Milliárd ok a pénzügyi befogadás súrlódásmentes ökoszisztémával való megteremtésére

Globálisan, 1.7 milliárd felnőtt bank nélkül marad, ami azt jelenti, hogy a világ lakosságának több mint egyharmada nem rendelkezik hivatalos pénzügyi szolgáltatásokkal. Úgy gondolják, hogy a bank nélküli felnőttek és vállalkozások bevonása a hivatalos pénzügyi platformba mintegy 380 milliárd dollár új bevételt eredményezhet a bankok számára.

A LALA World abban reménykedik, hogy mindenki számára létrehoz egy pénzügyi ökoszisztémát, ahol az egyik égisze alatt olyan szolgáltatások érvényesülnek, mint az alacsony költségű pénzátutalások, készpénz nélküli fizetések, peer-to-peer kölcsönzés, fiat hitelezés stb. Kinyitja a kaput a szabályozott pénzügyi szolgáltatások előtt, kijelentve, hogy nagy lehetősége van arra, hogy 42 milliárd dollárt megóvjon az általa „szürke piacnak” nevezettekkel szemben.

A LALA World elképzelése szerint korlátozott erőforrásokkal rendelkező embereket szeretne elérni a blokklánc révén, anélkül, hogy meg kellene értenie a mögöttes technológiát.

A LALA World szerint a fejlődő országokban jelenleg a nemzetközi tranzakciók rendkívül hatástalanok – ezt a problémát súlyosbítja a migránsok száma, akik a világ különböző részein dolgoznak. Az ENSZ DESA szerint a világ lakosságának 3,4% -a ma nemzetközi migráns. A magas jövedelmű országokban élő migránsok száma a 2000. évi 9,6% -ról 2017-re 14% -ra nőtt.

Azt mondja, hogy az ökoszisztémáján keresztüli fizetések határok nélküliak és jelentősen olcsók. A kifizetéseket is gyorsan feldolgoznák, mivel egyetlen közvetítő sem késlelteti a tranzakciót. Az ökoszisztémáján keresztül lebonyolított összes tranzakciót megváltoztathatatlanul rögzíti a Blockchain, így azok megváltoztathatatlanok.

A vállalat a következő hónapokban különböző szolgáltatások és termékek kínálatát tervezte, amelyek közül néhány már működik és működik. Minden termék a mérföldkő ennek a hálózatnak a kialakulásához és a fenntartható pénzügyi ökoszisztémává váláshoz.                           

A LALA Pay, a pénzforgalmi szolgáltatásokat a hónap elején sikeresen elindították Indiában a LALA World App segítségével, a

számlafizetési szolgáltatások, amelyeken keresztül a felhasználó fizetheti több mint 25 különböző indiai közüzemi szolgáltató telefon-, gáz-, szélessávú, villamos és utólag fizetett mobilszámláját.

Egy másik LALA-ajánlat, a LALA Lending indult Indiában a hét elején, mivel első hitelüket sikeresen folyósították az Indiában megvásárolt Non-Banking Financial Company (NBFC) révén, amelynek igazgatósági váltási kérelmét az indiai Reserve Banknál nyújtják be, az irányító hatóság. Ingyenes biztosítékkal, fiat hitelezéssel és LALA fizetéssel a LALA világ súrlódásmentes pénzügyi ökoszisztémájának álmairól, hogy nagyszerű ajánlataikkal és szolgáltatásaikkal számos életet megérintsen.

Először a LALA első szakaszában két szegmensben kínál hitelt:

1) Mikro- és nanohitel (MANC) magánszemélyeknek.

2) MSME-kölcsönök: mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

India mindkét piac számára hatalmas piacot jelent. Ahogyan a Világbank szerint az indiai MSME több mint 50 millió embert foglalkoztatott, növelve a gyártási képességeket, csökkentve a regionális különbségeket, kiegyensúlyozva a vagyon eloszlását és hozzájárulva a GDP-MSME szektorhoz, a GDP 8% -át teszi ki. A Nano Credit segítségével pénzügyi támogatást nyújthat a fiataloknak arra, hogy sikeres vállalkozókká váljanak, amelyet nem lehet biztosítani a hagyományos banki tevékenységektől.

A LALA World több szempontból is vizsgálja, hogy minél több embert érhessen el társadalmi-üzleti platformjaikon keresztül.  


2018. július 23-ig azt tervezték, hogy elindítják a feltöltési szolgáltatásokat az Egyesült Arab Emírségekből származó LALA World App-on keresztül, a ManGo Point Payment Services L.L.C amely az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban a Dubai Gazdasági Minisztérium alatt bejegyzett vállalat az Egyesült Arab Emírségekben történő fizetések elfogadására és feldolgozására. Indítás után az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodó bármely migráns képes lenne feltölteni LALA World App-fiókját a ManGo kioszkokon keresztül, 450 helyszínek Egyesült Arab Emírségekben. Sikeres feltöltés után a felhasználók feltölthetik saját mobilszámukat vagy bármely más, az Egyesült Arab Emírségeken kívüli 10 különböző országhoz tartozó mobilszámot, ezzel megóvva őket a kioszkok gyakori látogatásától..  

2020-ra meg akarják változtatni a 100 millió életet, és meg akarják építeni a LALA elfogadhatóságát, ezáltal az egyes indítások a mega-vízió felé vezető lépcsőként!

A jövőben a LALA World képes lenne engedélyezni a kriptográfiai kölcsönzést a kortársak (peer-to-peer) körében. Ez lenne a leggyorsabb hitelezési forma, és felhatalmazná a sürgős hitelre szoruló migránsokat, akik kölcsönözhetnek a közeli és kedvesektől.

A növekvő jövedelemszint mellett a pénzügyi befogadás ma az egyik legfontosabb menetrend az állami és magán pénzügyi intézmények számára. Itt az ideje, hogy minden pénzügyi intézet figyelembe vegye a bank nélküli és alul bankolt piacot. Megtehető úgy, hogy megváltoztatják jelenlegi működési modelljüket, hogy hatékonyan szolgálják ezt a gyorsan növekvő nyereséges piacot. A jelenlegi banki és hitelezési szolgáltatások kihívásainak közös megoldási alapra van szükségük ahhoz, hogy mindannyian ugyanazon a platformon legyenek, és úgy tűnik, hogy a LALA World erős potenciállal rendelkezik ennek elérésére..

Az olyan szervezetek, mint a LALA World, jelentősen javíthatják a nemzetek éves bevételeit:

  • A kisvállalkozások hitelrésének megszüntetése átlagos hitelfelárak mellett és konzervatív, díjalapú szolgáltatásokat nyújt.
  • A bank nélküli felnőttek bevonása a hivatalos pénzügyi rendszerbe és a hivatalos pénzügyi szolgáltatások kiadási szintjének emelése.

Erőforrások:

(Accenture: https://www.accenture.com/us-en/insight-billion-reasons-bank-inclusively)

(http://www.iamwire.com/2017/09/importance-of-msme-sector-in-india/166912).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map