Zašto kripto: Scam-Hit PMC banka prevara indijskog financijskog regulatora i milijune kupaca

oglas Phemex

Povjerenje u centraliziranu financijsku instituciju pokazalo se skupim poslom za milijune potrošača u Indiji. Punjab and Maharashtra Cooperative (PMC) Bank zabranio je potrošačima pristup sredstvima na svojim računima, bacajući tako svoje živote u nered. I ne samo to, uspio je to učiniti bacajući prašinu u oči glavnom indijskom financijskom regulatoru i središnjoj banci, Reserve Bank of India (RBI). Je li vrijeme da se potrošači počnu prebacivati ​​na kripto? 

Debakl PMC-a

PMC banka prevarila je IRB pogrešnim izvještavanjem svojih financijskih podataka financijskom regulatoru. Banka je Centralnoj banci dostavljala manipulirane financijske podatke koji nisu uključivali podatke o određenim neotkrivenim računima radi provjere uzoraka. Prema izvješćima, većina računa bila je računica tvrtke Housing Development and Infrastructure Limited (HDIL), za koju je nakon inspekcije IRB-a utvrđeno da predstavlja lošu imovinu (NPA).

PMC banka također je sankcionirala ograničenja hipoteke za podružnicu HDIL-a, a zanimljivo je da je direktor tvrtke bio nitko drugi do predsjednik banke Waryam Singh. Singh je čak održao sastanak odbora za odobrenje prekoračenja po hipoteci, što je opet predstavljalo kršenje normi središnje banke.

Slučaj je izašao na vidjelo i Singh je uhićen, ali klijenti banke i dalje idu od stupa do posta kako bi dobili novac natrag.

Kako je tehnologija dotjerana

Tehnologija je imala važnu ulogu u ovoj prijevarnoj shemi. Od 1800 zaposlenika banke, samo je 25 imalo posebne pristupne kodove HDIL računima. Znali su što se događa s računima, ali ostatak osoblja nije bio svjestan toga. Također, stranke u uroti miješale su se u informacijske sustave upravljanja i postupak identifikacije NPC-a kako bi sakrile informacije povezane s HDIL računima. Skripta za sistemsku identifikaciju NPA-a nije mogla prepoznati HDIL račune kao NPA-ove jer su izostavljeni s NPA računa i popisa prekoračenih računa.

Dakle, podaci predani IRB-u bili su krivotvoreni, a prikazana dobit prenapuhana.

Neka Blockchain i Crypto postanu neophodni?

PMC debakl pojačava argumente i za kripto i za blockchain. Kripto – jer vlasništvo nad valutama ne može biti ugroženo. Vlasnici kriptovaluta imaju potpunu kontrolu nad njima i kako oni to žele. Nekoliko korisnika Twittera dijelilo je iste osjećaje o kripto-šifriranju u kontekstu ove situacije.

Indijski kripto influencer Shalini naglasio je kako tradicionalni bankarski sustavi širom svijeta propadaju, i zato je postojala potreba za prebacivanjem na Bitcoin.

Prošli je tjedan za banke bio užasan,

?Turska je bez upozorenja zamrznula 4 milijuna računa

?Na bankomatima u Hong Kongu ponestalo je gotovine

?Indijska PMC banka zaključava milijune računa

?Indijska policija bori se protiv banaka na sudu nakon što ih RBI Ban zaustavi u unovčavanju zaplijenjenog Cryptoa

To je razlog zašto #bitcoin

– Shalini⚡ (@DesiCryptoHodlr) 7. listopada 2019

Drugi je korisnik naglasio kako su banke pohlepne, a bitcoin može biti spasitelj za prosječne ljude.

#PMCBankCrisis #PMCBankFraud Kriza PMC banaka pokazuje patetično stanje banaka ispunjenih pohlepom. Bitcoin je rođen za prosječnog čovjeka koji ima mogućnost banaka. #saynotocentralbanks #bitcoin #freedomtopeople #banksgoextinct # Kripto #BankFaud

– pranav rajan ?? (@ iakoguy1998) 6. listopada 2019

Korisnik Twittera s ručkom KryptoSuperman također je rekao da je kripto najbolji način da ljudi zadrže svoj novac pod svojom kontrolom.

#IndiaWantsCrypto

PNB / PMC … Nirav Modi … Malya … I popis se nastavlja!

U kojem će trenutku stanovnici Indije shvatiti da je kripto najbolji način da svoj novac čuvaju u svojim rukama, a ne neki bankovni račun na kojem nemaju kontrolu nad njim?

– KryptoSuperman (@KryptoSuperman) 31. listopada 2019

Pitanje također zahtijeva primjenu blockchain tehnologije u financijski sustav. Blockchain osigurava da se svi zapisi održavaju transparentno, a kontrola nad njima nije centralizirana. Svako neovlašteno miješanje podataka zabilježenih na blockchainu bit će vidljivo članovima mreže i oni na taj način mogu onesposobiti taj zapis. Dakle, blockchain ima potencijal umanjiti mogućnosti za prijevaru i učiniti financijske sustave sigurnijima i pouzdanijima za sve.

Mislite li da je blockchain odgovor na postojeće probleme tradicionalnih financijskih sustava? Podijelite svoje stavove s nama u komentarima u nastavku!

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map