Trgovanje kripto maržom: Binance ulazi u igru ​​[Vodič uključen]

Čuti priče o stvaranju bogatstva ljudima ranim ulaganjem u dionice drži ljude zainteresiranima za kripto trgovanje. I nije samo u pitanju interes, trgovanje kriptovalutama polako i stalno dobiva na značaju jer investitori i trgovci sada vjeruju da su ti mali komadi inovacija nešto što će ovdje ostati.

To čak prisiljava institucije da uđu u utrku koje sada zahtijevaju kripto burze sofisticirane značajke i usluge koje su prilično česte na dionicama i drugim financijskim tržištima. Stoga se mnoge kripto burze razvijaju kako bi prilagodile proizvode i usluge koji su prilično često dostupni za dionice i druge financijske proizvode. Jedna od takvih istaknutih usluga je slučajno trgovanje maržom ili polugom koja polako raste među kripto trgovcima.

Pregled trgovanja maržama

Trgovina maržama ili trgovina polugom opasna je igra koju zreli trgovci već dulje vrijeme igraju na financijskim tržištima. To je strategija u kojoj trgovac koristi posuđena sredstva od svog brokera za trgovanje imovinom koja na kraju postaje kolateral za pozajmljeni fond brokera.

Budući da je ova strategija trgovanja vrlo rizična, provodi se samo putem specijaliziranog računa poznatog kao marginalni račun koji se razlikuje od uobičajenog trgovačkog računa koji koriste svi ulagači. Ovaj zasebni račun također omogućava investitorima da koriste dodatne strategije poput kratke prodaje imovine, dok se kupnja može dogoditi na isti način bilo u gotovini ili maržnom računu.

Trgovanje maržom moguće je samo jer postoje zajmodavci koji mogu zaraditi kamate, pružiti polugu trgovcima kako bi mogli ulagati ili trgovati u većim iznosima u odnosu na ono što imaju u rukama.

Da bismo bolje objasnili trgovanje maržom, pogledajmo primjer, ako trgovac otvori maržinsku poziciju s polugom od 10X, a njegova osnovna imovina poveća se za 10%, tada bi njegova pozicija donijela 100% zbog poluge od 10X. To bi se dogodilo kada se standardnim obrtima trguje s polugom od 1: 1.

Trgovanje maržom dolazi do kriptovaluta

Kao što je ranije spomenuto, puno kripto burza sada istražuje trgovanje maržama za kriptovalute kako bi trgovac mogao biti izloženiji kovanicama i tokenima. No, kako je imovina koja se ovdje razmatra malo drugačija, pravila trgovanja maržom također se malo razlikuju kada je riječ o kriptoima. Slijede točke koje razlikuju trgovanje kripto maržama od onoga na dionicama i drugim financijskim tržištima.

Možda će vam se svidjeti i: 7 najboljih dokaza o ulozima (POS) u 2019. godini u koje vrijedi uložiti

Peer to Peer pozajmljivanje za trgovanje maržom: U dionicama su zajmodavci koji pružaju polugu za maržu brokeri. No, u kriptovalutama ovu polugu pruža razmjena, au nekim slučajevima poput Poloniexa pruža i ostalim korisnicima da trgovcima daju zajmove za trgovanje maržom.

Pomni nadzor i učinkovito upravljanje rizikom: Budući da su kripto kovanice prilično nestabilne, trgovci maržama moraju pažljivo pratiti i imati učinkovit mehanizam upravljanja rizikom kako bi izbjegli velike gubitke. Kako kripto tržišta mijenjaju svoj trend u roku od nekoliko minuta i imaju ekstremne fluktuacije, lagani pomak fokusa mogao bi dovesti do velikih gubitaka za trgovca. Budući da je ovaj gubitak previše posuđen novac, postoji vjerojatnost da trgovac može izgubiti i svoj maržni novac te na kraju platiti velike kamate na posuđeni novac. Stoga većina razmjena pribjegava učinkovitim alatima za upravljanje rizikom, tako da zbog nedostatka sigurnosti i kapitala ne nailaze na skup nepotpunih transakcija..

Mogućnost kratkog bitcoina & Kriptovalute

Ova neobična strategija ograničena je samo na trgovanje maržom za stvaranje kratkih pozicija. Kratka pozicija u osnovi znači da trgovac vjeruje da će doći do pada cijene bilo kojeg novčića ili žetona, te će možda htjeti zaraditi na trgovanju određenom imovinom. Tehnički, kratke pozicije funkcioniraju tako da se prvo imovina proda, a zatim kasnije kupi. Ne morate se brinuti; burze to rade automatski za nas.


