A Facebook múltja kísértő mérleg jövője? Tudd itt!

Van valaki, aki elfelejtette A Facebook Cambridge Analytica botrányügye az adatvédelemről? Ha még nem tette meg, akkor a szenátusi bizottság még mindig vizsgálja ezt az esetet.!

Mint mindannyian tudjuk, a Facebookot évek óta botrányok sújtják – néha a választási beavatkozás miatt, máskor pedig a magánélet miatt. Mindennek ellenére a Facebook úgy döntött, hogy elindítja kriptovalutáját, a Mérleg érmét, amit a törvényalkotók nem emésztettek meg.

Ennek megfelelően a törvényhozók még mindig nem hajlandók elfogadni azt a tényt, hogy a Facebook a jelenlegi pénzforma forradalmi átalakítását látja el, és reméli, hogy megkönnyíti a banki és alulfinanszírozott nyitott banki lehetőséget..

Most nehéz bízni a Facebookban!

A meghallgatás 2019. július 16-án, a washingtoni Capitol Hill-en rendezték, ahol a Calibra vezérigazgatója, David Marcus bemutatta a Facebook tervét a közelgő kriptovalutáról, a Mérlegről, az érintett magánéletről és sok más szempontról. Csak emlékeztetőül: a Mérleg egy stabil konzol, amelyet olyan konzorcium támogat, amely magában foglalja a PayPalt, a MasterCardot, az eBay-t, a Visa-t, a Vodafone-ot és még sok mást – míg a Calibra egy digitális pénztárca, amely lehetővé teszi a Libra érmék tárolását, átadását és megvásárlását.

A Marcus úr által a szenátus meghallgatása előtt benyújtott tanúvallomási dokumentum szerint a Facebook Inc. semmilyen kapcsolatban nem áll a Mérleg pénzügyi vonatkozásaival – mint ilyen, a tárgyalás során ugyanezt tárgyalták. Mr. Marcus ragaszkodott ahhoz, hogy a felhasználó pénzügyi adatai csak a Calibra pénztárcánál érhetők el, és a Facebooknak nincs hozzáférése a felhasználó adataihoz vagy pénzügyi információihoz – emellett hozzáteszi, hogy a Facebook Inc., csakúgy, mint a Mérleg Egyesületek egyik tagja lesz, csakúgy, mint a többi magánjátékosok; Az eBay, a Vodafone stb. Azok számára, akik nem ismerik a Mérleg Egyesület nonprofit szervezet, amelyet a Mérleg számára terveztek, és amelyet számos magánvállalkozás támogat a különböző iparágakból, beleértve a telekommunikációt, a pénzügyeket, a biztosításokat, a médiát és egyebeket..

A szenátus meghallgatásának 1. napja megnyitja az adatvédelmi kérdést

Az első tárgyalási napon Lars Seier Christensen, a Concordium, a világ első ID / KYC-kész üzleti blokklánc-hálózatának elnöke, kijelenti, hogy az egyik kulcskérdés, hogy a Mérlegben nem bíznak, a „biztonság”, amely a nemzetbiztonságtól a befektetővédelem.

Hasonlóképpen aggodalmát fejezte ki Sherrod Brown szenátor;

A cég “botrány után botrányon keresztül mutatta meg, hogy nem érdemli meg a bizalmunkat”.

Folyamatos beszélgetés során Mr.Brown kijelenti, hogy „téveszmés” lenne azt gondolni, ha az egyén megbízhat a közösségi média cégében a „nehezen megkeresett” pénzével. Miközben a Facebook elképzelése arról szól, hogy segítsen egy alulfinanszírozott bankban, Mr.Brown rámutat erre;

“Őrültek lennénk, ha lehetőséget adnánk nekik, hogy hagyják, hogy kísérletezzenek az emberek bankszámláival.”

A Facebook korábbi hegei még mindig láthatók. A Cambridge Analytica magánéletének legrosszabb emléke a Facebookon túl nehéz megdörzsölni, ami egy másik szenátor kemény kommentjeihez vezetett. Martha McSally republikánus szenátor aggodalmát így fejezte ki: „Nem bízom bennetek, srácok”. Azt mondta;

“A ház takarítása helyett új üzleti modellt indít.”

Mr. Marcus megpróbálta elmagyarázni, hogy a Facebook miként tartja távol a közösségi hálóját a Mérlegtől. Azt mondta: „A Facebooknak csak egy szavazata lesz”.

