Másolási kereskedési stratégiák

Másolási kereskedési stratégiák

Bár másolás kereskedés látszólag úgy tűnik, hogy a kereskedési döntéseket más kereskedőknek adta át, még mindig rengeteg teret enged a stratégiai döntések meghozatalának, amikor a másolni kívánt kereskedőket kiválasztja, meghatározza az egyes lemásolt kereskedőknek allokálandó tőke összegét, megállókat helyez, hogy mikor kell abbahagyni a kereskedő másolását, és így tovább, és így tovább. Ezért bölcs dolog belépni a példánykereskedelmi arénába, néhány fegyverkereskedelmi stratégiával felfegyverkezve, az arzenálban, és alkalmazni, ha és amikor bizonyos helyzetek felmerülnek.

Sztrájkoljon, ha a vas forró

Mint minden más kereskedéshez, a sikeres másolási kereskedési stratégia kulcsa az, hogy tudjuk, mikor kell belépni egy másolási kapcsolatba, és mikor kell kilépni. Mint a különböző pénzügyi piacokon, a kereskedőknél is fellendülés és visszaesés tapasztalható, és mindenképpen el kell kezdeni másolni az előbbi, nem pedig az utóbbi elején.

Sztrájkoljon, ha a vas forró

Hogyan lehet megmondani, hogy a kereskedő milyen szakaszban van? Nincs mód teljes bizalommal megismerni, mivel a kereskedők kiszámíthatatlanok, mint a piacok, amelyeken kereskednek, de van néhány árulkodó jel. A kereskedő nyitott kereskedések listáján jó helyen lehet keresni ezeket a jeleket. Sokszor a kereskedő profiljában szereplő statisztikák csak a teljesített ügyletek alapján fogják tükrözni a teljesítményüket, de nem veszik figyelembe a jelenleg elfoglalt pozícióikat.

Ha egy kereskedőnek sok ilyen pozíciója van, különösen, ha sok közülük mínuszban van, és egy ideje így van, megakadályozva a hirtelen piaci fordulatot, ez a kereskedő zuhanásnak indul. Most nincs haszna másolni őket. De érdemes figyelni rájuk a jövőben, mert miután a vesztes ügyletek véget érnek, a kereskedő készen áll egy új felfelé tartó szakaszra.

Ezzel szemben egy kereskedő, aki nemrég szenvedett néhány hátrányt, de jó teljesítőképességgel rendelkezik, és kevés nyitott ügylet érett arra, hogy jól teljesítsen most, amikor a paláját kitörölték. Ne feledje, hogy a jó példánykereskedési stratégia magában foglalja nemcsak a múltbeli teljesítményt, hanem a kereskedő jelenlegi helyzetét is, a jövőre összpontosítva.

Tudja, mikor szabad elengedni

Ugyanolyan fontos, mint tudni, mikor kell elkezdeni a kereskedő másolását, tudni, hogy mikor kell abbahagyni. Ez a különféle pszichológiai tényezők miatt nehezebb lehet, mint gondolná. A minden pénzügyi kereskedőt sújtó elsüllyedt költség-tévedésen túl (minél több pénzt süllyeszt el egy befektetésbe, annál nehezebb lesz elhagyni), a másolással történő kereskedelem során az emberek általában érzelmileg kötődnek az általuk másolt kereskedőkhöz. És jó okból: a legtöbb ember legalább valamilyen interakcióba lépett ezekkel a kereskedőkkel, talán még személyes szinten is megismerte őket.

tudd mikor kell elengedni

Ennek ellenére annak a kereskedőnek a másolása, amely pénzt veszít, egyszerűen nincs értelme másolás-kereskedési stratégiának. Ezért az egyetlen logikus lépés, ha a kereskedő lejtős pályára lép, az az, hogy elengedi őket. Jó módja annak, hogy ellenőrizze önmagát, és megbizonyosodjon arról, hogy a kereskedővel szembeni hűsége nem süllyeszti-e el befektetését, ha használja a Másolás leállási veszteség eszközt. társadalmi kereskedelem platformok biztosítják. Így előre meghatározhatja, hogy mennyi pénzt hajlandó elveszíteni egy adott másolási viszony miatt, és az érzelmi lefagyások nem fogják akadályozni a szilárd befektetési menedzsmentet.

A sokféleség kulcsfontosságú

A másolás kereskedés alapvetően eltérhet a hagyományos piaci kereskedéstől, de néhány dolog továbbra is igaz minden pénzügyi kereskedési stratégiára, nevezetesen az a tény, hogy portfóliójának diverzifikálása a legbiztosabb módja a kockázat csökkentésének és a hosszú távú jövedelmezőség biztosításának. A sokszorosítással azonban a változatosság elérése kissé több kutatást és körültekintő stratégiát igényelhet, mint a hagyományos piaci kereskedés, ahol a sokféleség nagyjából magától értetődő.

Ennek bemutatásához nézzünk meg egy példát arra, hogy milyen könnyen juthat diverzifikálatlan másolat kereskedési portfólióhoz. Tegyük fel, hogy egy új közösségi kereskedési platformmal kezdtél el kereskedni, és ami a másolási kereskedési stratégiákat illeti, nem gondoltál eredetibb dolgokra, mint másolni a hálózaton lévő öt kereskedőt, amelyek a legtöbb nyereséget mutatták tavaly. Miután azonban a másolási kapcsolatok létrejöttek, kiderült, hogy mind az öt kereskedő kizárólag az EUR / USD piacon kereskedik. Így annak ellenére, hogy látszólag öt különböző kereskedőbe fektetett be, rendkívül kiegyensúlyozatlan portfólióval vagy köznyelvvel élve az összes tojását egy kosárba helyezte.


A sokszínűség a kulcs

Annak elkerülése érdekében, hogy ilyen lidércnyomásos forgatókönyv kerüljön előtérbe, a másolási kereskedési stratégiának abból kell állnia, hogy gondosan ellenőrizze a másolni kívánt kereskedők portfólióját. A legbiztosabb út az, ha olyan kereskedőket választunk, akiknek befektetése sokféle eszközosztályt lefed – azaz részvényeket, indexeket, devizákat, árukat stb..

Természetesen vegye figyelembe, hogy a kereskedők megváltoztathatják kereskedési stratégiájukat, amíg Ön másolja őket. Végül is nem kötelesek következetesek maradni a befektetési döntéseik során, és úgy dönthetnek, hogy olyan piacokra ágaznak, amelyeket korábban nem vettek figyelembe. Ezért nagyon ajánlott gondosan figyelemmel kísérni az egész másolat-portfóliót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a korábban „kompatibilis” kereskedők – azaz olyan kereskedők, akiknek befektetései kiegyensúlyozott portfóliót teremtenek – ne ütközzenek össze, vagy hogy ne váljon túl erős bármely eszközbe fektetett be. Ilyen esetben tanácsos abbahagyni az egyik olyan kereskedő másolását, amelyik eldobja portfóliójának egyenlegét, és megtalálni azt a kereskedőt, amely jobban illeszkedik a másolási kereskedési stratégiájába..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map