Druga uloga za skraćivanje Bitcoina je mogućnost zaštite vašeg portfelja. Primjerice, ako se portfelj trgovca sastoji od 10 Bitcoina i želi se zaštititi od rizika pada Bitcoina, mogla bi se otvoriti kratka pozicija s polugom od 10X, što bi bilo ekvivalentno 40% njegovog Bitcoin portfelja. Da biste otvorili poziciju, potreban iznos iznosi samo desetinu od toga (10 puta poluga). To znači da bi trgovac trebao držati samo 1 Bitcoin. Dakle, njegovi se Bitcoini sigurno čuvaju u hladnim novčanicima. Međutim, ne smije se zaboraviti rizik trgovanja polugom (posebno cijena likvidacije bilo koje pozicije).

Margin financiranje: Sigurnija oklada od margin trgovanja

Za ulagače koji nemaju toleranciju na rizik da se sami uključe u trgovanje maržom, postoji još jedan način da profitiraju metodama trgovanja s polugom. Neke platforme za trgovanje i razmjene kriptovaluta nude značajku poznatu kao margina financiranje, gdje korisnici mogu predati svoj novac za financiranje margin trgovina drugih korisnika.

Obično postupak slijedi određene uvjete i donosi dinamične kamatne stope. Ako trgovac prihvati uvjete i prihvati ponudu, davatelj sredstava ima pravo na otplatu zajma uz ugovorene kamate. Iako se mehanizmi mogu razlikovati od razmjene do razmjene, rizici davanja maržinskih sredstava relativno su mali, jer se pozicije poluga s polugom mogu prisilno likvidirati kako bi se spriječili prekomjerni gubici. Ipak, financiranje maržom zahtijeva od korisnika da svoja sredstva drže u novčaniku za razmjenu. Dakle, važno je razmotriti rizike i razumjeti kako značajka funkcionira na njihovoj razmjeni izbora.

Popularne razmjene koje nude trgovinu maržom

Iako se puno burzi pokušava pomaknuti s igrom trgovanja maržama, samo je nekoliko njih to moglo popularno učiniti. Neka od vodećih imena u ovoj igri su-

Bitmex

Bitmex je jedna od razmjena o kojima se najviše razgovara širom svijeta. Jedan od glavnih razloga ove popularnosti je taj što Bitmex podržava anonimno trgovanje. To znači da web stranica ne zahtijeva KYC kako bi trgovina trenutno mogla iskoristiti puni potencijal svojih usluga. To se ipak može promijeniti u bilo kojem trenutku. Još jedan razlog zbog kojeg je Bitmex poznat jest taj što ima razne derivate koji odgovaraju svakoj vrsti trgovca. To uključuje trajne ugovore, tradicionalne fjučerse, ugovore o dobiti i pad ugovore o dobiti. Web stranica djeluje od 2014. godine, a osnovna djelatnost je postavljena u Hong Kongu.

Bitmex-margin-trading-guide-SSIzvor: bitmex.com

eToro

eToro je među vodećim mrežnim platformama za trgovanje od 2008. Označen je kao platforma za društveno trgovanje, a cilj mu je omogućiti korisnicima da trguju gotovo bilo čime, od robe, valuta, dionica i indeksa do kriptovaluta putem jedne web i mobilne platforme. Što se tiče trgovanja maržama, eToro je imao vrlo osebujan pristup. Na eToro-u svaki instrument ima svoju minimalnu i maksimalnu polugu, pa svakako odaberite razinu poluge koja odgovara vama. Za neke se novčiće poluga kreće ovisno o sredstvu s najviše 30x. Na primjer, za neku imovinu, da bi otvorio trgovinu od 10.000 USD, trgovac mora uložiti 1000 $ s polugom od 1:10.

etoro-margin-trading-SSIzvor: eToro.com

Poloniex

Poloniex je nesumnjivo jedna od pionirskih razmjena u kriptosferi. Osnovao ga je Tristan D’Agosta, Poloniex ima sjedište izvan SAD-a i operativan je od 2014. Trenutno je u vlasništvu Circlea, internetskog financijskog društva s ograničenom odgovornošću. Registracija je prilično jednostavna za Poloniex i možete započeti registracijom svoje e-pošte, ali da biste povećali ograničenja trgovanja, morate dostaviti KYC dokumente Poloniexu koji se obično odobri za nekoliko sati. Poloniex, osim što nudi normalne račune za trgovanje dnevnim trgovcima, nudi i značajke trgovanja maržom za napredne korisnike. Na Poloniexu se može iskoristiti do 2,5X u BTC-u i marginalnoj trgovini nakon 11 kripto valuta za BTC.

