Roubini „The Great Crypto Heist”, a CFTC-szonda közepén BitMex Bleeds 524 millió dollár kiáramlásban

hirdetés Phemex

Nouriel Roubini, vagyis Dr. Doom kriptojegy származékok platformjának, a BitMEX-nek a szigorú cenzúrája állítólag komoly gondokba sodorta a vállalatot. A BitMEX, egy teljes értékű CFTC szonda pletykái közepette, júliusban 524 millió dolláros kiáramlást tapasztalt, míg a kriptográfia többi tagja bikapiacot élvezett. 

Vajon Arthur hibázott-e, ha beavatkozott a Permabear Roubinibe?

A BitMEX több mint félmilliárd dolláros veszteségéhez vezető eseménylánc Nouriel Roubini közgazdász, kriptoszkeptikus és Arthur Hayes, a BitMEX vezérigazgatójának vitájával kezdődött.. 

A tajpeji 2019-es Asia Blockchain csúcstalálkozón Roubinit meghívták Hayes-szel folytatni a vitát a kriptopénzek témájáról – akár átverésről, akár a jövőről van szó. Alig néhány nappal a vita előtt Roubini tweetelt egy BitMEXResearch frissítéssel arról, hogy a BitMEX több mint 9 milliárd dolláros kereskedési volument és egymilliárd dollár nyílt kamatot ért el a Bitcoin örökös csereügyletével kapcsolatban. Roubini megjegyzése arra utalt, hogy ezek az adatok nem voltak megbízhatóak, mivel az összes bitcoin tranzakció 95% -a hamis volt.

Forrás: Twitter

A vitában Roubini fenntartotta tipikus ellenséges hozzáállását a kriptovalutákkal szemben.

Azt állította, hogy a kriptopénzipart a csalók és bűnözőkkel szembeni „szar viselkedés” jellemezte, és hogy a Bitcoin nem „nem biztonságos, nem decentralizált és nem is skálázható”. 

Megosztotta véleményét más feltörekvő technológiákról is, ideértve a mesterséges intelligenciát (AI), a Big Data-t, a dolgok internetét (IOT), mondván, hogy a fintech térben a forradalom már zajlik ezekkel a technológiákkal, és nincs szüksége kriptovalutákra. “Nincs szükségünk arra a büdös shi * érmék tartályára” – jelentette ki Roubini. 

Hayes a kriptovaluták által kínált értékajánlatok mellett érvelt, különös tekintettel a pénz digitalizálására és a decentralizációra. „50 év múlva, ha az Alibaba, a Facebook és a Google mindent irányít, az embereknek tetszeni fog az a dolog, amelyet nem a nagyvállalatok irányítanak. A Bitcoin nem lesz réspiac ”- hangsúlyozta Hayes.

A vita során megvitatták a kriptográfia cseréjéről szóló hamis mennyiségeket, a szabályozási bizonytalanságot és a Facebook közelgő Libra kriptovalutáját is..

Roubini „The Great Crypto Heist”

Közel két héttel a vita után Roubini ismét megtámadta a kriptopénzeket a „The Great Crypto Heist” cikkével. A cikk gyulladásos megjegyzésekkel kezdődött a kriptovalutákról és a szabályozók hozzáállásukról –

„A kriptopénzek egy teljesen új bűnügyi iparágat hoztak létre, amely szabályozatlan offshore-tőzsdékből, fizetett propagandistákból és csalók seregéből áll, akik gyapjú lakossági befektetőket kívánnak elérni. A tomboló csalások és visszaélések elsöprő bizonyítékai ellenére a pénzügyi szabályozók és a bűnüldöző szervek továbbra is alszik a volánnál. “

A cikk a BitMEX problémáit ismertette, nevezetesen annak szabályozatlanságát, valamint azt, hogy ez az üzleti modell magában foglalta a „degenerált szerencsejátékosok” (értelemszerűen tanácstalan lakossági befektetők) kriptojegy származékok 100-hoz egy tőkeáttétellel való kereskedését ”. Roubini azt is kifejtette, hogy „100-egy tőkeáttétellel még az alapul szolgáló eszközök árának 1% -os változása is felárat hívhat elő és megsemmisítheti az összes befektetését”..

Továbbá Roubini azzal vádolta a platformot, hogy magas díjakat számolt fel, és a befektetők megtakarításait egy „felszámolási alapba” vonta be, amely aránytalanul nagy volt a partnerek kockázatának elkerülése érdekében. A kriptográfia szkeptikusa azt is megosztotta, hogy a BitMEX bennfentesei felfedték előtte, hogy a tőzsde nem tett semmit az orosz és iráni terroristák és más bűnözők megakadályozásáért, akik tömegesen használták a pénzmosásra való cserét.. 

A platform elítélése folytatódott azzal, hogy Dr. Doom azt mondta, hogy nem tartja be a megfelelő AML / KYC előírásokat, és hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság befektetői, akiknek a szabályozás miatt nem volt szabad használni a platformot, mindenképp azt használták, hogy IP-címüket szokásos VPN-el maszkolták. alkalmazások.

A BitMEX súlyos következményei

A pletykák szerint a cikk és a Taipei-gubanc kiváltotta a CFTC szondáját a BitMEX működésében. Az állítólag az amerikai befektetők BitMEX-számláinak befektetését célzó szondát július 19-én jelentették be, és július végéig a platform több mint félmilliárd dollár kiáramlást tapasztalt.. 

A BitMEX honlapjának népszerűsége is csökkent. A július 19-i # 11 851-es rangsorból a szintre esett vissza # 12 763 az Alexa.com oldalon. A BitMEX Twitter-fiókját utoljára július 15-én frissítették, míg Arthur Hayes július 12-én a Twitteren is elhallgatott, és július 31-én egy titkos csipogással frissítette fiókját.. 

Hayes tweetjét a Twitter felhasználói trollolták meg, és azzal vádolták, hogy gyáva és átesett, amikor cége szondán megy keresztül. 

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map