“Ezt úgy építettük fel, hogy elkülönítsük a társadalmi és pénzügyi adatokat, mert hangosan és tisztán hallottuk, hogy nem akarják, hogy ez a két típusú adatfolyam összekapcsolódjon, ezért a rendszert így tervezik”

Bármi legyen is az eset – az egész meghallgatás dilemmába hozta a Facebook Mérlegét. A meghallgatási feljegyzések szerint Mr. Marcus követte hangnemét, amikor a Mérleget nyílt forráskódú és kriptovaluta platformként magyarázta. Másrészt a Calibra egy digitális pénztárca, de közben a Facebook terméke, amely messze a legerősebb közösségi hálózat. Az egyik szenátor Marcusra mutatott, mondván, hogy “nem szórakozásból csinálod”.

Bár a Facebook ezt a tervet az Egyesült Államokban kezdte meg, más országoktól is, mint például Svájc, üdvözlő lépést kap. Ez egészen igaz, amikor Mr. Marcus tanúskodó dokumentumát látta, amely ezt a következőképpen határozta meg;

Büszke vagyok arra, hogy a Facebook kezdeményezte ezt az erőfeszítést itt, az Egyesült Államokban – írja Marcus. Úgy gondolom, hogy ha Amerika nem vezet innovációt a digitális valuta és fizetési térségben, akkor mások is.

A Facebook 5 milliárd dolláros bírsággal néz szembe

Továbbá érdemes megjegyezni, hogy a „Federal Trade Commission (FTC)” kiemeléséről szóló jelentések körülbelül 5 milliárd dolláros bírságot hagytak jóvá a Facebookon a Cambridge Analytical adatvédelmi megsértése miatt. Ezzel kapcsolatban David Cicilline, Rhode Island-i demokrata képviselő kijelenti, hogy; “Az FTC éppen öt hónapos grófot adott a Facebooknak karácsonyi ajándékba”.

“Nagyon kiábrándító, hogy egy ilyen hatalmas erőteljes vállalat, amely ilyen súlyos kötelességszegést követ el, csuklóra csap.”

A 2019. július 16-i, keddi meghallgatáson felvetett botránykérdéssel kapcsolatban Marcus úr azt válaszolta, hogy “tudjuk, hogy időt kell szánnunk a jog megszerzésére” – ismét szerdán vallomást tesz a Ház pénzügyi szolgáltatási bizottsága előtt. (2019. július 17.) a 2. napra.

Ötvözi a hallásból érkező vegyes állításokat – mind a technikai agy, mind azokét, akik brutálisan kifejezték közvetlen bizalmatlanságukat a Facebook iránt, izgalmas várakozással és másnapi meghallgatással és annak kimenetelével kapcsolatban.

Mi a következő lépés?

Bár Mr.Marcus minden erejével megpróbálta elmagyarázni, hogy a Facebook egyáltalán nem vesz részt a Mérlegben és a Calibrában, ami a felhasználó adatait illeti – elég nehéz elhinni a facebookon, látva annak korábbi rekordját. Július elején Mr. Marcus kijelentette, hogy „a felhasználónak nem kell megbíznia a Facebookban a Mérleg használatában”.

’Lényeg: Nem kell bíznod a Facebookban, hogy a Mérleg előnyeit kihasználhasd. És a Facebooknak nem lesz különös felelőssége a Mérleg hálózatért ”- mondta Mr. Marcus. „De reméljük, hogy az emberek kedvezően reagálnak majd a Calibra pénztárcára. Pontosan tisztáztuk a pénzügyi adatok szétválasztásának megközelítését, és teljesíteni fogjuk elkötelezettségünket, és keményen fogunk dolgozni a valódi haszon érdekében.

Az azonban, hogy a Facebook siker lesz-e az Egyesült Államokban, még mindig idő kérdése. A közelmúltban Brent Thill, a Jefferies elemzője kijelenti, hogy „nem mindegy, hogy a Facebook Mérlege megbukik-e. Mr. Thill Államok hogy

“Nem hiszi, hogy a Facebook Mérlegének sok sikere lesz az Egyesült Államokban, mert az amerikai Facebook-felhasználók 80% -a nem érdekli a digitális valutát.”

Figyelembe véve, hogy a Facebooknak nincs tiszta adatai az adatvédelemről a felhasználói adatok felett, mit gondol, mi lehet a Mérleg következő fejezete.? Gondolod, hogy pozitív észrevételeket fog kapni az amerikai szabályozóktól vagy kemény kritikákat, amelyek arra késztették a Facebookot, hogy a következő lépésről döntsön? Mondja el véleményét az alábbi megjegyzésben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map