válaszok művészetét. Nem hajlandó vállalni semmiféle elkötelezettséget, és számos kérdést elhalasztott egy határozott kijelentéssel, amely aláhúzza az alábbi állítást,

Időt szánunk ennek helyrehozására

“Zuckerberg nem tud pénzt nyomtatni.”

Sherman szenátornak volt a legbefolyásosabb nézete a többiek közül, amikor figyelmeztette David Marcust és a Mérleg Szövetséget azokra a következményekre, amelyekkel szembe kell nézniük ebben a projektben. Ő mondta,

„Száz ügyvéd elmondja neki [Mark Zuckerbergnek], hogy mit csinál, legális, és ezért biztonságban van. De ennek az országnak a politikájában valakinek meg kell magyaráznia Zuckerbergnek, hogy ha kriptovalutát használnak az amerikaiak elleni következő rettentő terrortámadás finanszírozására. Száz ügyvéd, akik egymás után állnak, óránként 200 dollárt kérve, nem fogják megvédeni a hátsó végét az amerikai nép haragjától.

Továbbá határozottan kérte Mark Zuckerberg részvételét a bizottság előtt. Elmondása szerint végül Mark az egyetlen hangszerelője ennek a tervnek, és ez nagyobb biztonsági kockázatot jelenthet számára, amelyet jelenleg adatvédelmi kérdések jelentenek.

A szenátorok nem érzik jól magukat a projekt jóváhagyásának kezelésében, mivel a Facebook szerepet játszik benne. Néhányan azonban dicsérték a kezdeményezést és az innovatív belátást. Mindazonáltal késedelem és sok szabályozási akadály várható a jövőben a Mérleg Egyesületek számára.

A szenátorok továbbra is kérdeztek a Mérlegről és a Calibráról. Jelenleg sajtóidőben az ülés recesszióban van. A bitcoin ár pozitívan reagált decentralizált jellege miatt.

btcusdBTC / USD 15 perces diagram a Bitstamp-on (TradingView)

A Bitcoin ma korábban 9000 dollár körüli mélypontot ért meg. Azóta azonban növekszik. A Bitcoin árfolyama 9577 dollárról emelkedett, amikor a találkozó pillanatnyilag 9800 dollár feletti szintet kezdett érinteni.

Gondolod, hogy a Mérlegnek végül zöld jelzés érkezik? Kérjük, ossza meg velünk véleményét. 

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map