A Bitcoin és a dollár szeptemberben megfordul, de a trend valószínűleg folytatódik

A Bitcoin 2020 szeptemberében zsugorodott, közel 9% -kal csökkent, amint a dollár teret nyert. A dollár profitált a kockázatkerülésből és a kockázatosabb eszközök nyereségvállalásából, annak ellenére, hogy az amerikai kincstári hozamok csökkentek. A bitcoin technikája a zölddel szemben a konszolidációt tükrözi, de amint a befektetők pozíciókat kezdenek felhalmozni, fennáll annak a lehetősége, hogy a BTC / USD visszatér a 2020-as friss csúcsra.

A dollár hajtja a Bitcoin veszteségeket

A szeptemberi bitcoin újbóli visszahúzódását az amerikai dollár növekedése és a kockázatosabb eszközök csökkenése okozta. A kereskedők szeptemberben a kockázatosabb eszközökből nyertek profitot, ezzel a bitcoin mellett csökkentve a részvényárakat. Szeptember folyamán a részvények és a bitcoin erősen korreláltak egymással párhuzamosan mozogva. Az S összefüggése&A P 500 index és a bitcoin szeptemberben elérte a 80% -ot, ami azt jelenti, hogy a BTC / USD mozgásának 80% -a az S&P 500 index. A kockázatosabb eszköz veszteségeinek ellensúlyozására a kereskedők olyan biztonságos eszközökhöz költöztek, mint például az amerikai dollár. 2020 májusa óta a dollár körülbelül 6% -ot veszített, de szeptemberben valamivel több mint 2% -ot erősödött.

Az eszközkezelők rövid ideig maradnak a dollárban

A dollárban elért nyereség nem riasztotta vissza a vagyonkezelőket, akik továbbra is a zöldháton maradnak. A kereskedők legfrissebb, a szeptember 22-ig tartó napra kiadott jelentése szerint az eszközkezelők továbbra is nagyon hosszúak az euróban és rövidek a dollárban. Az eszközkezelők nyílt érdeklődése azt mutatja, hogy vannak hosszú 446 ezer szerződés a rövid, csak 15 ezer szerződéshez képest. Az a nézet, hogy az eszközkezelők biztosak abban, hogy a zöldháttér továbbra is alacsonyabban mozoghat, hasznos lehet a bitcoin bikák számára.

A Bitcoin Reverse folytatja az esést

A tőzsdéken lévő Bitcoin tartalékok csökkennek, ami azt tükrözi, hogy a lakossági befektetők valószínűleg bitcoinot halmoznak fel. Adatai szerint CryptoQuant, minden tőzsde tartaléka 2,4 millió BTC-re esett, ami 25 milliárd dollárnak felel meg. Ez összehasonlítható a 2019 októberében megfordított fordított szintekkel, ahol minden tőzsdén körülbelül 2,8 millió BTC volt, jelenleg 30 milliárd dollár értékben. A BTC fordított irányú visszaesése körülbelül 5 milliárd.

A tőzsdéken lévő bitcoin tartalékok nőnek, amikor a befektetők betétet helyeznek el egy tőzsdén, és csökkennek, ha tőzsdén kívül vásárolják őket. A bitcoin tőzsdén elhelyezett betétjei eladási nyomást tükröznek, mivel a befektetők szuverén devizát vásárolnak és BTC-t értékesítenek. Ennek az az oka, hogy a kereskedőknek BTC-t kell küldeniük a tőzsdékre a kriptopénz eladásához. Tehát, amikor a BTC tőzsdei beáramlása csökkenni kezd, és a tartalékok csökkenni kezdenek, ez azt a helyzetet írja le, amikor a befektetőket kevésbé érdekli a BTC eladása. A CryptoQuant szerint az elmúlt 8 hét során a nettó beáramlás havonta körülbelül 20 000 BTC-vel csökkent. A nettó beáramlás hirtelen visszaesett, amikor a BTC hirtelen fellendült.

Technikai elemzés

A technikai adatok azt mutatják, hogy a BTC / USD éppen az ellenállás alatt konszolidálódik a 10 hetes mozgóátlag közelében, 11 100-nál. A támogatás az 50 hetes mozgóátlag közelében, 8919-nél látható. A 10 hetes mozgóátlag átlépte az 50 hetes mozgóátlagot, ami azt jelenti, hogy középtávú emelkedő trend van érvényben. A volatilitás csökkent, és mára megközelíti a 2020-ban látott legalacsonyabb szintet. A Bollinger sávszélessége csökkent, ami azt jelenti, hogy volatilitás a bitcoin kereskedésben jelentősen csökkent.

A rövid távú lendület pozitívvá vált, mivel a gyors sztochasztikus crossover vételi jelet generált. A gyors sztochasztikus impulzus oszcillátor, amely méri a gyorsuló és lassuló lendületet. Méri a túlvett és a túladott szinteket is. A gyors sztochasztikus érték jelenleg 53, a konszolidációt tükröző semleges tartomány közepén.

A középtávú lendület negatívvá vált, mivel a MACD (mozgó átlag konvergencia divergencia) index crossover eladási jelet generált. Ez akkor fordul elő, amikor a MACD vonal (a 12 hetes mozgóátlag mínusz a 26 hetes mozgóátlag) keresztezi a MACD jelvonala (a MACD vonal 9 hetes mozgóátlaga) alatt. A MACD hisztogram a nulla indexű vonal alatt mozgó crossover eladási jelet is létrehozott. A MACD hisztogram piros színnel nyomtat lefelé hajló pályával, amely az alacsonyabb árakra mutat.

Alsó vonal


Az eredmény az, hogy a befektetők úgy tűnik, hogy amerikai dollárok vannak, és felhalmozódnak a bitcoinok. A kereskedők CFTC-kötelezettségvállalásai azt mutatják, hogy az eszközkezelők továbbra is fogadnak, hogy a dollár csökkenni fog, és a tőzsdei tartalékok csökkennek, ami azt mutatja, hogy a befektetők bitcoinot vásárolnak, és most adnak vissza a tőzsdéknek. A kockázatosabb eszközök szeptemberi csökkenése rányomta bélyegét a bitcoinra, és elősegítette az amerikai dollár fellendülését, amely biztonságos menedékként működött. A technikai adatok azt mutatják, hogy a BTC / USD trendje pozitív, mivel a közelmúltban egy mozgó átlag crossover történt, de a lendület negatív, mivel a MACD nemrég generált crossover eladási jelet. Ez a forgatókönyv valószínűleg a rövid távú konszolidáció folytatására utal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map