Poloniex ethereum trgovanje maržama SSIzvor: Poloniex.com

PrimeXBT

PrimeXBT je relativno nova razmjena kriptovaluta koja pruža derivatne opcije trgovanja s polugom do 100x u pet različitih kripto valuta. Ovo dinamično i inovativno sučelje za trgovanje pruža trgovcima sve potrebne alate koji će biti potrebni za uspješan trgovinski dan. Prime XBT je platforma zasnovana na Bitcoinu, koja nudi trgovanje polugama s pet različitih kripto valuta, uključujući Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Ripple. Tvrtka je osnovana 2018. godine i počela je eksponencijalno rasti. Trenutno uslužuju klijente u više od 150 različitih zemalja.

Prime XBT SSIzvor: PrimeXBT.com

Kraken Margin

Sa sjedištem u San Franciscu, Kraken je jedna od najvećih razmjena bitcoina i altcoina u SAD-u. To je ujedno i najveća razmjena u smislu količine eura, gdje se svatko može registrirati koristeći svoj ID e-pošte i započeti nakon odgovarajuće KYC provjere. Obično treba do 7 dana da se provjera obavi od Krakena, nakon čega možete imati posla s fiat valutama poput USD, EUR, GBP, CAD itd. Također se može margina trgovati na Kraken i iskoristiti razne mogućnosti poluge koje pruža za različite parove. Omogućuje maržiranje 6 kriptovaluta u 16 različitih parova s ​​najvećom polugom od 5 puta.

Ulazak Binance-a u trgovanje maržom

Nakon mjeseci promišljanja i neizvjesnosti, najveća svjetska burza kriptovaluta Binance službeno pokrenuo trgovinu maržama za „evoluirajuće trgovce kriptovalutama“. Usluga se nudi pod obnovljenom platformom “Binance 2.0”, tvrdeći da omogućava korisnicima da lako premještaju sredstva s maržnog novčanika na svoj primarni Binance novčanik uz nula transakcijskih naknada.

Trenutno je podržanih šest kriptovaluta – Bitcoin (BTC), eter (ETH), XRP, Binance coin (BNB), Tron (TRX) i Tether (USDT), s nekoliko parova. Dostupna poluga je, međutim, samo 3x u odnosu na 20x očekivano prije.

Kako otvoriti račun za trgovanje maržom na Binanceu

Otvaranje računa za trgovanje maržom prilično je jednostavno u Binanceu:

Korak 1: Nakon prijave korisničkog miša u gornji desni kut do ikone profila i zadržite pokazivač iznad nje.

Korak 2: Kad se otvori padajući padajući prozor, morat ćete kliknuti na njegovu e-poštu da biste otišli na nadzornu ploču vašeg računa. Trgovac će moći vidjeti stanja na računu s ove stranice.

binance

Korak 3: Ispod “Pojedinosti stanja” trgovac će morati kliknuti na “Margina” da započne postupak otvaranja vašeg računa za maržinsko trgovanje na Binance.

binance

Bilješka: Da bi otvorio margin račun na Binanceu, korisnik mora imati završenu provjeru identiteta (KYC) i osigurati da njegova zemlja nije na crnoj listi.

Posudite ograničenja i kamate

kovanice dnevna kamatna stopa SS

Nadzorna ploča također daje sklonost riziku posuđene imovine. Grafikon daje trgovcu razinu rizika prema posuđenim sredstvima (ukupni dug) i prema sredstvima koja se drže kao kolateral na marginovom računu trgovaca (kapital na računu).

razina marže

Razina rizika mijenja se u skladu s kretanjima na tržištu, pa ako se cijene kreću protiv predviđanja trgovaca, njihova imovina može biti likvidirana. Ako se razina marže spusti na 1,3, trgovac će primiti poziv za maržu, što je podsjetnik da bi trebao povećati kolateral (polaganjem više sredstava) ili smanjiti zajam (otplatom onoga što je posudio). Ako se razina marže spusti na 1,1, imovina trgovaca automatski će se likvidirati, što znači da će Binance prodati sredstva po tržišnoj cijeni za otplatu kredita.

Zaključak

Trgovanje maržama definitivno je izvrstan dodatak kriptoima. Iako je rizik povećan, ali trgovcima daje priliku da zarade ogroman novac. Ako se pažljivo strategizira, svaki trgovac ima nevjerojatnu priliku da umnoži svoju imovinu prilično brzo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map