G20 prihvaća preporuke Odbora za financijsku stabilnost o kripto imovini

oglas Phemex

Ministri financija G20 & Sastanak guvernera središnje banke, koji je održan tijekom vikenda 22. srpnja 2018. u Argentini, ponovio je sugestiju njegovog Odbora za financijsku stabilnost da, iako kripto-imovina u ovom trenutku ne predstavlja globalni rizik financijske stabilnosti, globalno tijelo i dalje ostaje budan. Isto je priopćeno u službeno priopćenje sastanka na kojem se razgovaralo o „budućnosti rada, infrastrukturi za razvoj i održivoj budućnosti hrane“.

Komentari G20 važni za kripto imovinu

G20 komentira kripto stajalište važno jer je forum platforma za financijsku i ekonomsku suradnju, a predstavljaju ga zemlje čiji članovi predstavljaju 85% svjetske ekonomske proizvodnje, dvije trećine stanovništva i 75% međunarodne trgovine. Kako većina država članica još uvijek razmišlja o propisima i dinamici kripto imovine, donesena je odluka o Forum G20 mogao ostaviti putokaz za države članice i ostale.

Iako su zaključili da kripto imovini nedostaju ključni atributi suverenih valuta, oni ne predstavljaju rizik za globalnu financijsku stabilnost, ali žele ostati na oprezu. Forum je također rekao da će se radovati radu FSB-a na praćenju potencijalnog rizika kripto imovine. Također je ponovio svoje komentare o provedbi u ožujku Radna skupina za financijsku akciju (FATF) standardi za kripto imovinu, a također je zatražio od FATF-a da pojasni kako se njezini standardi primjenjuju na kripto imovinu. Službena izjava iz priopćenja bila je sljedeća,

„Tehnološke inovacije, uključujući one na kojima se temelji kripto-imovina, mogu donijeti značajne koristi financijskom sustavu i široj ekonomiji. Kripto-imovina međutim, pokreću pitanja u vezi sa zaštitom potrošača i investitora, integritetom tržišta, utajom poreza, pranjem novca i financiranjem terorizma. Kripto-imovini nedostaju ključni atributi suverenih valuta.

Iako kripto-imovina u ovom trenutku ne predstavlja globalni rizik financijske stabilnosti, i dalje budni.

Pozdravljamo ažuriranja koja su dobili FSB i SSB-ovi i radujemo se njihovom daljnjem radu na praćenju potencijalnih rizika kripto-imovine i procjeni multilateralnih odgovora po potrebi. Ponavljamo svoje obveze iz ožujka vezane uz provedbu FATF standarda i tražimo od FATF-a da pojasni u Listopada 2018 kako se njezini standardi primjenjuju na kripto-imovinu. “

Također pročitajte: Regulatori G20 stvaraju okvir dok promatraju banke za kripto sudjelovanje

Uloga FATF-a kao globalnog regulatora budna i oprezna prema kripto imovini

U lipnju 2018. izvori japanske vlade, Financijska radna skupina (FATF) razmatra “obvezujuća pravila” za razmjenu kriptovaluta. To bi označio korak prema strožoj regulaciji platformi koje su vođene standardima FATF-a iz lipnja 2015.

Na svom plenarnom sastanku održanom između 27. i 29. lipnja 2018. u Parizu, FATF je rekao da aktivno prate i razumiju kako kriminalci i teroristi mogu koristiti virtualne valute / kripto imovinu za pranje prihoda od zločin ili premjestiti sredstva za potporu teror.

FATF se složio pokrenuti projekt o najboljim istraživačkim praksama povezanim s virtualnim valutama / kripto imovinom kako bi pomogao provođenju zakona u svjetlu rastućih rizika. FATF je također započeo s pregledom smjernica i standarda kako bi utvrdio jesu li potrebne promjene radi pojašnjavanja njihove primjene na virtualne valute / kripto-imovinu i promicanja dosljednijeg regulatornog pristupa, uzimajući u obzir rezultate FATF-ovog provođenja zaliha različitih nacionalnih regulatornih pristupa.


FATF također planira održati međusezijski sastanak u rujnu o tome kako se FATF standardi primjenjuju na virtualne valute / kripto-imovinu.

Dok se FATF priprema za svoj rujanski sastanak o tome kako se FATF standardi primjenjuju na virtualne valute / kripto imovinu, njegov ishod postaje presudniji jer bi ga i G20 tražio u listopadu. Bilo bi zanimljivo kako FATF primjenjuje svoje standarde na kripto imovinu i svoje zaključke, jer bi to moglo postati putokaz za zemlje širom svijeta oko postavljanja svojih propisa.

Hoće li FATF moći pozitivno primijeniti svoje standarde na kripto imovinu? Javite nam svoje stavove o istom.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map